Παρασκευή, 02 Ιούνιος 2023 16:20

ΕΠΟ: Εντυπωσιακή η συμμετοχή μαθητών-μαθητριών στο πρόγραμμα «Πάσα στα Θρανία»

Γράφτηκε από τον

Συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή αγοριών και κοριτσιών στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Φώτσης» του Δήμου Ζωγράφου, το σχολικό πρόγραμμα της ΕΠΟ «Πάσα στα Θρανία».

Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες της Στ’ Δημοτικού από τα Δημοτικά σχολεία του Ζωγράφου συγκεντρώθηκαν 1 και 2 Ιουνίου, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στις 7 και 8 του μήνα με πάνω από 400 συμμετοχές συνολικά, πάντα σε συνεργασία με τον Δήμο Ζωγράφου.

Σήμερα Παρασκευή οι εκπαιδευτές της ΕΠΟ προέβαλαν στα παιδιά βίντεο για το «Ευ Αγωνίζεσθαι», έπαιξαν μαζί τους παιχνίδια, συμμετείχαν σε αγώνες επίδειξης και μοιράστηκαν πλούσια δώρα.

Το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» συνεχίζεται φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά και είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων που εκπονείται από την ΕΠΟ, μέσω της Τεχνικής Επιτροπής, και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «Ευ Αγωνίζεσθαι» από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, προπονητές και εκπαιδευτές σε δεκάδες σχολεία, κυρίως από την περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων ειδικών, μειονοτικών και διαπολιτισμικών μονάδων.

Η ΕΠΟ υπολογίζει ότι το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» έχει απευθυνθεί τη φετινή χρονιά σε περισσότερους από 4.500 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου, θέτοντας ως πρωταρχικούς στόχους τη σωστή ποδοσφαιρική εκπαίδευση εντός κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος, τη μετάδοση των ευγενών αξιών του ποδοσφαίρου, την αγαστή συνεργασία της Ομοσπονδίας με τους αρμόδιους φορείς και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας προς όφελος του παιχνιδιού και της κοινωνίας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ