Τετάρτη, 03 Μάιος 2023 11:27

Πέφτει σήμερα η αυλαία στην Α' τοπική

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώνεται σήμερα το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής, με έξι παιχνίδια της 34ης αγωνιστικής.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη του τίτλου με την Εράνη να είναι το ακλόνητο φαβορί να τον κατακτήσει μετά από πολλά χρόνια και εν συνεχεία να διεκδικήσει την άνοδο της στη Γ’ εθνική κατηγορία, μέσα από αγώνες μπαράζ. Οι “πράσινοι” μετά το διπλό που έβγαλαν στον Κάμπο επί της Μάνης με 2-0 διατήρησαν το +2 από τη δεύτερη Κυπαρισσία και με νίκη σήμερα επί του Ολυμπιακού Ανάληψης κόβουν πρώτοι το νήμα.

Με νίκη η Εράνη επί Ανάληψης κατακτά τον τίτλο

Στα Φιλιατρά περιμένουν πως και πως τον σημερινό αγώνα, με τον κόσμο να ετοιμάζεται να δώσει δυναμικό “παρών” για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου.
Ο Ολυμπιακός Ανάληψης από την άλλη δεν είναι αδιάφορος, αλλά πολύ δύσκολα θα αποφύγει την 14η θέση που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην πιο κάτω κατηγορία (αν δεν ανέβει κατηγορία ο πρωταθλητής Μεσσηνίας).
Η ομάδα της Μεσσήνης είναι στην 15η θέση με 35 βαθμούς, αλλά η Ράχη θα πάρει στα χαρτιά το τρίποντο με την Ομόνοια και θα φτάσει 37 βαθμούς. Κάτι που σημαίνει πως αν ο Ολυμπιακός Ανάληψης θέλει να διατηρηθεί στην 15η θέση θα πρέπει να κερδίσει την αήττητη φέτος Εράνη μέσα στα Φιλιατρά.
Η δεύτερη Κυπαρισσία ολοκληρώνει το πρωτάθλημα με εύκολο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στον υποβιβασμένο Αστέρα Αρφαρών.
Ο ΑΟΚ θέλει νίκη στο δικό του ματς και ήττα της Εράνης από την Ανάληψη για να κατακτήσει αυτός την πρωτιά. Σε περίπτωση ισοπαλίας στα Φιλιατρά, τότε οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στην 1η θέση και το πρωτάθλημα θα κατακτήσει η ομάδα με την καλύτερη διαφορά στα γκολ.
Αυτή την στιγμή η Εράνη είναι στο +3 στα γκολ, οπότε η Κυπαρισσία θα χρειαστεί νίκη επί των Αρφαρών με πάνω από 4 γκολ για να υπερτερεί σε αυτή την ισοβαθμία. Στην Κυπαρισσία όμως αντιλαμβάνονται πως πολύ δύσκολα θα στραβοπατήσει η Εράνη στην έδρα της και αυτό που θέλουν από την μεριά τους είναι μία ακόμη νίκη με καλή εμφάνιση και φυσικά τη διατήρηση του αήττητου τη φετινή σεζόν.
Από εκεί και πέρα θα διεξαχθούν σήμερα άλλα τέσσερα παιχνίδια, δίχως βαθμολογικό κίνητρο για κάθε μία από τις οκτώ ομάδες.
Στη Μεσσήνη ο Πάμισος κλείνει τη σεζόν απέναντι στην Κορώνη και θέλει νίκη με καλή εμφάνιση, για να πάει με καλή ψυχολογία στον τελικό του κυπέλλου με τη Μάνη.
Το ίδιο θα θελήσει και η ΑΕΜ που έχει όμως πιο δύσκολο έργο μιας και παίζει στο γήπεδο του Μεσσηνιακού με αντίπαλο τον Πανθουριακό.
Η ομάδα της Θουρίας με νίκη ή ισοπαλία θα κατακτήσει την τέταρτη θέση, ενώ η Μάνη θέλει διπλό για να τερματίσει αυτή 4η στη βαθμολογία.
Μια επιτυχημένη χρονιά ολοκληρώνει σήμερα η Μεθώνη που υποδέχεται τον ταλαιπωρημένο φέτος Τέλλο Αγρα και θα επιδιώξει να την τελειώσει με νίκη, παραμένοντας στην 6η θέση, με την ομάδα των Γαργαλιάνων από την άλλη να αγωνίζεται με πολλούς νεαρούς στη σύνθεση της.
Τέλος, στον Κάμπο η Αβία που έχει εξασφαλίσει εδώ και καιρό την παραμονή φιλοξενεί τον όγδοο της βαθμολογίας Εθνικό Μελιγαλά.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σήμερα, 4 μ.μ.
Απόλλων Καλαμάτας – Ηρακλής Καλαμάτας 0-3 (α.α.)
Σπερχογεία – Καλό Νερό 3-0 (α.α.)
ΠΑΣ Ράχη – Ομόνοια 3-0 (α.α.)
Μεθώνη – Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Μεθώνης
Κομπιλίρης, Π. Νικολόπουλος, Α. Μιχαλόπουλος
Πάμισος – Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο Μεσσήνης
Τσουλάκος, Ρηγοπούλου, ΜΠαρδής
Πανθουριακός – Α.Ε. Μάνης
Γήπεδο Μεσσηνιακού
Η. Νικολόπουλος, Γ. Μιχαλόπουλος, Χαλκιαδάκη
Α.Ε. Αβίας – Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Κάμπου
Αράπης, Μπασιλάρης, Λουκάς
Εράνη – Ολυμπιακός Ανάληψης
Γήπεδο Φιλιατρών
Καυκάς, Καραμπέτσος, Χ. Μπουρίκας
Κυπαρισσία – Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ρέκκας, Τσοπανάκης, Κορομηλάς

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 33 αγώνες)
1. Εράνη 99-15 85
2. Κυπαρισσία 97-16 83
3. Πάμισος 85-20 78
4. Πανθουριακός 77-23 71
5. Α.Ε. Μάνης 86-29 70
6. Μεθώνη 57-38 56
7. Ακρίτας Κορώνης 56-65 54
8. Εθνικός Μελιγαλά 43-39 52
9. Ηρακλής Καλαμάτας 61-69 43
10. Α.Ε. Αβίας 44-67 40
-. Σπερχογεία 41-52 40
12. Τέλλος Αγρας 40-59 38
13. Ολυμπιακός Ανάληψης 43-38 35
14. ΠΑΣ Ράχη 31-44 34
15. Αστέρας Αρφαρών 32-86 23
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας, η Ομόνοια και το Καλό Νερό αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα
** Ο Ολυμπιακός Ανάληψης έχει -10 βαθμούς