Τετάρτη, 12 Απρίλιος 2023 11:46

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Εμβόλιμη αγωνιστική πέντε στροφές πριν το φινάλε

Γράφτηκε από τον

Πέντε… στροφές έμειναν για να πέσει η αυλαία στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής και η μάχη του τίτλου έχει… φουντώσει για τα καλά!

Μετά τη νίκη της Κυπαρισσίας στο ντέρμπι με τον Πάμισο στη Μεσσήνη την περασμένη αγωνιστική και την εκτός έδρας ισοπαλία της Εράνης με τον Πανθουριακό, η διαφορά των δύο ομάδων είναι μόλις δύο βαθμοί, οπότε όλα είναι ανοικτά στην υπόθεση της πρωτιάς.
Σήμερα θα διεξαχθούν πέντε παιχνίδια για την 30η αγωνιστική, μιας και χθες έγινε η αναμέτρηση Εθνικός Μελιγαλά – Α.Ε. Μάνης, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 4-0.
Η πρωτοπόρος Εράνη μετά από επτά σερί νίκες, δεν μπόρεσε να πάρει το διπλό στην έδρα του Πανθουριακού και είδε την Κυπαρισσία να την πλησιάζει σε απόσταση… βολής!
Οι Φιλιατρινοί όμως έχουν ακόμη τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου και ξέρουν πως αν κάνουν το απόλυτο, θα είναι αυτοί που θα κόψουν πρώτοι το νήμα.
Σήμερα η ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου φιλοξενεί στα Φιλιατρά την Σπερχογεία, ένα θεωρητικά βατό παιχνίδι, με τους “πράσινους” να καλούνται να πάρουν τη νίκη και αν γίνεται με όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ.
Η Κυπαρισσία μετά το θρίαμβο στη Μεσσήνη θα πάρει άνευ αγώνα τους τρεις βαθμούς με τον Απόλλωνα Καλαμάτας.
Ο Πάμισος διανύει άσχημη περίοδο με τρεις ήττες στους τέσσερις τελευταίους αγώνες και έχει βρεθεί στην 3η θέση και στο -4 από την κορυφή.
Πλέον οι ελπίδες για την πρωτιά έχουν ελαχιστοποιηθεί για την ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη, που καλείται όμως να επανέλθει στις επιτυχίες στο σημερινό ματς με την Αβία στον Κάμπο.
Οι γηπεδούχοι που εδώ και λίγες ημέρες έχουν νέο προπονητή τον Μιχάλη Γεωργιόπουλο, ηττήθηκαν την περασμένη αγωνιστική στους Γαργαλιάνους και χρειάζονται βαθμούς μιας και δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή.
Ματς με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Μεσσηνιακου, όπου ο Πανθουριακός υποδέχεται τον Τέλλο Αγρα.
Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου διανύει καλή περίοδο αφού προκρίθηκε στους “4” του κυπέλλου αποκλείοντας το Διαβολίτσι, ενώ σταμάτησε και την πρωτοπόρο Εράνη. Στόχος σήμερα είναι η νίκη απέναντι σε έναν Τέλλο Αγρα που πήρε νίκη – ανάσα το Σάββατο επί της Αβίας και θα προσπαθήσει δίχως άγχος για το καλύτερο δυνατό.
Στη Μεσσήνη και στο “Π. Μπαχράμης” θα γίνουν παιχνίδια με τους γηπεδούχους να “καίγονται” για τη νίκη και τους φιλοξενούμενους να είναι ψηλά στη βαθμολογία. Στο Νησί ο Ολυμπιακός Ανάληψης που εξαιτίας της τιμωρίας του -10 είναι σε δεινή θέση παίζει “τελικό” με τον Ακρίτα Κορώνης και χρειάζεται πάση θυσία το τρίποντο.
Το ίδιο ισχύει και για τη Ράχη που θέλει τη νίκη απέναντι στη Μεθώνη, μιας και κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Χθες
Εθνικός Μελιγαλά – Α.Ε. Μάνης 0-4
Σήμερα
Αστέρας Αρφαρών – Καλό Νερό 3-0 (α.α.)
Ομόνοια – Ηρακλής Καλαμάτας 0-3 (α.α.)
Κυπαρισσία – Απόλλωνας Καλαμάτας 3-0 (α.α.)
Ολυμπιακός Ανάληψης – Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο Μεσσήνης
Η. Μπουρίκας, Βανικιώτης, Ρηγοπούλου
ΠΑΣ Ράχη – Μεθώνη
Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”
Καυκάς, Καραμπέτσος, Χαλκιαδάκη
Εράνη – Σπερχογεία
Γήπεδο Φιλιατρών
Η. Νικολόπουλος, Γ. Μιχαλόπουλος, Αντωνόπουλος
Α.Ε. Αβίας – Πάμισος
Γήπεδο Κάμπου
Πλακογιάννης, Λουκάς, Γαϊτάνης
Πανθουριακός – Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Μεσσηνιακού
Τσουλάκος, Σωτηρόπουλος, Πανόπουλος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 29 αγώνες)
1. Εράνη 83-15 73
2. Κυπαρισσία 78-16 71
3. Πάμισος 70-14 69
4. Α.Ε. Μάνης 78-23 66
5. Πανθουριακός 65-21 61
6. Μεθώνη 48-32 52
7. Ακρίτας Κορώνης 50-51 48
8. Εθνικός Μελιγαλά 38-35 46
9. Σπερχογεία 38-37 37
-. Ηρακλής Καλαμάτας 51-59 37
11. Τέλλος Αγρας 35-48 35
12. Α.Ε. Αβίας 38-61 34
13. ΠΑΣ Ράχη 27-38 30
14. Ολυμπιακός Ανάληψης 35-33 26
15. Αστέρας Αρφαρών 21-76 17
* Εθνικός Μελιγαλά και Α.Ε. Μάνης έχουν ένα ματς περισσότερο.
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας, η Ομόνοια και το Καλό Νερό αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα.
* Ο Ολυμπιακός Ανάληψης έχει -10 βαθμούς.