Κυριακή, 12 Οκτώβριος 2014 22:44

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 1-1: Στο 92' χάθηκε η νίκη… - η "Μαύρη Θύελλα" είχε φάσεις να καθαρίσει το ματς αλλά και αμυντικές αδυναμίες

Γράφτηκε από τον

"Σοκ" στο 92'  στο Δημοτικό Στάδιο για την "Μαύρη Θύελλα" η οποία πλήρωσε μια αμυντική αδράνεια και ισοφαρίστηκε στο φινάλε από τον Ζακυνθιακό, χάνοντας έτσι τους δύο πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα.


Οι 1.000 και πλέον φίλαθλοι που παρακολούθησαν το ματς είδαν ένα καλό αγώνα Γ' εθνικής, ανάμεσα σε δύο ομάδες που είχαν επιθετική νοοτροπία, έψαξαν τη νίκη και δημιούργησαν φάσεις.
Η Καλαμάτα είχε πάθος και διάθεση και σε αρκετές περιπτώσεις δημιούργησε καλές φάσεις στην αντίπαλη εστία.
Ωστόσο χθες είχε και αμυντικές αδυναμίες. Ο Ζακυνθιακός -παρότι ίσως ξεγελά η χαμηλή του βαθμολογική θέση- διαθέτει καλό ρόστερ και κάποιους ιδιαίτερα ποιοτικούς παίκτες όπως οι Λιβέρης και Καραμαλίκης.
Οι Μεσσήνιοι λοιπόν είχαν προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι τα οποία και τελικά πλήρωσαν στις καθυστερήσεις του αγώνα...
Σε βάση την εικόνα και τις ευκαιρίες των δύο ομάδων σε όλο το 90λεπτο, το τελικό αποτέλεσμα μάλλον κρίνεται δίκαιο, ωστόσο αφήνει  πίκρα στους γηπεδούχους αφού η νίκη χάθηκε στις καθυστερήσεις.

Πρώτο γκολ ο Καλαντζής,
ισοφάρισε ένας πρώην...

Η Καλαμάτα προσπάθησε από το ξεκίνημα του αγώνα να παίξει επιθετικά ενώ και ο Ζακυνθιακός δεν κλείστηκε. Ετσι το ματς είχε αρκετά καλό ρυθμό με τους φιλοξενούμενους να απειλούν πρώτοι, από στημένη φάση στο 14', όταν ο Καραμαλίκης έστειλε με φάουλ την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του αριστερού κάθετου δοκαριού του Πάππου και άουτ.
Η Καλαμάτα απάντησε με κλασική ευκαιρία του Τσάτσου στο 21' και ήταν η ομάδα που είχε την ελαφρά υπεροχή στην συνέχεια του πρώτου μέρους.
Στην επανάληψη οι Μεσσήνιοι μπήκαν πιο δυνατά, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν πάντα την καλή αντεπίθεση. Στο 64' ο Πάππος έσωσε την "Μαύρη Θύελλα" αφού κέρδισε στο τετατέτ τον Φωτιάδη και δύο λεπτά αργότερα η Καλαμάτα άνοιξε το σκορ. Ο Κουρμπανάς χρησιμοποίησε δεξιά μπροστά τον Νιφορόπουλο και αυτός στο 66' έκανε εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα με τον Καλαντζή να σκοράρει από κοντά για το 1-0. Ήταν το πρώτο φετινό γκολ του Καλαματιανού επιθετικού. Το 2-0 δεν έγινε ποτέ αφού έλειψε η τελική πάσα σε 2-3 καλές επιθέσεις και στο 92' η Καλαμάτα πλήρωσε μια αδράνεια της άμυνας, αφού μετά από μια πάσα 30 μέτρων ο Λιβέρης βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Να θυμίσουμε πως ο Λιβέρης στο παρελθόν έχει φορέσει την φανέλα της "Μαύρης Θύελλας".
Διαιτητής ήταν ο Κακριδής με βοηθούς τους Μπουρτζοβίτη, Σπηλιώτη, όλοι από την Κορινθία. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μπαρμπαρούσης και Ρούσσης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Μαρτίνος, Τριάντος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Ζάρκος (51' Χαρίτος), Ηλιόπουλος (63' Δημητριάδης), Λουμπαρδέας, Νιφορόπουλος, Τσάτσος (86' Γεωργακόπουλος), Καλαντζής.
ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ: Χαρακτινός, Κολοβάκης, Πασκούλεφ, Λιβέρης, Νίκου Μιστέκ (67' Κόλα), Τσαλέκου (70' Μπαρμπαρούσης), Κωστάκης, Καραμαλίκης, Φωτιάδης (73' λ.τ. Μάλλιας), Τσιφλίδης.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

14' Δοκάρι ο Ζακυνθιακός. Ο Καραμαλίκης εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο Φωτιάδης και η μπάλα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πάππου και πέρασε άουτ.
21' Μεγάλη ευκαιρία η Καλαμάτα με τον Τσάτσο. Ο Καλαντζής έβγαλε ωραία κάθετη στον Τσάτσο που βγήκε από δεξιά τετατετ με τον Χαρακτινό ο οποίος όμως απόκρουσε το πλασέ του μέσου της Καλαμάτας.
23' Ο Νιφορόπουλος έκανε τη σέντρα, ο Καλαντζής την κεφαλιά - πάσα στον Ζάρκο που ελίχθηκε στην περιοχή και έκανε το πλασέ, όμως κόντραρε σωτήρια ο Κωστάκης σε κόρνερ.
33' Επικίνδυνη φάση για τους φιλοξενούμενους. Σέντρα του Τσιφλίδη από δεξιά, ο Καραμαλίκης βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και έκανε το πλασέ αλλά μπλόκαρε ο Πάππος.
44' Καλή φάση για την Καλαμάτα, ο Νιφορόπουλος έβγαλε ωραία διαγώνια πάσα από δεξιά προς τον Καλαντζή, αυτός έπιασε την κεφαλιά βλέποντας τον Χαρακτινό να βγαίνει αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, άουτ.
59' Σέντρα Νιφορόπουλου από δεξιά, ο Τσάτσος έπιασε την κεφαλιά άλλα έστειλε τη μπάλα άουτ.
64' Μεγάλη ευκαιρία ο Ζακυνθιακός, ο Φωτιάδης μπήκε στην περιοχή και έκανε το πλασέ για να αποκρούσει σωτήρια ο Πάππος με τα πόδια.
66' ΓΚΟΛ Καλαντζής 1-0. Ωραία προσπάθεια και σέντρα του Νιφορόπουλου από δεξιά, ο Καλαντζής από κοντά με πλασέ πέτυχε το 1-0.
69' Κόρνερ του Λιβέρη, φάση διαρκείας και σουτ του Νίκου, πάνω στη γραμμή απομάκρυνε ο Χριστοφιλέας!
75' Ο Καλαντζής έστρωσε στον Τσάτσο που σούταρε λίγο έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
92' ΓΚΟΛ 1-1  ο Ζακυνθιακός. Ο Λιβέρης από μακρινή πάσα του Κόλα μπήκε στην περιοχή και με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.