Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 18:20

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΕΡΑΝΗ 1-1: Φρέναρε την πρωτοπόρο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΕΡΑΝΗ 1-1: Φρέναρε την πρωτοπόρο (φωτό)

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το σαββατιάτικο ντέρμπι του Πανθουριακού με την Εράνη στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Οι Φιλιατρινοί προηγήθηκαν μόλις στο 5ο λεπτό. Από εκτέλεση φάουλ του Μπάρκα, η μπάλα βρήκε στον τείχος και στην επαναφορά ο Βασιλόπουλος την έσπρωξε στα δίχτυα.
Το 0-1 δεν κράτησε όμως για πολύ. Στο 19' από σέντρα του Καραχάλιου, ο Κουρεντζής σημείωσε το 1-1, που παρέμεινε μέχρι το φινάλε.
Ετσι η Εράνη είχε την πρώτη απώλεια βαθμών, μετά από έξι σερί νίκες (δεν υπολογίζουμε αυτή στα χαρτιά με Απόλλωνα) και είδε τη διαφορά από τη 2η θέση να μειώνεται στους δύο βαθμούς. Σε αυτήν βρίσκεται πλέον η Κυπαρισσία που πέρασε νικηφόρα από τη Μεσσήνη.

Ο Πανθουριακός υποχώρησε στην 5η θέση, αλλά έδειξε ότι παραμένει ανταγωνιστικό σύνολο. Μεσοβδόμαδα απέκλεισε το Διαβολίτσι στο Κύπελλο Μεσσηνίας και προχθές φρέναρε την πρωτοπόρο της Α' τοπικής. Να σημειωθεί ότι ισόπαλο και μάλιστα 1-1 είχε ολοκληρωθεί και το ματς του πρώτου γύρου στα Φιλιατρά.
Η Εράνη κρατά πάντως την τύχη στα χέρια της, με το +2 από τον ΑΟΚ και ενώ απομένουν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε.
Στο ματς με τον Πανθουριακό, η Εράνη είχε δύο δοκάρια μετά το 1-1, ενώ ένα δοκάρι είχε και ο περσινός πρωταθλητής Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, στο 25' το πλασέ του Σεντεμέντε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουμπαρούλη. Ιδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Γκεβόρι στο 33'.Ο ίδιος παίκτης είχε και δεύτερο δοκάρι, επίσης με κεφαλιά στο 61'. Ο Πανθουριακός αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά με 10 παίκτες, αφού τραυματίστηκε ο Καρύδης και δεν υπήρχε δυνατότητα για αλλαγή (είχαν γίνει τρεις διακοπές).

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Μπούνας, Γιαννακόπουλος, Οδεμισιώτης (52' λ.τρ. Αγγελόπουλος), Καραχάλιος, Καρύδης, Κουρεντζής, Ζαχαρόπουλος, Γεωργουλέας (63' Κουντάνης), Νικολόπουλος, Ι. Σεντεμέντες (76' Φαββατάς)
ΕΡΑΝΗ: Κουμπαρούλης, Τσόπελας, Μπινιώρης, Γκότσης, Πέππας, Γκεβόρι, Μιχαλόπουλος, Βασιλόπουλος, Κόλλιας (83' λ. τρ. Πλάκας), Γεωργιόπουλος, Μπάρκας.