Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 16:58

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Για νίκη απόψε με Ιρλανδία

Γράφτηκε από τον
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Για νίκη απόψε με Ιρλανδία

Έναν χρόνο -παρά δύο ημέρες- πριν από την έναρξη της τελικής φάσης του EURO 2024, τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ευρώπης, ανάμεσά τους και η εθνική Ελλάδας, επιστρέφουν σήμερα για να συνεχίσουν την διαδρομή τους στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Από σήμερα έως και την Τρίτη 20 Ιουνίου είναι προγραμματισμένα 46 παιχνίδια (23+23) για την 3η και 4η αγωνιστική της διοργάνωσης (16-17 και 19-20/6, αντίστοιχα), σε μία διαδρομή που θα ολοκληρωθεί μετά από 10 αγωνιστικές, στις 21 Νοεμβρίου, πριν ακολουθήσουν τα playoff (ημιτελικοί στις 21/3/24 και τελικοί στις 26/3/24), που θα κρίνουν τα τελευταία τρία «εισιτήρια». Τα υπόλοιπα 20 θα πάρουν οι πρώτες δύο ομάδες κάθε ομίλου, ενώ η Γερμανία ως «οικοδέσποινα» δεν συμμετέχει στη διαδικασία των προκριματικών. Συνολικά θα διεξαχθούν 230 παιχνίδια στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης.

Τέσσερις εθνικές ομάδες (Ολλανδία, Κροατία, Ισπανία Ιταλία) είναι... απασχολημένες στην τελική φάση του Nations League στην Ολλανδία, αλλά υπάρχει αρκετή συζήτηση για τις ομάδες που συμμετέχουν στην 3η και 4η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2024, με τους Έρλινγκ Χάαλαντ, Ρομέλου Λουκάκου και Κριστιάνο Ρονάλντο να δείχνουν ικανοί να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.
Η Ελλάδα, η οποία μετέχει στον 2ο όμιλο μαζί με Ολλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία και Γιβραλτάρ, ξεκίνησε τη διαδρομή της στα προκριματικά με μία νίκη 3-0 στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας απέναντι στο Γιβραλτάρ.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα υποδεχθεί σήμερα στις 9.45 μ.μ, στη Νέα Φιλαδέλφεια την Ιρλανδία, πριν ταξιδέψει στη Γαλλία για να αναμετρηθεί (19/6, 9.45 μ.μ.) με τη Γαλλία του Κιλιάν Μπαπέ, στοχεύοντας συνολικά να κάνει την υπέρβαση μέσω ομίλου και να βρεθεί ξανά σε τελική φάση EURO μετά το 2012, όταν έφτασε στα προημιτελικά και αποκλείστηκε (4-2) από τη Γερμανία. Πάντως, η «γαλανόλευκη» έχει μία δεύτερη ευκαιρία μέσω των playoffs, ως νικήτρια ομίλου στο Nations League.
Το σημερινό πρόγραμμα στον όμιλο της Ελλάδας έχει ως εξής:
Γιβραλτάρ-Γαλλία
Ελλάδα-Ιρλανδία
* Τα ματς θα ξεκινήσουν στις 9.45 μ.μ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε δύο αγώνες)
1. Γαλλία 6
2. Ελλάδα 3
-. Ολλανδία 3
4. Ιρλανδία 0
5. Γιβραλτάρ 0
* Ελλάδα και Ιρλανδία έχουν ένα ματς λιγότερο