Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 12:44

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΕΚ Β' 0-1: Πικρό φινάλε στη Super League 2 (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΕΚ Β' 0-1: Πικρό φινάλε στη Super League 2 (φωτό)

Ενα ταξίδι οχτώ μηνών στη Super League 2, ολοκληρώθηκε για την Καλαμάτα.

Η "Μαύρη Θύελλα" στο τελευταίο ματς της σεζόν, ηττήθηκε χθες με 0-1 από την ΑΕΚ Β' στο Δημοτικό Στάδιο και τερμάτισε με 47 βαθμούς στην έκτη θέση του δευτέρου ομίλου.
Η μεσσηνιακή ομάδα ήθελε να αποχαιρετήσει με νίκη τους φιλάθλους της, αλλά ο Παναγιώτης Γκίνης και ο Αποστόλης Χριστόπουλος είχαν διαφορετική άποψη.
Ο πρώτος κράτησε το μηδέν όσες φορές χρειάστηκε και ο επιθετικός της ΑΕΚ β' πέτυχε στο 43' το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση,
Ενας άλλος Χριστόπουλος, ο Ευθύμης είχε σκοράρει και στην προηγούμενη νίκη κόντρα στην Καλαμάτα, επίσης με 1-0, στην περσινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος στα Σπάτα.

Χωρίς γκολ σε τέσσερα ματς

Φέτος το ματς του πρώτου γύρου δεν ανέδειξε νικητή (0-0), ενώ "λευκή ισοπαλία" είχε σημειωθεί και πέρυσι στο ματς του δευτέρου γύρου στη Μεσσήνη.
Η Καλαμάτα δηλαδή όχι μόνο δεν έχει νίκη σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στην ΑΕΚ Β' , αλλά δεν έχει καν σκοράρει.

Εν αναμονή του νέου τεχνικού

Η χθεσινή ήττα, ήταν η πρώτη με τον Αντώνη Μαυρέα στον πάγκο και ήρθε έπειτα από τις νίκες με Προοδευτική, ΟΦ Ιεράπετρας και την ισοπαλία με την πρωταθλήτρια Κηφισιά. Με αυτό το ματς ολοκληρώθηκε και η θητεία του Καλαματιανού τεχνικού στον πάγκο, καθώς εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί ο νέος προπονητής, με επικρατέστερο τον Περικλή Αμανατίδη της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Τραυματίστηκε στο ζέσταμα

Ο Δημήτρης Ταϊρης επέστρεψε μετά από καιρό κάτω από τα γκολπόστ της Καλαμάτας, καθώς ο Γιώργος Λαδάς που είχε δηλωθεί στην 11άδα, τραυματίστηκε στο ζέσταμα.
Η "Μαύρη Θύελλα" είχε φουλ επιθετικό σχήμα με τους Καραγκούνη, Μπουλλάρι στον άξονα και μπροστά τους Αρναρέλλη, Βασιλόγιαννη, Πασά και Ρόβα.
Στο 11' από κάθετη πάσα του Πασά, ο Αρναρέλλης βρέθηκε απέναντι από τον Γκίνη που απέκρουσε με το πόδι. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ρόβας έβγαλε σε θέση βολής τον Βασιλόγιαννη, όμως ο Γκίνης απέκρουσε και πάλι το σουτ του έμπειρου μεσοεπιθετικού.
Η ΑΕΚ Β' ισορρόπησε στη συνέχεια το παιχνίδι, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει επικίνδυνη, μέχρι να φθάσουμε στο 42'. Σε αυτό το λεπτό ο Κορομηλάς είχε σουτ στο κάθετο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Γεωργέας σούταρε μέσα από την περιοχή, για να αποκρούσει δύσκολα ο Ταϊρης. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν τελικά να ανοίξουν το σκορ στο 43' με το διαγώνιο σουτ του Χριστόπουλου μέσα από την περιοχή.

Τεράστια ευκαιρία με Ρόβα

Η Καλαμάτα μπήκε στο β' μέρος για να γυρίσει το ματς, αλλά στο 51' έχασε τον Βασιλόγιαννη που τραυματίστηκε και στη θέση του μπήκε ο Μαρκόφσκι.
Στο 59' από ασίστ του Καραγκούνη, ο Πασάς δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Γκίνη που έκανε τρίτη στη σειρά σωτήρια επέμβαση.
Στο 61' ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Β' μπλόκαρε σταθερά την μπάλα στο σουτ του Αρναρέλλη εκτός περιοχής. Στο 68' η Καλαμάτα άγγιξε την ισοφάριση, όταν ο Αρναρέλλης από αριστερά σέντραρε στο β' δοκάρι για τον Ρόβα που εξ επαφής πλάσαρε άουτ!
Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τη "Μαύρη Θύελλα", που στο 78' κινδύνεψε με δεύτερο γκολ. Ο Νούλας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σούταρε από το ύψος της περιοχής, για να αποκρούσει ο Ταϊρης στην αριστερή του γωνία. Ετσι το 0-1 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων που στο τέλος χειροκροτήθηκαν από 500 φιλάθλους, ανάμεσα τους και 50 φίλοι της Ενωσης.

Είδε τον γιο ο Γεωργέας

Στα αξιοσημείωτα ότι με την ΑΕΚ Β' αγωνίστηκε (αριστερό μπακ) ο Παναγιώτης Γεωργέας, γιος του Μανιάτη παλαίμαχοι παίκτη της Καλαμάτας και της ΑΕΚ Νίκου Γεωργέα, που έδωσε το "παρών" στο Δημοτικό Στάδιο, μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια,
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταϊρης, Μόζερ, Μπαξεβάνος, Παπατόλιος, Ασίγκμπα, Καραγκούνης, Μπουλλάρι (83' Πανουργιάς), Αρναρέλλης, Βασιλόγιαννης (51' λ.τρ. Μαρκόφσκι), Πασάς, Ρόβας.
ΑΕΚ Β': Γκίνης, Τρουμπόπουλος, Χατζηκυριάκος, Γεωργέας, Κ. Σταμούλης, Πάπα, Κορομηλάς (71' Νούλας), Σκόνδρας (60' Παρράς), Πανεράς (86'Γ. Στανούλης), Γκολφίνος, Χριστόπουλος (86' Κάτσικας).