Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 10:43

"MΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Τίναξε την... μπάνκα με Μπαράλες, πήρε και Βαλεριάνο

Γράφτηκε από τον
"MΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Τίναξε την... μπάνκα με Μπαράλες, πήρε και Βαλεριάνο

Η μεγαλύτερη μεταγραφή της Καλαμάτας επί προεδρίας Γιώργου Πρασσά είναι γεγονός!

Ο Χερόνιμο Μπαράλες έβαλε την υπογραφή του στο διετές συμβόλαιο, που του προσέφερε ο μεγαλομέτοχος της "Μαύρης Θύελλας" και θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της μεσσηνιακής ομάδας και ένας από τους πιο υψηλά αμειβόμενους ποδοσφαιριστές στην Super League 2.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αργεντίνος επιθετικός θα εισπράττει 150.000 ευρώ ετησίως. Και αυτό το νούμερο ήταν που τον έπεισε να παίξει στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας, έχοντας μια πετυχημένη παρουσία στον Αστέρα Τρίπολης.
Ο Μπαράλες είναι άλλωστε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Αρκάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες με 59 γκολ, έχοντας παραστάσεις και από Europa League.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τη σεζόν 2014-2015 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη Super League με 17 γκολ. Η σεζόν αυτή έφερε και τη μεταγραφή του στην Τουρκία, με τη Σίβασπορ να δίνει 1,5 εκατομμύριο ευρώ στον Αστέρα για να τον αποκτήσει. Ο Μπαράλες επέστρεψε μετά από τρία χρόνια στην Ελλάδα, όχι όμως για την ομάδα της Τρίπολης, αλλά και για τη Λαμία. Το καλοκαίρι του 2019 φόρεσε τελικά ξανά τη φανέλα του Αστέρα, από τον οποίο αποχώρησε την περασμένη Τετάρτη. Δύο μέρες αργότερα, ο Γιώργος Πρασσάς ενεργοποίησε τη "βόμβα" του καλοκαιριού και η Καλαμάτα θα γίνει ο τρίτος σταθμός στην καριέρα του Μπαράλες στη χώρα μας.
"Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού Χουάν Τζερόνιμο Μπαράλες, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για 2 χρόνια. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης και της Λαμίας με μεγάλη επιτυχία.
Γεννήθηκε στις 28/1/1987 στην Αργεντινή και έχει ύψος 1.86. Πριν έρθει στην Ελλάδα φόρεσε την φανέλα των Ατλέτικο Ουρακάν Μπάνφιλντ, Σταντάρ Λιέγης και Σίβασπορ. Από το 2013-2015 και από το 2020-2023 έπαιξε στον Αστέρα Τρίπολης όπου σημείωσε 59 γκολ.
Την σεζόν 2014-2015 αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην Σούπερ Λιγκ με 17 τέρματα. Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια της "Μαύρης Θύελλας". Ευχόμαστε να είναι υγιής και να φορτώσει με πολλά γκολ τις αντίπαλες εστίες στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2", αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.
Η μεταγραφή του Μπαράλες φανερώνει και τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν για τη νέα σεζόν, παρά το μεγάλο πρόβλημα της μη αδειοδότησης.
Η διοίκηση έχει κάνει έφεση και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η απόφαση. Αν δεν δικαιωθεί, τότε θα μπορεί να κάνει μόνο τρεις μεταγραφές άνω των 25 ετών.
Οι δύο πρώτες θέσεις έχουν "κλείσει", καθώς μετά τον Αργεντίνο ποδοσφαιριστή, η Καλαμάτα απέκτησε και για τον Γιώργο Βαλεριάνο από τον Ιωνικό.

Εμπειρία στην άμυνα με Βαλεριάνο

"Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την απόκτηση του Γιώργου Βαλεριάνου, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για 2 χρόνια. Είναι 31 ετών γεννημένος στις 13/2/92. Έχει ύψος 1.80 και αγωνίζεται στην θέση του αριστερού μπακ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες της Σούπερ Λιγκ όπως οι Απόλλων, Πλατανιάς, Ηρακλής, ΟΦΗ και Αρης. Στο εξωτερικό αγωνίστηκε στην Κυπριακή Πάφο το 2020 και από το 2021 μέχρι και φέτος φόρεσε τη φανέλα του Ιωνικού. Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια της "Μαύρης Θύελλας". Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να πετύχει τους στόχους της ομάδας μας".
Με αυτά τα λόγια η Καλαμάτα ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου τη δεύτερη θερινή μεταγραφή της. Ο Βαλεριάνος έρχεται για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας, έχοντας εμπειρίες από την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Και γι' αυτή τη μεταγραφή, ο Γιώργος Πρασσάς χρειάστηκε να κάνει υπέρβαση, μιας και οι αποδοχές του Βαλεριάνου είναι περίπου 100.000 ευρώ το χρόνο!

Ανακοινώνεται ο Αμανατίδης

Μετά τις δύο πρώτες μεταγραφές, ήρθε η ώρα για την Καλαμάτα να ανακοινώσει και το νέο προπονητή. Ο Περικλής Αμανατίδης έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση και σήμερα θα βρίσκεται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Ο πρώην τεχνικός της Αναγέννησης Καρδίτσας θα βρεθεί το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ ώστε να υπογράψει και να ξεκινήσει και επίσημα τη θητεία του στη "Μαύρη Θύελλα".