Πέμπτη, 25 Μάιος 2023 12:10

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ: Εγγράφηκε στο Μητρώο και κατεβαίνει με ντόπιο υλικό στη Β’ τοπική

Γράφτηκε από τον
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ: Εγγράφηκε στο Μητρώο και κατεβαίνει με ντόπιο υλικό στη Β’ τοπική

Με όρεξη και μεράκι συνεχίζεται ο προγραμματισμός στη Χώρα για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2023-24 και τις διοργανώσεις που θα λάβει μέρος.

Ο Παπαφλέσσας και η Ακαδημία Χώρας που έχει ιδρυθεί τα τελευταία χρόνια λειτουργούν ως ένα σωματείο, μιας και υπάρχουν ξεχωριστά διοικητικά συμβούλια, αλλά η φιλοσοφία είναι ίδια και υπάρχει αγαστή συνεργασία.
Το συμβούλιο του Παπαφλέσσα παραμένει ίδιο με πρόεδρο τον Στέλιο Αντωνόπουλο και αντιπρόεδρο τον Δημήτρη Καγιά, ο οποίος και μας ενημέρωσε για τα πεπραγμένα της ομάδας.
Το πλέον σημαντικό είναι πως ο Παπαφλέσσας Χώρας κατόρθωσε να εγγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΑ στις 20 Μαρτίου και έτσι τη νέα σεζόν θα λάβει μέρος κανονικά στο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής.

Προπονητής τριετίας ο Ν. Κωνσταντόπουλος

Προπονητής τόσο της ανδρικής ομάδας όσο και υπεύθυνος των ακαδημιών είναι ο γυμναστής Νίκος Κωνσταντόπουλος από το Κακόβατο Ηλείας και η συμφωνία της διοίκησης μαζί του είναι για τρία χρόνια. Στην Ακαδημία Χώρας συνεργάτης του κ. Κωνσταντόπουλου είναι ο γυμναστής Νάσος Φωτόπουλος. 

Ο Παπαφλέσσας θα πορευτεί στο νέο πρωτάθλημα με δικά του παιδιά από τις ακαδημίες, συν λίγες προσθήκες που θα γίνουν.
Στόχος είναι μέχρι τις 15 Ιουνίου να έχει κλείσει το ρόστερ και ήδη είναι κλεισμένος τερματοφύλακας που έπαιζε στην Α’ τοπική κατηγορίας Ηλείας, ενώ στην ομάδα υπάρχουν και δύο νεαροί αλλοδαποί.
Παράλληλα έχουν γίνει ή θα γίνουν προτάσεις σε Χωραϊτες ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε άλλες ομάδες, προκειμένου να επιστρέψουν στην ομάδα της πόλης τους.
Η προετοιμασία της ανδρικής ομάδας εκτιμάται πως θα ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου, με το γήπεδο της Χώρας να κλείνει στα μέσα Ιουνίου και για κάτι παραπάνω από ένα μήνα για συντήρηση, προκειμένου να είναι σε καλή κατάσταση τη νέα περίοδο.

Σε τουρνουά στην Καρδίτσα η ακαδημία

Οσον αφορά την Ακαδημία Χώρας οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά και μάλιστα συμμετέχουν και ορισμένα παιδιά από την ανδρική ομάδα. 
Η Ακαδημία που αριθμεί 70 ποδοσφαιριστές θα συμμετάσχει στα πρωταθλήματα που θα διοργανώσει η ΕΠΣΜ τη νέα σεζόν μέχρι 14 ετών, ενώ στις 19-23 Ιουνίου θα λάβει μέρος σε πανελλαδικό τουρνουά ακαδημιών που θα γίνει στο Μουζάκι Καρδίτσας με 30 μικρούς ποδοσφαιριστές. Η ομάδα της Χώρας θα λάβει μέρος στο τουρνουά με τις ομάδες Κ12 και Κ15.