Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 16:34

Με το σπαθί της στη Γ’ εθνική η Εράνη Φιλιατρών! (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Με το σπαθί της στη Γ’ εθνική η Εράνη Φιλιατρών! (φωτό & βίντεο)

 

Συνεπής στο… ραντεβού της με την ιστορία αποδείχθηκε η Εράνη!

Οι “πράσινοι” νίκησαν χθες με 2-0 τον Παλληξουριακό στο κατάμεστο γήπεδο των Φιλιατρών και ανέβηκαν στη Γ’ εθνική κατηγορία!
Ηταν ένας αγώνας “τελικός” για την φιλιατρινή ομάδα μιας και ήθελε μόνο τη νίκη για να πανηγυρίσει την άνοδο και όντας ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρηση τα κατάφερε περίφημα!
Ετσι το όνειρο της επιστροφής στην τρίτη κατηγορία έγινε πραγματικότητα για το καμάρι των Φιλιατρών που θα εκπροσωπήσει τη Μεσσηνία τη νέα σεζόν στις εθνικές κατηγορίες.
Η Εράνη επιστρέφει στη Γ’ εθνική μετά από 29 ολόκληρα χρόνια (σεζόν 1993-94), την εποχή που ξεκινούσε τη μεγάλη του καριέρα του ο σπουδαίος Νίκος Λυμπερόπουλος!
Σχεδόν μετά από τρεις δεκαετίες η μεγάλη Εράνη επιστρέφει στη Γ’ εθνική, με σκοπό να εδραιωθεί σε αυτή την κατηγορία!
Συνάμα γυρίζει στις εθνικές κατηγορίες μετά από μια δεκαετία.

Φοβερή ατμόσφαιρα από 800 και πλέον φιλάθλους!

Το πρώτο… γκολ στο χθεσινό ματς το έβαλαν οι φίλοι της Εράνης που δημιούργησαν μια πραγματικά “καυτή” ατμόσφαιρα!
Πάνω από 800 φίλαθλοι της Εράνης κατέκλυσαν κάθε γωνιά του γηπέδου και με ιαχές, συνθήματα, καπνογόνα, σημαίες και πανό έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στους παίκτες του Κώστα Λυμπερόπουλου!
Η Εράνη ήξερε πως ήθελε μόνο νίκη στον τελευταίο αγώνα του 5ου ομίλου των πρωταθλητών ΕΠΣ, για να φτάσει στους δέκα βαθμούς τον Παλληξουριακό και να πάρει αυτή το τρίτο εισιτήριο ανόδου (μετά από ΠΑΟ Βάρδας και Παναιγιάλειο), μιας και θα υπερτερούσε στην ισοβαθμία.

Γκολ και δοκάρι στο ξεκίνημα

Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά ήταν νευρικό με πολλά λάθη εκατέρωθεν, όμως στο 9’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ… Ο Βασιλόπουλος με έξοχη κάθετη πάσα βρήκε τον Μιχαλόπουλο και εκείνος με συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία… Το 1-0 ήταν γεγονός, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα και έδιωξε το πολύ άγχος από τους γηπεδούχους.
Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να γίνει και το 2-0 όταν ο Μπάρκας έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και έπιασε το σουτ που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι!

Μετά το 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι που έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα, βγήκαν μπροστά και διαμαρτυρήθηκαν στο 21’ για ανατροπή του Μπρατιμέλι από τον Τσόπελα στα όρια της μεγάλης περιοχής… Ομως ο κ. Τριανταφύλλου ήταν κοντά στη φάση και έδωσε συνέχεια στο ματς.

Οι “πράσινοι” έλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό και στο 27’ ο Μπάρκας άλλαξε ωραία παιχνίδι για τον Γεωργιόπουλο που έπιασε το σουτ με το αριστερό, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Ο Παλληξουριακός φάνηκε απειλητικός στο 42’ με τον Λεπενιώτη να μπαίνει από δεξιά και να δίνει στον Αντωνάτο που σε επίκαιρη θέση, έκανε κακό κοντρόλ και έδωσε το δικαίωμα στον Πέππα να απομακρύνει σε κόρνερ.

Με πέναλτι ο Κόλλιας
το 2-0 στο 54’

Η ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και μόλις στο 46’ έφτασε κοντά στο γκολ, με το πλασέ του Βασιλόπουλου να διώχνει σε κόρνερ με τα πόδια ο Σκάρπος.
Τρία λεπτά αργότερα ύστερα από καλοχτυπημένο κόρνερ του Βασιλόπουλου ο Πέππας πήρε τη γυριστή κεφαλιά, με τον Ζάρζεβακ να διώχνει με το κεφάλι.

Το γκολ… ξυνόταν για την Εράνη και στο 54’ ο Γεωργιόπουλος με έξοχη πάσα στον χώρο βρήκε τον Κόλλια που μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ζάρζεβακ, με τον κ. Τριανταφύλλου να δίνει το πεντακάθαρο πέναλτι.
Ο Κόλλιας ήταν ψύχραιμος από το σημείο του πέναλτι και με ωραία εκτέλεση έκανε το 2-0, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του.
Η ομάδα της Κεφαλλονιάς δεν έδειχνε πως μπορούσε να αντιδράσει, με τους φιλιατρινούς να φτάνουν κοντά και σε τρίτο γκολ στο 63’ όταν ο Τσόπελας έκανε από δεξιά τη σέντρα για τον αμαρκάριστο Βασιλόπουλο και ο Ζάρζεβακ παραχώρησε κόρνερ.

Νέα ευκαιρία για την Εράνη στο 71’ με τον Μπάρκα να τροφοδοτεί τον Βασιλόπουλο, όμως ο Σκάρπος βγήκε έγκαιρα κι έδιωξε με τα πόδια.
Στο τελευταίο 20λεπτο οι “πράσινοι” έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους, κλείνοντας όμως ιδανικά τους διαδρόμους και δεν κινδύνευσαν ούτε σε μία φάση, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης!
Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του έμπειρου ρέφερι Τριανταφύλλου από την Αργολίδας. Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί του Κλεπετσάνης (Κορίνθου) και Δημητρόπουλος (Αργολίδας).

ΕΡΑΝΗ (Κώστας Λυμπερόπουλος): Κουμπαρούλης, Μπινιώρης, Μιχαλόπουλος, Μπάρκας, Πέππας, Κόλλιας (74’ Πλακάς), Τσόπελας, Γκότσης, Γεωργιόπουλος (85’ Κουρούβανης), Βασιλόπουλος (87’ Μητρόπουλος), Γκεβόρι.
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ (Ηλία Ζερβός): Σκάρπος, Πολυδωράτος, Ζάρζεβακ, Μαλλιώρης, Λυκούδης (57’ Ακριστινέϊ), Κουκοβίνος, Αντωνάτος, Μπράτιμέλι (90’ Κουμπούλης), Κουλούρης, Λεπενιώτης, Συριάτος (72′ Κρίστο).