Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 12:18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β' 4-0: Δεύτερη σερί νίκη με καλή εμφάνιση (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β' 4-0: Δεύτερη σερί νίκη με καλή εμφάνιση (φωτό)

Την πιο ευρεία νίκη της φετινής σεζόν σημείωσε η Καλαμάτα, επικρατώντας με 4-0 του Ολυμπιακού Β' στο Δημοτικό Στάδιο.

Το τελικό σκορ μαρτυρά και την εικόνα της σαββατιάτικης αναμέτρησης, με τη "Μαύρη Θύελλα" να παίρνει εύκολα το 7ο τρίποντο στο πρωτάθλημα και δεύτερο συνεχόμενο στο δεύτερο γύρο της Super League 2, ύστερα από αυτό με τον Ηρόδοτο στην Κρήτη.
Κορυφαίος για τη μεσσηνιακή ομάδα ο μέσος Ανδρέας Τάτος,,που σημείωσε δύο όμορφα γκολ, ενώ σκόρερ χρίστηκαν και οι επιθετικοί Χρήστος Ρόβας και Γιάννης Πασάς.
Ο πρώτος σκόρερ της Καλαμάτας άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 37'..Στο δεύτερο ημίχρονο και σε διάστημα 4 λεπτών, ο Ανδρέας Τάτος, καθάρισε την υπόθεση νίκη, σκοράροντας με σουτ στο 59' από το ύψος του πέναλτι και με τεχνικό πλασέ μέσα από την περιοχή στο 63'.

Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Πασάς με κοντινή κεφαλιά στο 85'. και ενώ είχε περάσει μόλις τρία λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας στο 82' τη θέση του Τάτου.
Η Καλαμάτα θα μεταβεί έτσι με καλή ψυχολογία την Τετάρτη στην Πάτρα, για το πελοποννησιακό ντέρμπι με την Παναχαϊκή, το οποίο έχει ενδιαφέρον μόνο για το γόητρο, καθώς η "Μαύρη Θύελλα" βρίσκεται στην 6η θέση, 14 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο του δευτέρου ομίλου Κηφισιά, που αγωνίζεται σήμερα με αντίπαλο το Αιγάλεω.
Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός Β' είναι στις τελευταίες θέσεις, αλλά οι β' ομάδες δεν υποβιβάζονται και ούτε έχουν δικαίωμα ανόδου. Η παρουσία του στο σαββατιάτικο ματς δικαιολόγησε πάντως τη βαθμολογική του θέση.

Πρώτη φορά τέσσερα γκολ

Η Καλαμάτα παρουσιάστηκε σοβαρή, πέτυχε για πρώτη φορά τέσσερα γκολ και ικανοποίησε τους 500 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο, το οποίο είχε ισχυρή αστυνομική δύναμη λόγω του ότι η Τέντα φιλοξένησε και το φάιναλ φορ του βόλεϊ και υπήρχαν φόβοι για επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.

Η μεσσηνιακή ομάδα είχε να κάνει δύο σερί νίκες από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όταν είχε κερδίσει πάλι Ηρόδοτο και Ολυμπιακό Β'. Αυτή ήταν και η πρώτη εντός έδρας νίκη με τον Γκεοργκιόσκι στον πάγκο. Οι γηπεδούχοι έψαξαν από νωρίς το γκολ και απείλησαν στο 7' με την κεφαλιά του Ρόβα (από σέντρα του Τάτου) που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 13' ο Τάτος έκανε την ατομική προσπάθεια και το σουτ που κατέληξε στην αγκαλιά του Στουρνάρα.
Στο 35' ο Τάτος σε αντεπίθεση, τροφοδότησε αριστερά τον Αρναρέλλη που ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 1-0. Σε εκτέλεση κόρνερ του Τάτου, ο Στουρνάρας έδιωξε πάνω στον Λιποράσε που σούταρε εντός περιοχής, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και ο Ρόβας με υπέροχη γυριστή κεφαλιά πρόλαβε τους αμυντικούς και την έστειλε στα δίχτυα,
Ο Ολυμπιακός Β' απείλησε για πρώτη φορά στο 38' με το σουτ του Νίκολιτς, που μπλόκαρε ο Ταΐρης.

Το "καθάρισε" σε τέσσερα λεπτά

Στο δεύτερο ημίχρονο η πρώτη ευκαιρία της Καλαμάτας έγινε γκολ. Συγκεκριμένα, στο 59' σε φάση διαρκείας από σέντρα του Αρναρέλλη και κεφαλιά του Βασιλόγιαννη, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και στρώθηκε στον Τάτο που από το ύψος του πέναλτι πέτυχε με σουτ το 2-0.

Στο 63' ο Τάτος, που έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, πήρε την μπάλα από τα δεξιά, συνέκλινε και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα των "ερυθρόλευκων" για το 3-0. Το υπόλοιπο του ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.
Ο Ολυμπιακός Β' είχε δύο καλές στιγμές για το γκολ της τιμής, στο 73' με τον Πινακά και στο 83' με τον Μπα, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Ταΐρης απέκρουσε.
Η Καλαμάτα, που είχε να κερδίσει στο Στάδιο από τις 7 Ιανουαρίου (3-0 τον ΠΑΟ Ρουφ), βρήκε και τέταρτο γκολ στο 85΄. Ο Λιποράσε από αριστερά έκανε σέντρα - σουτ, ο Πασάς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας στο β' δοκάρι και με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα, γράφοντας τον επίλογο του ματς.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Ασίγκμπα (54' λ.τρ. Μόζερ), Λουπάνο, Μπαξεβάνος, Λιποράσε, Ματέους Αλβες, Καραγκούνης, Τάτος (82' Πασάς), Βασιλόγιαννης (82' Δρούγας), Αρναρέλλης (65' Κωνσταντινόπουλος), Ρόβας (82' Λούκατσικ),
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β': Στουρνάρας, Μπαγκαλιάνης, Λιάτσος (75' Σαπουντζής), Τσέλιος (60' Μπα), Αποστολόπουλος (75' Κεραμιδάς), Νίκολιτς, Μαυρουδής (60' Σουρλής), Κωστή, Χρυσόπουλος, Βλαχομήτρος, Πινακάς (82' Συρμής).