Δευτέρα, 27 Μάρτιος 2023 14:58

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ 2-0: Ο φοβερός Πουλάκος του ψαλίδισε τις ελπίδες για τίτλο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ 2-0: Ο φοβερός Πουλάκος του ψαλίδισε τις ελπίδες για τίτλο (φωτό)

Ανυπέρβλητο αποδείχθηκε το εμπόδιο της Μάνης για τον Πάμισο που έχασε δίκαια 2-0 χθες στον Κάμπο και έπεσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Α’ τοπικής…

Η ΑΕΜ απέδειξε για μία ακόμη φορά πως στο γήπεδο της μπορεί να κερδίσει κάθε ομάδα και χθες ήταν το απόλυτο “αφεντικό” της αναμέτρησης, με τον Κυριάκο Πουλάκο να πετυχαίνει δύο πανέμορφα γκολ και να κάνε… άνω κάτω την άμυνα των Νησιωτών.

Δεύτερη σερί ήττα για τους Νησιώτες

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα του Παμίσου στο πρωτάθλημα μετά το 1-0 στη Μεθώνη (μεσολάβησε το ματς με Καλό Νερό που πήρε στα χαρτιά) και τρίτη στη σεζόν, με την οποία ψαλιδίστηκαν οι ελπίδες για τον τίτλο, οκτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε.
Πλέον η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη είναι στο -3 από την πρωτοπόρο Εράνη, ενώ υστερεί και στα γκολ σε περίπτωση ισοβαθμίας (+10 η φιλιατρινή ομάδα)
Από την άλλη η ΑΕΜ μπήκε με σαφές πλάνο στον αγώνα και παρότι έχασε νωρίς τον Κουρούπη λόγω τραυματισμού, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και κατέκτησε πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε το τρίποντο, με το οποίο έπιασε στην 4η θέση τον Πανθουριακό.

Γρήγορος ρυθμός από το ξεκίνημα

Ο αγώνας είχε γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημα, με τον Πάμισο που είχε ευνοϊκό αέρα, να απειλεί πρώτος μόλις στο 1’ όταν ο Σαραντόπουλος βρέθηκε σε επίκαιρη θέση περνώντας τον Γιαννή, όμως πριν προλάβει να πλασάρει, βγήκε ο Κωνσταντακόπουλος και απομάκρυνε με τα πόδια.
Η Μάνη απάντησε στις ευκαιρίες στο 3’ όταν ο Αλεξανδρόπουλος έβγαλε τη σέντρα, ο Οικονομόπουλος δεν μπλόκαρε και ο Φετάχου από πλάγια επιχείρησε το γυριστό σουτ που δεν βρήκε στόχο. Επτά λεπτά αργότερα ο Φετάχου βρέθηκε σε καλή θέση από αριστερά μετά από πάσα του Κ. Πουλάκου, αλλά έχασε τον βηματισμό του και ο Οικονομόπουλος μπλόκαρε.
Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 18’ με τον Κουρούπη να βγάζει “γλυκιά” σέντρα και τον Κ. Πουλάκο να πιάνει την κεφαλιά που απέκρουσε ο Οικονομόπουλος.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα το χτύπημα φάουλ του Σαραντόπουλου έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Με τακουνάκι Πουλάκου το 1-0 στο 32’

Το σκορ άνοιξε στο 32’ για τους γηπεδούχους που ήταν πιο απειλητικοί από το ξεκίνημα… Ο δραστήριος Αλεξανδρόπουλος έβγαλε νέα ωραία σέντρα από δεξιά και στην καρδιά της περιοχής ο Κυριάκος Πουλάκος με φοβερό τακουνάκι στην κίνηση έγραψε το 1-0.
Μέχρι το ημίχρονο η μόνη αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν στο 41’ όταν μετά από κάθετη πάσα του Σαραντόπουλου ο Κουλόπουλος έκανε το σουτ από πλάγια θέση, με τον Κωνσταντακόπουλο να διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ.

Δεν απέδωσαν οι αλλαγές

Στην ανάπαυλα ο Αλέξης Μαντζούνης που δεν ήταν ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του προχώρησε σε αλλαγές, βάζοντας στο ματς τους Χαραλαμπόπουλο και Δεμπεγιώτη, αντί των Βλάχου και Αριστομενόπουλου.
Η εικόνα των Νησιωτών βελτιώθηκε σε ένα βαθμό, μιας και είχαν την υπεροχή, όμως τους έλειπε η ουσία και η φαντασία ώστε να απειλήσουν τα καρέ των Μανιατών.
Οι αλλαγές είχαν και συνέχεια για τον Πάμισο με τους Αράπι, Κατσιβαρδέα και Ρουμελιώτη να μπαίνουν στο ματς, αλλά οι φάσεις δεν έρχονταν και σε αυτό συνετέλεσε το ότι τα βαρόμετρα της ομάδας (Σαραντόπουλος και Παπαδόπουλος) δεν ήταν σε καλή ημέρα.
Ετσι η ομάδα του Πάνου Πολίμου παίζοντας με αντεπιθέσεις και κλείνοντας καλά τους χώρους, ήταν αυτή που έφτανε με μεγαλύτερη ευκολία στη δημιουργία φάσεων.
Στο 68’ ο Μπέρμπερη έκλεψε και τροφοδότησε τον Αλεξανδρόπουλο που σούταρε από πλάγια θέση, με τον Χαραλαμπόπουλο να τον σταματά με τάκλιν.
Ο Πάμισος είχε μια καλή στιγμή στο 73’ όταν ο Σαραντόπουλος έκανε το γέμισμα, αλλά η κεφαλιά του Ρουμελιώτη έφυγε ψηλά άουτ.
Στο επόμενο λεπτό παραλίγο να σημειωθεί αυτογκόλ στην εστία του Παμίσου…
Ο Αλεξανδρόπουλος προσπάθησε από δεξιά να βρει τον Πουλάκο στην περιοχή και ο Φιλόπουλος στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα προς την εστία, με τον Οικονομόπουλο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 77’ με τον Μπέρμπερη να δίνει στον Αλεξανδρόπουλο που σούταρε ψηλά άουτ.

Το “τελείωσε” στο 79’ ο Πουλάκος

Τελικά το 2-0 που δικαιούταν η Μάνη επιτεύχθηκε στο 79’… Ο Αλεξανδρόπουλος με ωραία μπαλιά βρήκε πλάγια στην περιοχή τον Κ. Πουλάκο, εκείνος “χόρεψε” τον Φιλόπουλο και με άψογο σουτ με το αριστερό από κοντά νίκησε για δεύτερη φορά τον Οικονομόπουλο, φτάνοντας τα 16 γκολ στη σεζόν.
Με το δεύτερο γκολ τα πάντα τελείωσαν με τους Νησιώτες να μην έχουν τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψουν στο ματς.
Στο 89’ ο Ρουμελιώτης με πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο α’ βοηθός Νικολόπουλος είχε σηκώσει έγκαιρα τη σημαία του για οσφάιντ ακυρώνοντας το γκολ.
Καλή ήταν η διαιτησία του Τσαμούρη και των βοηθών του Π. Νικολόπουλου και Αντωνόπουλου.
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Κωνσταντακόπουλος, Π. Πουλάκος, Χατζηπαναγιώτης, Γουρνάς, Γιαννής, Δουρούμης (75’ Τζανετέας), Κουρούπης (25’ λ.τρ. Μπέρμπερη),
Κ. Πουλάκος, Αλεξανδρόπουλος, Μπάλας, Φετάχου (47’ λ.τρ. Σπυρέας).
ΠΑΜΙΣΟΣ: Οικονομόπουλος, Αριστομενόπουλος (46’ Χαραλαμπόπουλος), Νινιός, Μπαστακός, Φιλόπουλος, Ντίσα (62’ Κατσιβαρδέας), Βλάχος (46’ Δεμπεγιώτης), Κουλόπουλος (59’ Αράπι), Παπαδόπουλος, Σαραντόπουλος, Τιμπλαλέξης (67’ Ρουμελιώτης).