Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 14:44

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 1-1: Εμεινε όρθιος στη Νέα Σμύρνη (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ορθιος έμεινε το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη ο Α.Ο. Διαβολιτσίου που απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον ιστορικό Πανιώνιο στην 23η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ' εθνικής.

Ο ΑΟΔ παρότι ήταν αδιάφορος βαθμολογικά, μιας και έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία, κοίταξε στα μάτια τον μεγάλο του αντίπαλο και κατόρθωσε να αποσπάσει ένα βαθμό γοήτρου απέναντι σε μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ταυτόχρονα μετά από αυτή την ισοπαλία οι ελπίδες του Πανιωνίου για τίτλο στον 4ο όμιλο ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν, μιας και πλέον είναι στο -4 από Ρόδο και Αιολικό και απομένουν μόνο τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής.

Το Διαβολίτσι έγινε μάλιστα μόλις η τέταρτη ομάδα που αποσπά βαθμό στη Νέα Σμύρνη (είναι αήττητος στην έδρα του ο Πανιώνιος), μετά από τη Μύκονο, τον Αιολικό και τον Παναργειακό.
Οι “κυανέρυθροι” μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και κατάφεραν να προηγηθούν στο 17’ με γκολ που σημείωσε ο Σέχου (1-0).
Με σωστή αμυντική τακτική η ομάδα του Μιχάλη Φασουλή δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να δημιουργήσει πολλές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Καπατσώρη, παρά μόνο δύο τελικές προσπάθειες με τους Μούντριχα και Γροντή.

Ισοφάριση με Ορλάντο στο 50'

Μάλιστα χτύπησε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 50’ όταν ο Ορλάντο δέχθηκε την πάσα από τον Ηλιόπουλο και με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν για το νικητήριο γκολ, με τη μεσσηνιακή ομάδα να κρατά με απαράμιλλο πάθος το θετικό αποτέλεσμα, ενώ είχε και δύο καλές στιγμές λίγο πριν το φινάλε με Ηλιόπουλο και Δημητρίου για να “κλέψει” το τρίποντο. Ο Πανιώνιος αντιθέτως απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Πίσπα στο 60’ και το 82’.

Το τέλος του αγώνα βρήκε αρκετό κόσμο του Πανιωνίου να αντιδράει με αποδοκιμασίες για την μέτρια εικόνα και την καταδικαστική ισοπαλία.
Το ματς σφύριξε ο Μανδαλενάκης (Ηρακλείου), με βοηθούς τους Παπαδιονυσίου (Αχαϊας) και Πλακά (Δυτ. Αττικής).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Αντωνόπουλος, Πριόνας, Ξυγκώρος (62′ Καρδάμης), Μίχος, Γκότοβος, Καλύβας, Μπρέγκου, Γροντής (57’ Τσιμπόκας), Μούντριχας (46’ Πίσπας), Σέχου, Tσίπρας.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Καπατσώρης, Θώδης, Μπαλόπουλος, Καντούτσης, Πιτσιλής, Στραβάκος (80’ Γκελγκέρια), Δημητρίου, Μουλιάτος (46’ Τσιγαρίδης), Αρβανίτης (46’ Πάγια), Ορλάντο (71’ Βέλλης), Ηλιόπουλος.