Σάββατο, 06 Μαϊος 2023 15:53

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: “Το ματς με Αιγάλεω εξαρτάται από εμάς”, τονίζει ο Ιλτσο Γκεοργκιόσκι

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: “Το ματς με Αιγάλεω εξαρτάται από εμάς”, τονίζει ο Ιλτσο Γκεοργκιόσκι

Οσες νίκες είχε σε όλο τον πρώτο γύρο, έχει πετύχει σε οχτώ παιχνίδια στο δεύτερο μισό της Super League 2 η Καλαμάτα, όντας από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος.

Η “Μαύρη Θύελλα” βρίσκεται όμως στην 6η θέση και στο -17 από την πρωτοπόρο Κηφισιά, πληρώνοντας το άσχημο ξεκίνημα. Με τον Ιλτσο Γκεοργκιόσκι στον πάγκο, μετρά σε εννέα ματς, πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.
Ο 51χρονος τεχνικός ξεκίνησε με ήττα τη θητεία του (1-2 από την Κηφισιά) στις 10 Μαρτίου και ακολούθησε η ισοπαλία εκτός έδρας (0-0) με την ΑΕΚ Β’. Στο δεύτερο γύρο η Καλαμάτα νίκησε εκτός έδρας Ηρόδοτο (2-1), Παναχαϊκή (2-0), Επισκοπή (2-1) και Ηλιούπολη (1-0) και εντός Ολυμπιακό Β’ (4-0), ενώ μοιράστηκε τους βαθμούς με Χανιά (1-1) και Απόλλωνα Σμύρνης (0-0).
Οι τέσσερις από τις πέντε δηλαδή νίκες, είναι μακριά από το Δημοτικό Στάδιο, όπου μετρά δύο σερί ισοπαλίες.
Η μεσσηνιακή ομάδα θα επιδιώξει να πανηγυρίσει και μπροστά στον κόσμο της, τη Δευτέρα με το Αιγάλεω.
“Είναι ένα ματς ντέρμπι και θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη. Το Αιγάλεω άλλαξε προπονητή και δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστεί. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μπούμε στο γήπεδο και να κερδίσουμε. Το παιχνίδι εξαρτάται από εμάς”, δήλωσε χθες ο Ιλτσο Γκεοργκιόσκι, μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Οσο για τη δυσκολία να κερδίσει η Καλαμάτα εντός έδρας: “Δεν τελειώνουμε τις φάσεις. Στα τελευταία ματς παίξαμε πάντως με πολύ καλές ομάδες. Τα Χανιά ανεξάρτητα από τη βαθμολογική τους θέση, είναι από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι.
Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια, Χανιά και Καλαμάτα, θα είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο”.
Για το αν θα έχει εκπλήξεις η 11άδα με Αιγάλεω είπε: “Δεν θέλω να πω, αν θα έχει εκπλήξεις η 11άδα. Θέλω να έχουμε ταυτότητα σαν ομάδα, πίεση ψηλά και να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, να δημιουργούμε ευκαιρίες. Οι παίκτες καταλαβαίνουν τι θέλω. Είμαστε σε καλό δρόμο και το στυλ παιχνιδιού δεν αλλάζει, όποιος και αν παίζει. Οι παίκτες έχουν καταλάβει ότι είμαι δίκαιος με όλους. Οποιος μου δείχνει στην προπόνηση, ότι θέλει να παίξει, θα παίξει”.
Αγωνιστικά εκτός πλάνων για τον αγώνα της Δευτέρας είναι οι Μπακαγιόκο, Μαβινγκά, Μπενίτεζ, και Μαρκόφσκι.
Ο προπονητής της Καλαμάτας σχολίασε και το προηγούμενο νικηφόρο ματς με την Ηλιούπολη, λέγοντας ότι ήταν σημαντική η νίκη, γιατί η αθηναϊκή ομάδα χάνει δύσκολα στην έδρα της. Σε ερώτηση για τη διαιτησία, μιας και οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στις καθυστερήσεις, που απέκρουσε ο Μέντες, ο Ιλτσο Γκεοργκιόσκι ανέφερε: “Δεν θέλω να μιλάω για τους διαιτητές, αλλά δεν μας έχουν δώσει τουλάχιστον τρία πέναλτι στα τελευταία παιχνίδια”.

Για Μέντες και Ρόβα

Στο ματς της Τετάρτης με την Ηλιούπολη οι μεγάλοι πρωταγωνιστές για την Καλαμάτα, ήταν ο Ζόνας Μέντες και ο Χρήστος Ρόβας. Ο πρώτος απέκρουσε πέναλτι και ο έμπειρος επιθετικός πέτυχε το γκολ της νίκης. Ο Γκεοργκιόσκι εξήγησε γιατί παίζει πλέον ο τερματοφύλακας από τη Γουινέα – Μπισάου και γιατί ο Ρόβας δεν ξεκίνησε στην 11άδα.
“Ο Μέντες θα συνεχίσει να παίζει. Είναι φορμαρισμένος και γι’ αυτό τον βάλαμε. Είμαι ευχαριστημένος και από τον Ταϊρη και από τον Λαδά. Είναι όλοι καλοί τερματοφύλακες και καλά παιδιά. Ο Ρόβας έμεινε στον πάγκο για τακτικούς λόγους. Από την ανάλυση που είχαμε κάνει, βλέπαμε ότι η Ηλιούπολη πέφτει σε απόδοση μετά το 60’ και ο Ρόβας θα μπει φρέσκος και θα μπορεί να απειλήσει, όπως και έγινε”.

Σταθόπουλος και Μπαστακός

Ο Μιχάλης Μπαστακός ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι της Ηλιούπολης, ενώ στο ματς του πρώτου γύρου είχε πετύχει το γκολ που υποχρέωσε σε ήττα την Καλαμάτα. Ο Καλαματιανός επιθετικός, όπως και ο Μεσσήνιος Αντώνης Σταθόπουλος από την Επισκοπή, είναι δύο παίκτες που, όπως λέει ο κ. Γκεοργκιόσκι: “Εχουν ποιότητα και έχω θετική σκέψη για αυτά τα δύο παιδιά. Μόνο αυτό”, κατέληξε χωρίς να θέλει να πει κάτι περισσότερο ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού. Στον επίλογο των δηλώσεων του ο προπονητής της Καλαμάτας άφησε υπονοούμενα για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, λέγοντας ότι: “Νιώθω λίγο περίεργα εδώ, γιατί κάποιοι γύρω από την ομάδα και δεν εννοώ τους φιλάθλους, δημιουργούν χωρίς λόγο αρνητική ατμόσφαιρα. Δεν είναι ευχαριστημένοι, παρά το αήττητο” και δεσμεύτηκε ότι θα μιλήσει περισσότερο γι’ αυτό το θέμα, όταν ολοκληρωθεί η σεζόν.