Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 11:47

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΧΑΝΙΑ 1-1: Σταμάτησε το σερί

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΧΑΝΙΑ 1-1: Σταμάτησε το σερί

Μετά από τρεις σερί νίκες με Ηρόδοτο, Ολυμπιακό Β' και Παναχαϊκή, η Καλαμάτα παραχώρησε χθες εντός έδρας ισοπαλία (1-1) στα Χανιά.

Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία στο δεύτερο γύρο της Super League 2 για τη "Μαύρη Θύελλα" και 6η στο πρωτάθλημα. Η μεσσηνιακή ομάδα προηγήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με το 10ο φετινό γκολ του Χρήστου Ρόβα. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, το παιχνίδι "στράβωσε" για τους γηπεδούχους και μάλιστα από νωρίς Στο 51' ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων (8 γκολ) Γιώργος Μάναλης ευνοήθηκε από τις κόντρες και ισοφάρισε, ενώ στο 62' ο Μόζερ είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Τσέλιο και αποβλήθηκε.
Η Καλαμάτα, με παίκτη λιγότερο, είχε ως βασικό μέλημα να διαφυλάξει την εστία της. Τα Χανιά πήραν την κατοχή μπάλας, αλλά μόνο σε δύο περιπτώσεις με τον Τσέλιο απείλησαν και έτσι το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Ετσι η "Μαύρη Θύελλα" έχασε την ευκαιρία να πιάσει Παναχαϊκή και Ιεράπετρα στην τέταρτη θέση και παραμένει 6η. Στον αντίποδα οι Κρητικοί βρίσκονται στην 8η θέση. Και για τις δύο ομάδες δηλαδή το χθεσινό μεταξύ τους ματς δεν είχε ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Αμφότερες όμως προέρχονταν από νίκες και ήθελαν να δώσουν συνέχεια, ειδικά η Καλαμάτα που έπαιζε στην έδρα της και έτρεχε το καλύτερο φετινό σερί..
Στο ξεκίνημα του αγώνα οι φιλοξενούμενοι με πίεση ψηλά δυσκόλευαν την ανάπτυξη της Καλαμάτας, που ανέβηκε μετά το εικοσάλεπτο. Στο 23' ο Βασιλόγιαννης με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς χάθηκε στο 31'.

Προβάδισμα με Ρόβα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου

Ο Παπατόλιος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση αριστερά, πάσαρε στον Καραγκούνη που σούταρε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Ο,τι δεν πέτυχε σε αυτή τη φάση η 'Μαύρη Θύελλα", το κατάφερε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Παπατόλιος έκανε την κεφαλιά, ο Καλογεράκης δεν απέκρουσε σωστά και ο Ρόβας από πλάγια θέση την έστειλε στην ανυπεράσπιστη εστία για το 1-0.

Ισοφάριση με Μάναλη στο 51'

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τη μεσσηνιακή ομάδα. Ο Μάναλης στο 51' κέρδισε την κόντρα από τον Μπαξεβάνο μέσα από την περιοχή και με ωραίο πλασέ ισοφάρισε ο φορ των Χανιών είχε τύχη γιατί η μπάλα του στρώθηκε στο πόδι, αλλά ικανότητα, διότι η εκτέλεση ήταν εξαιρετική.

Με 10 παίκτες από το 62' η Καλαμάτα

Το 1-1 άλλαξε τη ψυχολογία του ματς και η Καλαμάτα εκτός από το προβάδισμα, έχασε στα επόμενα λεπτά και τον Μόζερ. Ο δεξιός μπακ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Τσέλιο που έφευγε στην αντεπίθεση. Ο ρέφερι Αλάμπεης από την Αθήνα στην προηγούμενη φάση είχε χαρίσει πάντως κίτρινη κάρτα στον Κατσούρρι, που τράβαγε παρατεταμένα από τη φανέλα τον Βασιλόγιαννη.
Η αποβολή άλλαξε και τα σχέδια του Ιλτσο Γκεοργκιόσκι, ο οποίος βλέποντας τα Χανιά να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να ψάχνουν το δεύτερο γκολ, έβγαλε τον φορ Πασά και έβαλε αμυντικό (Ασίγκμπα). Αυτή η αλλαγή έγινε ένα λεπτό, μετά τη μεγάλη ευκαιρία του Τσέλιου, ο οποίος μόνος μέσα από την περιοχή πλάσαρε άουτ. Ο ίδιος παίκτης βρέθηκε και στο 82' σε θέση βολής, με τον Μπαξεβάνο να τον κόβει την τελευταία στιγμή και ενώ ετοιμαζόταν να σουτάρει από την μικρή περιοχή. Ο προπονητής της Καλαμάτας απέσυρε στα τελευταία λεπτά και τον Χρήστο Ρόβα, προκειμένου να κρατήσει το βαθμό και να συνεχίσει τουλάχιστον το αήττητο σερί στο δεύτερο γύρο.
Η Καλαμάτα δεν ήταν καλή χθες, αλλά η αποβολή έπαιξε ρόλο στην εικόνα της αναμέτρησης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Μόζερ, Λουπάνο, Μπαξεβάνος, Λιποράσε (75' Αρναρέλλης), Παπατόλιος, Ματέους, Καραγκούνης, Βασιλόγιαννης (85' Μαρκόφσκι), Πασάς (69' Ασίγκμπα), Ρόβας (85' Κωνσταντινόπουλος).
ΧΑΝΙΑ: Καλογεράκης, Ρότσα, Σέχου, Κατσούρρι (74' Ιμεραλιλάλι), Μπάτζιος, Καμαρά (74' Μπουτσάκης), Λεμονής, Τσέλιος, Κόλα (66' Ιατρούδης), Μάναλης, Μανουσάκης (66' Μπουρσέλης).