Σάββατο, 01 Ιουλίου 2023 12:21

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Κύμα αποχωρήσεων, ανανέωσε μόνο ο Τάτος!

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Κύμα αποχωρήσεων, ανανέωσε μόνο ο Τάτος!

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά έντεκα ποδοσφαιριστές αποχωρούν από την Καλαμάτα.

Ορισμένοι επειδή δεν επιθυμούσε η διοίκηση την ανανέωση της συνεργασίας, άλλοι επειδή δεν ήθελαν οι ίδιοι ή και τα δύο.
Οπως και να ‘χει, η ουσία είναι ότι η “Μαύρη Θύελλα” κράτησε μόνο τον Ανδρέα Τάτο, από τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια έληγαν.
Ο 34χρονος μέσος υπέγραψε την Τετάρτη νέο διετές συμβόλαιο. Αντίθετα ο Δημήτρης Ταϊρης, που έχει ψηφιστεί για δύο συνεχόμενες χρονιές κορυφαίος γκολκίπερ στη Super League 2, ενώ πήρε αυτό το βραβείο και στη Football League, αποχώρησε.
Ακόμα δεν βρέθηκε σημείο επαφής με τον αμυντικό Τζούνιορ Μπακαγιόκο. Δύο βασικά στελέχη για την Καλαμάτα, αν και ο Μπακαγιόκο ήταν για μεγάλο διάστημα στο β’ γύρο εκτός πλάνων λόγω τιμωρίας από τη διοίκηση και ο Ταϊρης αγωνίστηκε σε λιγότερα παιχνίδια, συγκριτικά με τις προηγούμενες σεζόν. Δεν παύει ωστόσο να είναι δύο ικανοί παίκτες, όπως και ο Λουπάνο, ο έτερος κεντρικός αμυντικός.
Ακόμα στη λίστα των αποχωρήσεων βρίσκονται οι Λιποράσε, Πανουργιάς, Μαβινγκά, Ντιακιτέ, Καρούτης και Μαρκόφσκι. Ο τελευταίος “κρέμασε τα παπούτσια του” και ανέλαβε γενικός αρχηγός στον Παναιτωλικό. Στην πόρτα της εξόδου είναι και οι Ασίγκμπα, Μπενίτεζ, παρότι δεσμεύονται με συμβόλαιο. Ακόμα στον “αέρα” είναι η μεταγραφή του Κατάλντι από την Ιεράπετρα, καθώς αν η Καλαμάτα δεν εξασφαλίσει άδεια για τη Super League 2 (αναμένει το αποτέλεσμα της έφεσης) θα μπορεί να κάνει μόνο τρεις μεταγραφές άνω των 25 ετών. Και θεωρείται απίθανο, η μία από τις τρεις κινήσεις ,να είναι ο πρώην μέσος των Κρητικών. Η “Μαύρη Θύελλα” έχει καταθέσει άλλωστε πρόταση στον 36χρονο επιθετικό Χερόνιμο Μπαράλες, που την Τετάρτη έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης. Μέχρι χθες όμως δεν είχε σημειωθεί κάποια ουσιαστική εξέλιξη.

Ερχεται ξανά ο Αμανατίδης

Ο Περικλής Αμανατίδης έχει ως γνωστόν συμφωνήσει προφορικά με τη διοίκηση της Καλαμάτας και είχε έρθει μάλιστα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, χωρίς να υπογράψει. Ο πρώην προπονητής της Αναγέννησης Καρδίτσας αναμένεται να βρεθεί ξανά στην πόλη τη Δευτέρα, ώστε να συναντηθεί με ανθρώπους της ΠΑΕ και να κλείσει το θέμα.