Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 10:08

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Για το διπλό στο Ρέθυμνο με Επισκοπή

Γράφτηκε από τον

 

Μετά από δέκα ημέρες η Καλαμάτα θα δώσει ξανά επίσημο αγώνα, μιας και σήμερα θα διεξαχθεί η εμβόλιμη 20η αγωνιστική στο β’ όμιλο της Super League 2.

Η “Μαύρη Θύελλα” θα παίξει στο Ρέθυμνο με αντίπαλο την Επισκοπή και θα επιδιώξει να επανέλθει στις επιτυχίες μετά την εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στα Χανιά.
Η μεσσηνιακή ομάδα βρίσκεται μετά από 19 αγωνιστικές στην 5η θέση με 30 βαθμούς μαζί με Ηλιούπολη και Παναχαϊκή και έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης της ανόδου μιας και απέχει 17 βαθμούς από την πρωτοπόρο Κηφισιά.
Από την άλλη η Επισκοπή είναι στη 13η θέση με 9 βαθμούς και έχει πλέον μόνο μαθηματικές ελπίδες παραμονής, αφού είναι στο -14 από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Η Καλαμάτα καλείται να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το παιχνίδι, να μπει δυνατά από το πρώτο λεπτό και να πάρει τη νίκη με καλή εμφάνιση, τονώνοντας την ψυχολογία της για τη συνέχεια.

Δίχως Τάτο η αποστολή

Οι απουσίες για την τεχνική ηγεσία έχουν να κάνουν με τον τιμωρημένο Μοζέρ, τον τραυματία Τάτο (τράβηγμα στον τετρακέφαλο) και ακόμη τους Μπακαγιόκο, Μπενίτεζ και Μαβινγκά.
Η 20μελης αποστολή ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι και είναι η εξής:
Ταϊρης, Βασιλόγιαννης, Αρναρέλλης, Τριανταφυλλάκης, Δρούγας, Ματέους, Καραγκούνης, Κωνσταντινόπουλος, Μπαξεβάνος, Πανουργιάς, Παπατόλιος, Πασάς, Ρόβας, Ασίγκμπα, Μπουλάρι, Λιποράσε, Λούκαστικ, Λουπάνο, Μαρκόφσκι και Μέντες.
Το ματς θα ξεκινήσει στις 2.45 το μεσημέρι στο ΔΑΚ Γάλλου και θα το διαιτητεύσει ο Αγγελος Μπακογιάννης του συνδέσμου διαιτητών Αθηνών,
με βοηθούς τον Ισσα (Αθηνών) και την Κομισοπούλου (Χανίων).

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:
Χθες
Ολυμπιακός Β’ – Αιγάλεω 2-1
Παναχαίκή – Ηλιούπολη 2-2

Σήμερα
ΑΕΚ Β’ – Καλλιθέα
Χανιά – Απόλλων Σμύρνης
Επισκοπή – Καλαμάτα
Κηφισιά – Προοδευτική
Ηρόδοτος – ΠΑΟ Ρουφ (0-3 α.α.)
Ρεπό: ΟΦ Ιεράπετρας
* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 2.45 μ.μ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 19 αγώνες)
1. Κηφισιά 46-9 47
2. Απόλλων Σμύρνης 27-10 41
3. Καλλιθέα 31-12 40
4. ΟΦ Ιεράπετρας 25-13 32
5. Ηλιούπολη 22-18 30
-. Καλαμάτα 23-10 30
-. Παναχαϊκή 20-13 30
8. Χανιά 17-12 26
-. ΑΕΚ Β’ 19-25 16
10. Αιγάλεω 16-18 23
11. Ολυμπιακός Β’ 18-22 14
-. Προοδευτική 9-25 14
13. Επισκοπή 6-30 9
14. ΠΑΟ Ρουφ 14-44 5
15. Ηρόδοτος 6-38 -11
* Από τον Ολυμπιακό Β’ έχουν αφαιρεθεί δέκα βαθμοί.
* Από τον Ηρόδοτο έχουν αφαιρεθεί 15 βαθμοί.
* Από την Παναχαϊκή έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.
* Ο Ηρόδοτος αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα.

Γκεοργκιόσκι: “Να αποκτήσουμε αγωνιστική ταυτότητα”

Να αποκτήσει η ομάδα νοοτροπία νικητή, μια αγωνιστική ταυτότητα και να δείξουν χαρακτήρα οι παίκτες στα ματς που απομένουν, προσμένει ο Ιλτσο Γκεοργκιόσκι που μίλησε χθες στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο 51χρονος τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του έχει ποιότητα και περιμένει να μπουν συγκεντρωμένοι οι παίκτες του στο ματς με την Επισκοπή, κατακτώντας τους τρεις βαθμούς, θεωρώντας πως το ματς θα είναι δύσκολο.

Αυτό που τον προβληματίζει είναι το πολύωρο ταξίδι για Κρήτη λεωφορείο και καράβι, ενώ δεν δίστασε να πει πως αλλάξει τα πλάνα του η απουσία του Τάτου μιας και θα παίξει με τέσσερις επιθετικούς (Πασά, Ρόβα, Βασιλόγιαννη, Αρναρέλλη).
Ο κ. Γκεοργκιόσκι δεν κρύφτηκε λέγοντας πως από ορισμένους παίκτες περιμένει βελτίωση στη συνέχεια, μιας και όλοι αξιολογούνται εν όψει της νέας χρονιάς και συνάμα θα πρέπει να βρουν από μόνοι τους το κίνητρο να γίνουν καλύτεροι από τη στιγμή που η ομάδα τέθηκε εκτός στόχων.
Σε ερώτηση που του έγινε αν θα μπορέσουν να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα Μεσσήνιοι ποδοσφαιριστές και αν υπάρχει συνεργασία με τα τμήματα υποδομής για τον τρόπο δουλειάς, ο κ. Γκεοργκιόσκι απάντησε “είναι θέμα πολιτικής της διοίκησης για τους καλαματιανούς παίκτες.
Θέλω να δώσω ευκαιρίες σε νέα παιδιά, αρκεί να το αξίζουν γιατί η κατηγορία είναι υψηλή και οι απαιτήσεις μεγάλες. Εχω κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, έχοντας βασικούς τρεις παίκτες από την Κ19. Τέσσερα παιδιά, οι Δρούγας, Γκότσης, Λακριντής, Μουζάκης προπονούνται με τη μεγάλη ομάδα και μάλιστα ο Δρούγας πήρε χρόνο συμμετοχής.
Δεν μου έχει ζητηθεί πάντως από τη διοίκηση να έχω συνεργασία με το τιμ των ακαδημιών”.