Σάββατο, 08 Απρίλιος 2023 20:17

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Στο -2 από την κορυφή η Κυπαρισσία που πήρε το διπλό στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον

"Φωτιά" πήρε η υπόθεση άνοδος στην Α' τοπική μετά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής...

Η Κυπαρισσία άλωσε τη Μεσσήνη επικρατώντας δίκαια με 1-0 του Παμίσου και μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο Εράνη (πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε) που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Πανθουριακό στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Ο ΑΟΚ έχοντας στο πλευρό του 150 και πλέον φίλους του πήρε τη νίκη με 1-0 χάρις σε γκολ του Π. Μπουτσικάκη με πέναλτι στο 53', υποχρεώνοντας τον κακό σήμερα Πάμισο στην πρώτη εντός έδρας ήττα του και τον έθεσε ουσιαστικά εκτός τίτλου.

Στην Καλαμάτα ο Πανθουριακός μετά τη σπουδαία πρόκριση στο κύπελλο επί του Διαβολιτσίου, σταμάτησε και την επίδοξη πρωταθλήτρια Εράνη, που μετρούσε επτά σερί νίκες!
Οι Φιλιατρινοί προηγήθηκαν με γκολ του Βασιλόπουλου μόλις στο 5', όμως στο 20' η ομάδα της Θουρίας έφερε το ματς στα ίσια με τέρμα του νεαρού Κουρεντζή.
Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο σκορ είχε σημειωθεί και στο ματς του α' γύρου στα Φιλιατρά!
Στα άλλα ματς η Μάνη με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο από τους Κ. Πουλάκο και Αλεξανδρόπουλο, επιβλήθηκε με 2-0 του Ακρίτα Κορώνης, ενώ η Μεθώνη συνέτριψε με 6-0 τον Αστέρα Αρφαρών. Νίκη ανάσα πήρε στο "Π. Γεωργανάς" η Σπερχογεία με 1-0 επί της Ράχης, όπως και ο Τέλλος Αγρας που επικράτησε με 3-0 της Α.Ε. Αβίας με τρία γκολ στο β' ημίχρονο από τους Οικονομόπουλο, Κωνσταντόπουλο και τον 14χρονο Νικολόπουλο!
Τέλος, στο "Π. Μπαχράμης" ο Ηρακλής Καλαμάτας έμεινε στο 1-1 με τον Ολυμπιακό Ανάληψης.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:
Ηρακλής Καλαμάτας – Ολυμπιακός Ανάληψης 1-1
Πανθουριακός – Εράνη 1-1
Α.Ε. Μάνης – Ακρίτας Κορώνης 2-0
Καλό Νερό – Εθνικός Μελιγαλά 0-3 (α.α.)
Μεθώνη – Αστέρας Αρφαρών 6-0
Σπερχογεία – ΠΑΣ Ράχη 1-0
Πάμισος – Κυπαρισσία 0-1
Τέλλος Αγρας – Α.Ε. Αβίας 3-0

Αναλυτικό ρεπορτάζ από όλους τους αγώνες στην "Ελευθερία της Δευτέρας"