Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 10:24

Παραδόθηκε με νέο τάπητα το Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Παραδόθηκε με νέο τάπητα το Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ (βίντεο-φωτογραφίες)

Ετοιμο προς χρήση, έστω και μεγάλη καθυστέρηση, είναι πλέον το Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.

Η ανακατασκευή του γηπέδου, που ήταν κλειστό από το 2020, ολοκληρώθηκε και χθες έγιναν τα εγκαίνια από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, μιας η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδότησε τις εργασίες, που κόστισαν 330.000 ευρώ! Οι κυριότερες αφορούν την αντικατάσταση του πλαστικού τάπητα, την περίφραξη, καθώς και την αποκατάσταση του συστήματος αποστράγγισης των ομβρίων υδάτων από τον αγωνιστικό χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λειτουργικά έξοδα θα βαραίνουν τον Δήμο Καλαμάτας, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης, μιλώντας μετά τον αγιασμό, χαρακτήρισε ημερομηνία ορόσημο για την Ενωση την 7η Ιουνίου του 2023.
“Είναι ένα γήπεδο στολίδι με αξία για τα παιδιά μας. Μετά από 3 χρόνια και 330.000 ευρώ και με πρωτοβουλία του κ. Νίκα έγινε αλλαγή του τάπητα στο μεγάλο γήπεδο, αλλά και στα μικρά και εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο. Είμαι βαθιά συγκινημένος. Εμείς πιέσαμε και εσείς το φτιάξατε. Γράφετε ιστορία με αυτό που προσφέρετε στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο”, κατέληξε ο κ. Σπηλιώτης και βράβευσε τον κ. Νίκα για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο.

Ο Παναγιώτης Νίκας, ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της “Μαύρης Θύελλας” Αγγελο Σκαφιδά, που ήταν παρών στην εκδήλωση. Τον χαρακτήρισε μεγάλο παίκτη, που έπαιζε σε ξερά γήπεδα και δεν πρέπει πλέον τα σημερινά παιδιά να παίζουν σε τέτοιους χώρους.

“Είμαι ευτυχής που σε 3,5 χρόνια ως περιφερειάρχης, έχουμε χρηματοδοτήσει και έχουμε εγκαινιάσει το Δημοτικό Στάδιο, το γήπεδο του Μεσσηνιακού, το γήπεδο του Πλατέος και θα ακολουθήσει της Σπερχογείας, του Μελιγαλά, το αθλητικό κέντρο στην Κυπαρισσία, το γήπεδο του Καλού Νερού στην Ελαία”, τόνισε ο κ. Νίκας και συνέχισε λέγοντας: “Αυτά τα έργα είναι από χρήματα που μας δίνει ο κρατικός προϋπολογισμός, αλλά δικό μας θέμα είναι ο καταμερισμός των πόρων. Απόλυτη προτεραιότητα για εμάς είναι τα θέματα του αθλητισμού και επειδή μας ακούει όλη η Πελοπόννησος, τη Δευτέρα εντάσσονται το Κλειστό στο Γύθειο και στην Ερμιονίδα”.

Κλείνοντας ο περιφερειάρχης παρατήρησε ότι με εξαίρεση τον Αστέρα Τρίπολης, η Πελοπόννησος δεν έχει ομάδες στις υψηλές κατηγορίες σε όλα τα γήπεδα και αυτό οφείλεται, όπως είπε, ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε τη χαρά του για την ανακατασκευή του γηπέδου της ΕΠΣΜ και έδωσε συγχαρητήρια στον περιφερειάρχη που υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα. Τόνισε ότι και ο δήμος κάνει έργα, όπως η ψύξη – θέρμανση στην Τέντα, η αλλαγή τάπητα σε αρκετά γήπεδα και επεσήμανε για μία ακόμα φορά την ανάγκη να αποκτήσει η περιοχή ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο. Στον επίλογο των δηλώσεων του είπε ότι ο Δήμος θα αναλάβει τη συντήρηση των αποδυτηρίων του Αθλητικού Κέντρου της ΕΠΣΜ και όλα τα λειτουργικά έξοδα (το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση)

Σήκωσαν την κούπα οι πρωταθλήτριες ομάδες

Η ΕΠΣΜ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης, βράβευσε και τις ομάδες που κατέκτησαν τον τίτλο στα πρωταθλήματα Κ13 και Κ15. Συγκεκριμένα στον 1ο όμιλο στην κατηγορία Κ13 πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Καλαμάτα και στον δεύτερο ο Μεσσηνιακός. Τις απονομές των μεταλλίων και των κυπέλλων, έκαναν οι προπονητές των μικτών ομάδων Τσούκλερης, Πατρίκης και οι Αλεξανδρόπουλος, Γεωργόπουλος από την Ενωση.
Στο πρωτάθλημα Κ15 τον τίτλο κατέκτησε η Καλαμάτα. Τις απονομές έκαναν οι Αθανασόπουλος, Αλάμαρας από πλευράς ΕΠΣΜ, ενώ το κύπελλο έδωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Τέλος ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος έδωσε στον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ Ηλία Αλεξέα, τα διπλώματα των νέων διαιτητών.