Πέμπτη, 25 Μάιος 2023 11:20

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Δεύτερη ήττα για την Εράνη στο Αίγιο

Γράφτηκε από τον

Την ήττα με σκορ 3-2 γνώρισε χθες στο Αίγιο η Εράνη από τον Παναιγιάλειο, σε ματς για την τρίτη αγωνιστική των μπαράζ ανόδου στη Γ' εθνική.

Μετά από αυτή την ήττα, δεύτερη στο μίνι αυτό πρωτάθλημα μετά από αυτή της πρεμιέρας από τον Αμυκλιακό, η φιλιατρινή ομάδα υποχώρησε στην 5η θέση του 5ου ομίλου με 3 βαθμούς (ανεβαίνουν οι τρεις πρώτες ομάδες), ενώ ο Παναιγιάλειος έχει 6 βαθμούς έχοντας κάνει και το ρεπό του.
Πλέον χαρακτήρα “τελικού” παίρνει το κυριακάτικο ματς με το Λεωνίδιο εκτός έδρας, όπου οι “πράσινοι” θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να μείνουν ζωντανοί στην υπόθεση άνοδος.
Κι αυτό διότι οι χθεσινές νίκες του Παλληξουριακού και του Αμυκλιακού περιέπλεξαν την κατάσταση, με τις δύο ομάδες να έχουν από 6 βαθμούς.
Στο χθεσινό ματς οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ… Μόλις στο 1’ το συρτό σουτ του Γκεβόρι έδιωξε σε κόρνερ ο Αθανασόπουλος και στο 3’ ο Μπάρκας πλάσαε από επίκαιρη θέση, όμως ο Αθανασόπουλος έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ.
Αντί λοιπόν να προηγηθεί η Εράνη στο 6’ βρέθηκε πίσω στο σκορ…

Προβάδισμα στο πρώτο
με Αρβανίτη και Γκάτση

Ο Αρβανίτης έκανε ωραία ενέργεια και με σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κουμπαρούλη για το 1-0.
Ο Παναιγιάλειος μετά το γκολ πήρε ψυχολογία και απείλησε με τους Αρβανίτη και Σπανό.
Τελικά στο 30’ βρήκε και δεύτερο γκολ με κεφαλιά ψαράκι του Γκάτση από σέντρα του Σπανού και το 2-0 ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Ισοφάριση σε πέντε
λεπτά με Κόλλια

Η ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και μείωσε στο 54' σε 2-1… Ο Μπάρκας εκτέλεσε με φάλτσο ένα φάουλ από πλάγια θέση, με τον Κόλλια να πετάγεται μέσα σε ένα σύμπλεγμα παικτών και να γράφει με προβολή το 2-1.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κόλλιας εκμεταλλεύτηκε λάθος του γκολκίπερ Αθανασόπουλου όταν σε διώξιμο η μπάλα χτύπησε πάνω του και στη συνέχεια με πλασέ ισοφάρισε σε 2-2!
Ομως προτού καλά καλά συνειδητοποιήσουν την ισοφάριση, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν εκ νέου πίσω στο σκορ...
Ηταν το 60' με τον Λιάτο να βγάζει τη σέντρα και τον Γκάτση με κεφαλιά να δίνει ξανά προβάδισμα στην ομάδα του Θοδωρή Ανδριόπουλου (3-2).
Στο 66' οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σπανού με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στο Σπανό.

Φωνές για πέναλτι
στον Κόλλια στο 93’

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε η Εράνη πίεσε για την ισοφάριση, δίχως όμως αποτέλεσμα και έτσι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για ένα θετικό αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα.
Στο 93’ πάντως οι φιλιατρινοί διαμαρτυρήθηκαν, και φάνηκε να έχουν δίκιο, για πέναλτι σε ανατροπή του Κόλλια από αμυντικό… Ομως ο διαιτητής Σαφαρίκας αντί για την άσπρη βούλα έδειξε κίτρινη κάρτα στον 32χρονο επιθετικό για “θέατρο”!
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σαφαρίκας, με βοηθούς τους Βλαχοδήμο και Κοκμοτό, όλοι τους από την Αιτωλοακαρνανία.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Θοδωρής Ανδριόπουλος): Αθανασόπουλος, Βλάχος (88’ Μαχαίρας), Οικονόμου, Μ. Σπανός, Κοτσόκολος, Χούσα, Α. Σπανός (66’ Κόρμπος), Λιάτος, Σκούτας (88’ Τσεκούρας), Γκάτσης, Αρβανίτης.
ΕΡΑΝΗ (Κώστας Λυμπερόπουλος): Κουμπαρούλης, Μπινιώρης, Χρονόπουλος (51’ Βασιλόπουλος), Μιχαλόπουλος, Μπάρκας, Πέππας, Κόλλιας, Τσόπελας (83’ Πλακάς), Γκότσης, Γεωργιόπουλος, Γκεβόρι.


5ος ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(3η αγωνιστική)
Παλληξουριακός – Λεωνίδιο 2-1
Λεβάντε – Αμυκλιακός 0-2
Παναιγιάλειος – Εράνη 3-2
Ρεπό: ΠΑΟ Βάρδας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγώνες)
1. Παναιγιάλειος 4-2 6
-. Παλληξουριακός 3-1 6
-. Αμυκλιακός 3-1 6
4. ΠΑΟ Βάρδας 4-2 4
5. Εράνη 6-4 3
6. Λεβάντε 2-8 1
7. Λεωνίδιο 1-5 0
* Το ρεπό τους έχουν κάνει ΠΑΟ Βάρδας, Παναιγιάλειος και Παλληξουριακός.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 28/5)
Λεωνίδιο – Εράνη
ΠΑΟ Βάρδας – Παλληξουριακός
Λεβάντε – Παναιγιάλειος
Ρεπό: Αμυκλιακός