Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 10:30

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Με 16 ομάδες το νέο πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Με 16 ομάδες το νέο πρωτάθλημα

 

Με ιδανικό τρόπο ολοκληρώθηκε η ποδοσφαιρική σεζόν 2022-23 για την Μεσσηνία…

Η πρωταθλήτρια Εράνη κατάφερε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, να ανέβει δηλαδή μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες στη Γ’ εθνική κατηγορία. Η φιλιατρινή ομάδα θα είναι έτσι η δεύτερη εκπρόσωπος της Μεσσηνίας τη νέα περίοδο στις εθνικές κατηγορίες μετά την Καλαμάτα. Η άνοδος της Εράνης οριστικοποίησε και τη σύνθεση της νέας Α’ τοπικής, της περιόδου 2023-24.
Η ομάδα που χαμογέλασε από την επιτυχία της Εράνης ήταν η Ράχη που παρέμεινε έτσι στην κατηγορία.
Μια σημαντική επιτυχία για την καλαματιανή ομάδα στην παρθενική της συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία.
Από την Α’ τοπική υποβιβάστηκαν ο Αστέρας Αρφαρών, το Καλό Νερό που αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα τον Ιανουάριο, η Ομόνοια που έπαιξε μόνο δύο παιχνίδια στο ξεκίνημα λόγω προβλημάτων με το Μητρώο της ΓΓΑ και ο Απόλλωνας Καλαμάτας που δεν δήλωσε συμμετοχή. Από την άλλη μετά από τέσσερα χρόνια αποχαιρέτησε τη Γ’ εθνική ο Α.Ο. Διαβολιτσίου και έτσι τη νέα σεζόν επιστρέφει στην Α’ τοπική Μεσσηνίας. Από την Α1 τοπική ανέβηκαν δύο ομάδες… Ο πρωταθλητής Μιλτιάδης που επιστρέφει στην πρώτη κατηγορία μετά από πέντε χρόνια και η Θύελλα Χαρακοπιού που θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α’ τοπική.

Οι 16 ομάδες

Ετσι οι ομάδες που έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής της περιόδου 2023-24 είναι δεκαέξι τον αριθμό.
Αναλυτικά οι 16 ομάδες:
Α.Ο. Διαβολιτσίου, Κυπαρισσία, Πάμισος, Πανθουριακός, Α.Ε. Μάνης, Μεθώνη, Εθνικός Μελιγαλά, Ακρίτας Κορώνης, Ηρακλής Καλαμάτας, Ολυμπιακός Ανάληψης, Σπερχογεία, Α.Ε. Αβίας, Τέλλος Αγρας, Ράχη, Μιλτιάδης, Θύελλα Χαρακοπιού.