Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 10:08

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ: Νίκη με Παλληξουριακό = Γ’ εθνική για Εράνη

Γράφτηκε από τον
ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ: Νίκη με Παλληξουριακό = Γ’ εθνική για Εράνη

Η 7η και τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου στη Γ’ εθνική θα διεξαχθεί σήμερα Κυριακή και στον πέμπτο όμιλο όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα Φιλιατρά.

Εκεί όπου η Εράνη θα υποδεχτεί σήμερα στις 5 το απόγευμα τον Παλληξουριακό, με το νικητή να παίρνει το τρίτο εισιτήριο από αυτόν τον όμιλο, μετά τη Βάρδα και τον Παναιγιάλειο, που εξασφάλισαν από την περασμένη αγωνιστική την άνοδο. Ο Παλληξουριακός το κάνει και με ισοπαλία, καθώς βρίσκεται στην 3η προνομιούχο θέση και έχει τρεις βαθμούς περισσότερους από την τέταρτη Εράνη. Η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας χρειάζεται μόνο νίκη για την 3η θέση. Σε αυτή την περίπτωση οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους δέκα βαθμούς και η Εράνη έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων, που είναι το πρώτο κριτήριο στην ισοβαθμία.
Η μεσσηνιακή ομάδα έχει να ηττηθεί εντός έδρας σε αγώνα πρωταθλήματος πάνω από τρία χρόνια! Δεν αρκεί όμως να διατηρήσει μόνο το αήττητο, αλλά και να πάρει τη νίκη, που θα σημάνει την άνοδο.
Σε ένα ματς κρίνονται λοιπόν, οι κόποι μιας χρονιάς και η κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν η μεσσηνιακή ομάδα.

Κατάμεστο το γήπεδο

Το αβαντάζ είναι ότι θα παίξει σε ένα κατάμεστο γήπεδο των Φιλιατρών, καθώς στις τάξεις των φιλάθλων υπάρχει ξεσηκωμός. Ο αγώνας με τον Παλληξουριακό χαρακτηρίζεται μάλιστα ως ματς της εικοσαετίας και το γήπεδο αναμένεται να γνωρίσει σήμερα μεγάλες στιγμές.
Η Εράνη θα επιδιώξει να μπει δυνατά από το ξεκίνημα, ώστε να σκοράρει και να θέσει τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη.
Στα δύο προηγούμενα εντός έδρας ματς όσον αφορά το μπαράζ, νίκησε με 4-0 το Λεβάντε και μοιράστηκε τους βαθμούς (1-1) με τη Βάρδα.
Εκτός έδρας νίκησε με 4-1 το Λεωνίδιο και ηττήθηκε 1-0 από Αμυκλιακό και 3-2 από Παναιγιάλειο.
Ο Παλληξουριακός έπαιξε εκτός έδρας με Βάρδα και Παναιγιάλειο, μετρώντας μια ήττα (2-1) και μια ισοπαλία (0-0), αντίστοιχα.
Στην Κεφαλλονιά κέρδισε και τα τρία παιχνίδια που έδωσε με Αμυκλιακό (1-0), Λεωνίδιο (2-1) και Λεβάντε (3-1).
Εχει μαζί με Παναιγιάλειο και Βάρδα την καλύτερη άμυνα (4 γκολ) στον 5ο όμιλο, αλλά την 5η καλύτερη επίθεση με 7 τέρματα. Η Εράνη έχει τη 2η καλύτερη επίθεση με 11 γκολ, πίσω από τον Παναιγιάλειο (12 γκολ), βρίσκοντας δίχτυα σε όλα τα παιχνίδια με εξαίρεση την πρεμιέρα με τον Αμυκλιακό.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στον 5ο όμιλο

Κυριακή

Εράνη – Παλληξουριακός
Βάρδα - Παναιγιάλειος
Αμυκλιακός - Λεωνίδιο
* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. Παναιγιάλειος 12-4 13
2. ΠΑΟ Βάρδας 10-4 11
3. Παλληξουριακός 7-4 10
4. Εράνη 11-6 7
5. Αμυκλιακός 4-8 6
6. Λεωνίδιο 8-11 3
7. Λεβάντε 5-21 1
* Το ρεπό του δεν έχει κάνει το Λεβάντε.
* Ανεβαίνουν οι 3 πρώτες ομάδες.