Σάββατο, 08 Απριλίου 2023 11:49

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Κρίσιμα ντέρμπι για τον τίτλο σε Μεσσήνη και γήπεδο Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Κρίσιμα ντέρμπι για τον τίτλο σε Μεσσήνη και γήπεδο Μεσσηνιακού

Εξι στροφές έμειναν για να ολοκληρωθεί η κούρσα στην Α’ τοπική και η σημερινή 29η είναι η πιο κρίσιμη για τον τίτλο, καθώς οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα αναμετρηθούν μεταξύ τους.

Ο λόγος για την Εράνη, τον Πάμισο, την Κυπαρισσία και τον Πανθουριακό. Η ομάδα της Θουρίας βέβαια, έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, αλλά θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο, μιας και σήμερα θα φιλοξενήσει στο γήπεδο του Μεσσηνιακού την πρωτοπόρο και αήττητη Εράνη. Την ίδια ώρα στη Μεσσήνη, ο δεύτερος της βαθμολογίας Πάμισος θα ανταμώσει με την τρίτη της βαθμολογίας, αλλά αήττητη Κυπαρισσία, σε ένα ματς τελικό και για τις δύο ομάδες. Οι Νησιώτες βρίσκονται στο -3 από την Εράνη και ο ΑΟΚ στο -4. Με λίγα λόγια, τόσο ο Πάμισος, όσο και η Κυπαρισσία, θέλουν μόνο νίκη στο μεταξύ τους ματς, ελπίζοντας σε απώλεια βαθμών της Εράνης για να πλησιάσουν την κορυφή. Οι Φιλιατρινοί αν φύγουν με τους 3 βαθμούς από το γήπεδο του Μεσσηνιακού, θα έχουν κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ο Πανθουριακός είναι ο περσινός πρωταθλητής και κυπελλούχος Μεσσηνίας και έδειξε και την Τετάρτη με τη νίκη επί του Α.Ο. Διαβολιτσίου στα προημιτελικά του κυπέλλου, ότι είναι επικίνδυνος αντίπαλος.

Με κόσμο η Κυπαρισσία

Τη συμπαράσταση των φιλάθλων του θα έχει ο ΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Πάμισο. Στις τάξεις των φίλων του ΑΟΚ υπάρχει κινητοποίηση εν όψει του κρίσιμου αγώνα, με τη διοίκηση να ναυλώνει πούλμαν που θα μεταφέρει δωρεάν τους φιλάθλους στη Μεσσήνη. Η ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρει: "Εν όψει του σημαντικού Σαββατιάτικου αγώνα της ομάδας μας με αντίπαλο τον Παμισο Μεσσήνης η διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Κυπαρισσίας θα διαθέσει δωρεάν λεωφορείο για τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας. Η αναχώρηση θα γίνει από την κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας το Σάββατο 8/4/2023 και ώρα 14:15 Στηρίζουμε και προστατεύουμε τον ΑΟΚ μας πάντα και παντού μαζί".

Σήμερα θα διεξαχθούν και τα υπόλοιπα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής, με δεδομένο ότι ακολουθεί εμβόλιμη αγωνιστική τη Μ. Τετάρτη.
Η Α.Ε. Μάνης, που ισοβαθμεί με τον Πανθουριακό στην 4η θέση, θα υποδεχτεί τον 7ο Ακρίτα Κορώνης και η 6η Μεθώνη τον ουραγό Αστέρα Αρφαρών. Σημαντικά ματς για την παραμονή δίνουν ο Ολυμπιακός Ανάληψης (εκτός με Ηρακλή Καλαμάτας) και η Ράχη (εκτός με Σπερχογεία), ενώ στους Γαργαλιάνους ο Τέλλος Αγρας ψάχνει τη νίκη ηρεμίας απέναντι στην Α.Ε. Αβίας. Ο Εθνικός Μελιγαλά θα πάρει στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς με το Καλό Νερό.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο, 4 μ.μ.

Απόλλωνας Καλαμάτας – Ομόνοια ματαιώθηκε
Ηρακλής Καλαμάτας – Ολυμπιακός Ανάληψης
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης"
Πλακογιάννης, Χαλκιαδάκη, Κορομηλά
Πανθουριακός – Εράνη
Γήπεδο Μεσσηνιακού
Κομπιλίρης, Χ. Μπουρίκας, Π. Νικολόπουλος
Α.Ε. Μάνης – Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο Κάμπου
Γιαλλικάρης, Σταυρόπουλος, Ν. Σκόρδος
Καλό Νερό – Εθνικός Μελιγαλά 0-3 (α.α.)
Μεθώνη – Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Μεθώνης
Γεωργαντάς, Μιχαλόπουλος, Πανόπουλος
Σπερχογεία – ΠΑΣ Ράχη
Γήπεδο Σπερχογείας "Π. Γεωργανάς"
Η. Νικολόπουλος, Γ. Μιχαλόπουλος, Τσουκάλη
Πάμισος – Κυπαρισσία
Γήπεδο Μεσσήνης
Καυκάς, Μπασιλάρης, Ταβουλαρέας
Τέλλος Αγρας – Α.Ε. Αβίας
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τσουλάκος, Τσοπανάκης, Αντωνόπουλος
* Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 4 μ.μ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 28 αγώνες)
1. Εράνη 82-14 72
2. Πάμισος 70-13 69
3. Κυπαρισσία 77-16 68
4. Α.Ε. Μάνης 72-23 60
-. Πανθουριακός 64-20 60
6. Μεθώνη 42-32 49
7. Ακρίτας Κορώνης 50-49 48
8. Εθνικός Μελιγαλά 35-31 43
9. Ηρακλής Καλαμάτας 50-58 36
10. Σπερχογεία 37-37 34
-. Α.Ε. Αβίας 38-58 34
12. Τέλλος Αγρας 32-48 32
13. ΠΑΣ Ράχη 27-37 30
14. Ολυμπιακός Ανάληψης 34-32 25
15. Αστέρας Αρφαρών 21-70 17
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας, η Ομόνοια και το Καλό Νερό αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα.
* Ο Ολυμπιακός Ανάληψης έχει -10 βαθμούς.