Δευτέρα, 10 Απρίλιος 2023 17:16

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 0-1: Γερά για τίτλο με διπλό στη Μεσσήνη (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Γερά στο κόλπο του τίτλου μπήκε η Κυπαρισσία μετά τη μεγάλη της νίκη το Σάββατο με 1-0 στη Μεσσήνη στο ντέρμπι με τον Πάμισο!

Ο ΑΟΚ πήρε δίκαια το διπλό χάρη σε γκολ με πέναλτι του Παναγιώτη Μπουτσικάκη στο 53’, προσπέρασε τον μεγάλο του αντίπαλο στη βαθμολογία και είδε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Εράνη να πέφτει στους δύο βαθμούς μετά την ισοπαλία που έφερε αυτή με τον Πανθουριακό.
Ετσι τα πάντα είναι ανοικτά για τον τίτλο στην Α’ τοπική, πέντε μόλις αγωνιστικές πριν το φινάλε και την Κυπαρισσία να είναι σε θέση… βολής
από την κορυφή!
Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου που διατήρησε το αήττητο, ήταν άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο και υποχρέωσε τον Πάμισο στην πρώτη του εντός έδρας ήττα τη φετινή σεζόν μετά από 11 νίκες και μία ισοπαλία.

Τρίτη ήττα σε τέσσερα
ματς για τους Νησιώτες!

Ενας Πάμισος αγνώριστος που υπέστη την τρίτη του ήττα στα τέσσερα τελευταία ματς και από εκεί που την 23η αγωνιστική ήταν πρώτος στο +3 στην κορυφή, τώρα είναι στην 3η θέση, στο -4 από την πρωτοπόρο Εράνη και
στο -2 από τη δεύτερη Κυπαρισσία. Ουσιαστικά η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη απώλεσε το Σάββατο τις ελπίδες της για κατάκτηση του πρωταθλήματος, μιας και φαντάζει απίθανο να καλύψει αυτές τις διαφορές στις αγωνιστικές που απομένουν. Το σαββατιάτικο ντέρμπι παρακολούθησαν 500 και πλέον φίλαθλοι, εκ των οποίων 150 φίλοι του ΑΟΚ που δημιούργησαν δυνατή κερκίδα και έδωσαν την ώθηση στην ομάδα τους για το διπλό.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Οικονομόπουλο κάτω από τα δοκάρια και τριάδα στην άμυνα τους Φιλόπουλο, Νινιό και Ντίσα. Δεξί μπακ χαφ ήταν ο Αριστομενόπουλος, αριστερό ο Χαραλαμπόπουλος και στη μεσαία γραμμή έπαιζαν οι Τιμπλαλέξης και Παπαδόπουλος.
Πιο μπροστά ήταν οι Δεμπεγιώτης και Βλάχος, με τον Σαραντόπουλο να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Ηταν ένα σύστημα 3–4-2-1 που δεν απέδωσε, με τους Νησιώτες να χάνουν κατά κράτος το χώρο του κέντρου. Αξιοσημείωτο πως δεν αγωνίστηκαν ούτε λεπτό οι βασικοί Μπαστακός, Κατσιβαρδέας, χωρίς να είναι γνωστό αν αντιμετώπιζαν πρόβλημα τραυματισμού.
Από την άλλη η Κυπαρισσία είχε τον Δασκαλόπουλο τερματοφύλακα και τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Γεωργιόπουλο, Μιτρόφ,
Π. Μπουτσικάκη και Καπλάνη.
Στον άξονα έπαιζαν οι Μαλισόβας και Κατσιώλης και πιο μπροστά τους ο Μπακατσέλος. Ο Κωσταντόπουλος ήταν δεξί χαφ, ο Βλαχόπουλος αριστερό και… φουνταριστός ο Κυβελίδης.

Μπήκαν καλύτερα οι γηπεδούχοι, ισορρόπησε ο ΑΟΚ

Ο Πάμισος με τη δύναμη της έδρας μπήκε καλύτερα στο ματς και μέχρι το 20λεπτο επισκεπτόταν πιο συχνά την εστία της Κυπαρισσίας. Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου ξεκίνησε πιο συντηρητικά ώστε να “διαβάσει” το παιχνίδι του Παμίσου και όσο περνούσε η ώρα ανέβασε την απόδοση της.
Στο 5’ ο Σαραντόπουλος έπεσε στην περιοχή από τζαρτζάρισμα του Γεωργιόπουλου, με τον κ. Καυκά να δίνει σωστά συνέχεια στο παιχνίδι.
Στο 10’ ο Αριστομενόπουλος που είχε αρκετά ανεβάσματα από δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Βλάχος πήρε την κεφαλιά με τον Δασκαλόπουλο να μπλοκάρει.
Με τη συμπλήρωση 21 λεπτών αγώνα οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν και πάλι ο Αριστομενόπουλος τροφοδότησε τον Δεμπεγιώτη που σούταρε ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι!
Από εκείνο το λεπτό και έπειτα οι “κυανόλευκοι” πήραν τα ηνία του αγώνα με τους Μαλισόβα και Κατσιώλη να κάνουν πολλή δουλειά στο κέντρο και τους Βλαχόπουλο, Κωνσταντόπουλο να ταλαιπωρούν από τα πλάγια την αμυντική γραμμή του Παμίσου, ενώ στην άμυνα ο Μιτρόφ ήταν κυριολεκτικά ογκόλιθος!
Στο 24’ το σουτ του Βλαχόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής ήταν αστοχο.

Περίπτωση πέναλτι στο 32’ για τον ΑΟΚ

Στο 32’ ο Κωνσταντόπουλος ταλαιπώρησε την άμυνα των γηπεδούχων από αριστερά και έπιασε το σουτ από πλάγια θέση με τον Οικονομόπουλο να αποκρούσει ασθενώς… Ο Κυβελίδης που ήταν δίπλα στη μπάλα και σε κενή εστία, έπεσε στο έδαφος με τον Νινιό να φαίνεται πως τον κρατά από πίσω… Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν έντονα πέναλτι και φάνηκε πως είχαν δίκιο. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο με την Κυπαρισσία να κερδίσει τις μπάλες στον άξονα και να απειλεί κυρίως από τις πτέρυγες.
Στο 46’ ο Κυβελίδης έκλεψε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή, όμως άργησε να τελειώσει τη φάση και ο Νινιός τον έκοψε δίχως να υπάρχει παράβαση.

Με πέναλτι Μπουτσικάκη το 0-1 στο 53’

Επτά λεπτά αργότερα ο Βλαχόπουλος, που στα 41 του είναι ακόμη σε θέση να κάνει τη διαφορά στην κατηγορία, έκανε εξαιρετική ενέργεια από δεξιά και πριν σουτάρει ανατράπηκε από τον Νινιό, με τον κ. Καυκά να δίνει σωστά το πέναλτι. Ο σπεσιαλίστας Π. Μπουτσικάκης εκτέλεσε με δύναμη στο κέντρο της εστίας γράφοντας το 0-1 για τους “κυανόλευκους”, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα από τους 150 και πλέον Κυπαρισσιώτες!
Στο 58’ ο Πάμισος προσπάθησε να απαντήσει με ατομική ενέργεια και σουτ του Σαραντόπουλου που απέκρουσε με γροθιές ο Δασκαλόπουλος.
Η ομάδα του Γ. Καλόμαλου δεν γύρισε πίσω παρά το προβάδισμα στο σκορ και στο 63’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπουτσικάκη ο Μαλισόβας πήρε την κεφαλιά που έφυγε άουτ.

Δεν κινδύνευσαν οι “κυανόλευκοι”

Ο Αλέξης Μαντζούνης πέρασε στο ματς αρχικά τον Κουλόπουλο και εν συνεχεία τους Μπορχάν και Ρουμελιώτη, όμως ο Πάμισος ήταν ασύνδετος και δίχως το απαιτούμενο πάθος, με τον Παπαδόπουλο να είναι φανερά εκτός αγώνα.
Στο 79’ ο Βλάχος σέντραρε και ο Κουλόπουλος πήρε την κεφαλιά στο 2ο δοκάρι που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Μετά από δύο λεπτά οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ… Ο Κατσιώλης έκανε το γέμισμα και ο Μιτρόφ με δεύτερη προσπάθεια στο δεύτερο δοκάρι γύρισε την μπάλα για τον Κυβελίδη που από πολύ κοντά πλάσαρε, με τον Τιμπλαλέξη να διώχνει σωτήρια πάνω στη γραμμή!
Τα λεπτά περνούσαν με τον ΑΟΚ να κρατά εύκολα το προβάδισμα. Στο 89’ ο Νινιός έκανε σκληρό φάουλ στον Κυβελίδη και είδε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 93’ με τον Κατσιώλη να σουτάρει ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση.
Καλή ήταν η διαιτησία του Καυκά σε ένα ματς με πολλή μουρμούρα εκατέρωθεν.
Ο ρέφερι ελέγχεται μόνο για τη φάση του 32’, ενώ καλά τα πήγαν και οι βοηθοί Μπασιλάρης και Ταβουλαρέας.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Οικονομόπουλος, Φιλόπουλος, Δεμπεγιώτης (76’ Μπορχάν), Χαραλαμπόπουλος (64’ Κουλόπουλος), Τιμπλαλέξης, Παπαδόπουλος, Σαραντόπουλος (80’ Ρουμελιώτης), Βλάχος, Αριστομενόπουλος, Νινιός, Ντίσα.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Δασκαλόπουλος, Γεωργιόπουλος, Μιτρόφ, Π. Μπουτσικάκης, Κωνσταντόπουλος (78’ Χρ. Μπουτσικάκης), Βλαχόπουλος (91’ Ανδρουτσής), Κατσιώλης, Κυβελίδης, Μπακατσέλος (85’ Σπυρόπουλος), Μαλισόβας (78’ Ντιόπ), Καπλάνης.