Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 11:13

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Σήμερα οι δύο αμφίρροποι ημιτελικοί σε γήπεδο ΜΓΣ και Κάμπο

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Σήμερα οι δύο αμφίρροποι ημιτελικοί σε γήπεδο ΜΓΣ και Κάμπο

Η ώρα για να μάθουμε το ζευγάρι του τελικού στο Κύπελλο Μεσσηνίας έφτασε…

Σήμερα θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί που είναι νοκ άουτ και θα γίνουν γνωστές οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το φετινό τρόπαιο στον τελικό που θα γίνει μέσα στον Μάιο στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.
Στον πρώτο ημιτελικό ο Πανθουριακός υποδέχεται τον Πάμισο στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και στον δεύτερο η Α.Ε. Μάνης παίζει με την Κυπαρισσία στο γήπεδο του Κάμπου. Πρόκειται για δύο αμφίρροπα παιχνίδια μεταξύ τεσσάρων ομάδων που πρωταγωνιστούν στην πρώτη κατηγορία του νομού.
Ο Πανθουριακός θέλει να επαναλάβει την περσινή επιτυχία όταν είχε κατακτήσει το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του επικρατώντας στον τελικό της Μάνης με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή.
Η νεανική ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου πέταξε εκτός θεσμού στον προηγούμενο γύρο το Διαβολίτσι, μια ομάδα που αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία, και υπάρχει πίστη πως μπορεί να τα καταφέρει και κόντρα στον Πάμισο.
Τα προβλήματα πάντως δεν λείπουν από την ομάδα της Θουρίας μιας και εκτός από τους εδώ και καιρό τραυματίες Γαλανόπουλο, Σπανό και Μανωλόπουλο, εκτός έχουν τεθεί οι τραυματίες Καρύδης και Σερπάνος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Καραχάλιου και Κουρεντζή.

Από την άλλη ο Πάμισος αναζητεί διέξοδο στο κύπελλο μετά την αποτυχία του στο πρωτάθλημα. Οι Νησιώτες θέλουν να φτάσουν στον τελικό μετά από πέντε χρόνια και αναμένεται αρκετοί φίλαθλοι από τη Μεσσήνη να συνδράμουν στην προσπάθεια των παικτών του Παμίσου.
Ο προπονητής Αντώνης Τσουκαλάς δεν υπολογίζει τους τραυματίες Κατσιβαρδέα και Αράπι, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Νινιού, ενώ ο Σαραντόπουλος απέχει το τελευταίο διάστημα από τις υποχρεώσεις της ομάδας.
Στο άλλο παιχνίδι στις τάξεις της Μάνης μιλούν για τον “αγώνα της χρονιάς” και περιμένουν θερμή συμπαράσταση από τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής.
Η ΑΕΜ θα τα δώσει όλα για να προκριθεί για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό και να κατακτήσει το τρόπαιο, μιας και πέρυσι είχε ηττηθεί από τον Πανθουριακό.
Στην έδρα της η ομάδα του Πάνου Πολίμου έχει αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και απέναντι στον ΑΟΚ. Μοναδική απουσία είναι ο τραυματίας Φετάχου.
Στον αντίποδα η Κυπαρισσία κρατά δύο… καρπούζια στη μασχάλη της, μιας και εκτός από το κύπελλο διεκδικεί και το πρωτάθλημα.
Η Τριφυλιακή ομάδα θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη πρόκριση, κερδίζοντας στο γήπεδο του Κάμπου όπως είχε κάνει πριν ενάμιση μήνα για το πρωτάθλημα.
Ο ΑΟΚ θα προσπαθήσει να φτάσει σε τελικό κυπέλλου μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια! Ηταν τη σεζόν 2013-14 όταν έπαιξε τελικό με την Εράνη, με την κανονική διάρκεια και την παράταση να λήγουν με σκορ 1-1 και τους “κυανόλευκους” να κατακτούν την κούπα στα πέναλτι με σκορ 5-3.
Το ευχάριστο για τον προπονητή Γιώργο Καλόμαλο είναι πως έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σήμερα
Πανθουριακός – Πάμισος
Γήπεδο Μεσσηνιακού, 4 μ.μ.
Η. Νικολόπουλος, Γεωργαντάς, Ταβουλαρέας. 4ος διαιτητής: Τσουλάκος
Α.Ε. Μάνης – Κυπαρισσία
Γήπεδο Κάμπου, 4 μ.μ.
Τσαμούρης, Π. Νικολόπουλος, Σωτηρόπουλος. 4ος διαιτητής: Γιαλλικάρης