Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 19:20

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Απονομές και βραβεύσεις στο πρωτάθλημα “Αθληση για Ολους”

Γράφτηκε από τον
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Απονομές και βραβεύσεις στο πρωτάθλημα “Αθληση για Ολους”

Σε μια λιτή εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη το βράδυ, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος – ΚΤΕΛ, έγινε η απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων, στην No name/Κ. Κούμανης ΑΒΕΕ, η οποία κατέκτησε τον τίτλο στο φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου “Αθληση για όλους”.

Επίσης κύπελλο και μετάλλια δόθηκαν και στην Tuba Libre που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ μετάλλια δόθηκαν στην ομάδα του ΚΤΕΛ, που τερμάτισε στην 3η θέση.
Στη συνέχεια έγιναν και ειδικές βραβεύσεις, το κύπελλο ήθους σε τρεις από τις ομάδες που είχαν τις λιγότερες τιμωρίες από κάρτες (κίτρινες, κόκκινες), καθώς επίσης και σε τρεις από τις ομάδες που έχουν πολυετή παρουσία στο πρωτάθλημα.
Ξεκινώντας από το κύπελλο ήθους βραβεύθηκαν κατά σειρά οι ομάδες No Pasaran, Μπαρτσελιώμα, No name/Κ. Κούμανης ΑΒΕΕ και για την πολυετή συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα οι ομάδες Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος, Μηχανικοί/Επαγγελματίες και Μπαρτσελιώμα.
Ακόμη δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στη γιατρό Γεωργία Πράσινου και τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ Ηλία Αλεξέα για την άριστη συνεργασία και την βοήθεια τους στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Πολυετή παρουσία του “Γάτου”

Ενα πρόσωπο με πολυετή παρουσία στο πρωτάθλημα είναι ο προπονητής της Υαλοτεχνικής Νικήτας Παπανικολόπουλος, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας που είναι γνωστός και με το παρατσούκλι “Γάτος”.
Πριν τις απονομές σε συζήτηση που είχαμε μαζί του, μας είπε ότι βρίσκεται στο πρωτάθλημα “Αθληση για όλους”, όπως ονομάζεται από φέτος, πάρα πολλά χρόνια ως προπονητής σε διάφορες ομάδες και με κάποιες από αυτές αναδείχθηκε πρωταθλητής. Συγκεκριμένα από το 1996 ξεκίνησε ως προπονητής στην ομάδα του Δήμου Καλαμάτας και ακολούθησαν οι ομάδες 9ο Σύνταγμα Πεζικού, Notos Farm, Αλουμίλ, Ηλιομετάλ και Υαλοτεχνική. Πρωτάθλημα έχει κατακτήσει με το Δήμο Καλαμάτας, το 9ο Σύνταγμα Πεζικού, την Αλουμίλ και την Υαλοτεχνική.

Τελευταίο παιχνίδι σήμερα

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ολοκληρώνεται σήμερα με το εξ αναβολής παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής Ενωση Λογιστών – Μπαρτσελιώμα. Το ματς θα διεξαχθεί στο Δημοτικό γήπεδο Π. Μπαχράμης και έχει οριστεί να αρχίσει στις 8 το βράδυ. Είναι ένα παιχνίδι που έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και περισσότερο θα δοθεί η ευκαιρία στους παίκτες των δύο ομάδων να διασκεδάσουν και να κλείσουν ευχάριστα το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος.

Η 13η αγωνιστική

Την εβδομάδα που πέρασε πραγματοποιήθηκαν τα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής, όπου στα δύο από τα τρία που έγιναν σημειώθηκαν συνολικά 24 γκολ. Το κίνητρο ήταν περισσότερο για τους παίκτες που διεκδικούσαν την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ και όχι τόσο η βαθμολογική συγκομιδή, αφού από τις προηγούμενες αγωνιστικές είχε ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα ήταν στην πρώτη 4άδα.
Αναλυτικά η εικόνα των αγώνων, είναι η ακόλουθη:

ΓΥΨΟΣΥΝΘΕΣΗ ΝΤΑΣΗΣ – OLD SCHOOL 0-2

Με τέρματα που σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο η Old School επικράτησε με 2-0 της Γυψοσύνθεσης Ντάσης και τερμάτισε στην 7 θέση της βαθμολογίας.
Στο 41’ μπαλιά του Παπαδέα για τον Αποστόλου, ο οποίος βγήκε πίσω από τους αμυντικούς και με σουτ έκανε το 0-1. Στο 49’ ο Παπαδέας έκανε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι, εκεί κινήθηκε ο Αποστόλου, ο οποίος έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 59’ ο Μπούνας με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία πέτυχε το τελικό 0-2.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Ηλ. Μπουρίκας με βοηθούς διαιτητές την Χαλκιαδάκη και τον Αντ. Μιχαλόπουλο. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισε ο Λιανός (28’).
ΓΥΨΟΣΥΝΘΕΣΗ: Μάρης, Ισούφι, Καραμπέτσος, Φουρναράκος, Π. Χανδρινός, Δ. Χανδρινός, Ντάσης, Αντόνε, Λιανός.
OLD SCHOOL: Μυλωνάς Δελλής, Κυριόπουλος, Κουφόγιωργας, Πελεκάσης, Γυφτέας Φράγκος, Μπούνας, Αποστόλου, Παπαδέας, Σταυρόπουλος (55’ Ξυλάς).

ΥΑΛΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΤΕΛ 4-6

Το ΚΤΕΛ επικράτησε με 6-4 της Υαλοτεχνικής Βασιλόπουλος και έκλεισε με νίκη και την κατάκτηση της 3ης θέσης, την παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα.
Για τους νικητές μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Δημήτρης Σκαφιδάς, ο οποίος σημείωσε τα 5 από τα 6 γκολ της ομάδας του και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 17 γκολ.
Ο έμπειρος επιθετικός κατάφερε με τη συμπλήρωση 25 λεπτών στο παιχνίδι να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του με τρία γκολ. Στο 5’ με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ, στο 10’ μετά από μπροστινή μπαλιά του Καλογερόπουλου μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία έκανε το 0-2 και στο 24’ με σουτ σημείωσε το 0-3. Στο 31’ σέντρα του Σκαφιδά στο πίσω δοκάρι, ο Εμμανουήλ κοντρόλαρε την μπάλα και με σουτ “έγραψε” το 0-4. Στο 43’ από κόρνερ του Αρ. Ηλιοπούλου, ο Τσιγάρος με ωραία κεφαλιά μείωσε σε 1-4. Στο 46’ ο Σκαφιδάς έφυγε στην πλάτη των αμυντικών έφτασε στην περιοχή και αφού απέφυγε και τον Σταματέλο με πλασέ σε κενή εστία πέτυχε το 1-5. Στο 55’ σε μπροστινή παλιά, ο Σκαφιδάς μπήκε στην περιοχή πρόλαβε την έξοδο του Σταματέλου και με συρτό σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-6. Στο 64’ ο Μουράτι με σουτ σημείωσε το 2-6. Στο 66’ λεπτά ο Μουράτι ανατράπηκε στην περιοχή από τον Αθανασόπουλο και ο διαιτητής Μπασιλάρης σφύριξε πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Μουράτι και μείωση σε 3-6. Στο 68’ νέο πέναλτι κέρδισε η Υαλοτεχνική σε ανατροπή του Αρ. Ηλιοπούλου από το Δ. Ηλιακόπουλο. Το εκτέλεσε ο Σταματέλος και διαμόρφωσε το τελικό 4-6.
Στο 12’ ο Σκαφιδάς με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην ρίζα της κάθετης και στη συνέχεια η μπάλα έφυγε πλάγια.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Μπασιλάρης με βοηθούς διαιτητές τους Θεοδωρίδη, Ταβουλαρέα. ΥΑΛΟΤΕΧΝΙΚΗ: Σταματέλος, Παναγόπουλος (41’ Γιακουμής), Ν. Καρούμπαλης, Παλαμάρας, Σωτηρόπουλος, Γιαννακόπουλος, Μουράτι, Τσιγάρος, Μητρόπουλος, Πιτσιλής (33’ λ.τρ. Φάκος), Αρ. Ηλιόπουλος.
ΚΤΕΛ: Καμπουγέρης, Αθανασόπουλος, Δ. Ηλιακόπουλος, Κ. Στασινόπουλος, Μπόρα, Σταματόπουλος, Γ. Στασινόπουλος, Θ. Ηλιακόπουλος, Σκαφιδάς, Εμμανουήλ, Καλογερόπουλος.

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - TUBA LIBRE 4-10

Με επιβλητική σε σκορ νίκη 10-4 επί της Ενωσης Λογιστών, ολοκλήρωσε η Tuba Libre τους αγώνες της στο φετινό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετείχε για πρώτη φορά.
Η πρώτη της συμμετοχή στο εν λόγω πρωτάθλημα ήταν επιτυχημένη, καθώς κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση της βαθμολογίας, ύστερα από αξιόλογη πορεία.
Μάλιστα ο Λακριντής προσπάθησε να πετύχει πολλά γκολ, ώστε να κερδίσει την πρώτη θέση στον πίνακα τον σκόρερ, αλλά με τα 4 που έβαλε στο παιχνίδι έφτασε τα 15 και έμεινε δεύτερος.
Το σκορ άνοιξε στο 5’ ο Σπυρόπουλος με σουτ και στο 9’ ο Ανδριανόπουλος με τον ίδιο τρόπο έκανε το 0-2. Στο 31’ ο Αντ. Χριστόπουλος με συρτό σουτ πέτυχε το 0-3 που ήταν και το σκορ του α’ ημιχρόνου. Στο 43’ μετά από μπαλιά του Ζέρβα, ο Λακριντής με σουτ “έγραψε” το 0-4. Ενα λεπτό μετά ο Βίγκος με σουτ σημείωσε το 0-5. Στο 46’ μετά από πάσα του Αντ. Χριστόπουλου, ο Κισκήρας με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 0-6 και ένα λεπτό μετά ο Κατσαρέας με σουτ πέτυχε το 0-7. Στο 49’ από πάσα του Δαμουρά, ο Σταθούλης με πλασέ μείωσε σε 1-7. Στο 50’ και πάλι ο Σταθούλης με σουτ σημείωσε το 2-7. Στο 53’ ο Κανελλόπουλος με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή και παρότι ο Κοσμάς προσπάθησε να αποκρούσει η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 3-7. Στο 58’ ο Σταθούλης με διαγώνιο σουτ από πλάγια θέση μείωσε ακόμα περισσότερο κάνοντας το 4-7. Στο 61’ ο Λακριντής με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μανιατέα και “έγραψε” το 4-8. Στο 64’ από σουτ του Αντ. Χριστόπουλου, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Λαγού και ο διαιτητής Λουκάς έδωσε το πέναλτι. Ο Λακριντής με εύστοχη εκτέλεση ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-9. Στο 70’ ο Αντ. Χριστόπουλος άλλαξε ωραία την μπάλα με το Λακριντή και αυτός με συρτό σουτ πρόλαβε την έξοδο του Μανιατέα και διαμόρφωσε το τελικό 4-10.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Λουκάς με βοηθούς διαιτητές τους Ε. Κορομηλά και Βοσνάκη.
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ: Μανιατέας, Φαράντος, Ξυδέας, Τσόλκας, Δουλάμης, Σταθούλης, Λαγός, Σαραντόπουλος, Κανελλόπουλος, Ζαμπάρας, Δαμουράς.
TUBA LIBRE: Κοσμάς, Κισκήρας, Βίγκος, Κατσαρέας, Φιλανδριανός, Χατζηαγγελής, Σπυρόπουλος, Ανδριανόπουλος, Ζέρβας, Αντ. Χριστόπουλος, Λακριντής.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(13η αγωνιστική)
No Pasaran – Μηχανικοί(χ.α.) 3-0
Μπαρτσελιώμα – Estrada(χ.α.) 3-0
Route 66 – Ουρανοκατέβατοι(χ.α.) 3-0
Γυψοσύνθεση – Old School 0-2
Ενωση Λογιστών – Tuba Libre 4-10
Υαλοτεχνική – ΚΤΕΛ 4-6
Ρεπό: No name

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 13 αγώνες)
1. No name 46-7 36
2. Tuba Libre 49-19 33
3. ΚΤΕΛ 49-23 28
4. Route 66 40-13 27
5. Μηχανικοί 36-26 22
6. Υαλοτεχνική 29-37 15
7. Old School 22-24 14
8. Estrada 24-25 12
9. Γυψοσύνθεση 18-25 11
10. Ουρανοκατέβατοι 17-34 11
11. No Pasaran 19-53 9
12. Μπαρτσελιώμα 15-29 7
13. Ενωση Λογιστών 23-65 1
* Εκκρεμεί το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής Ενωση Λογιστών - Μπαρτσελιώμα

Οι σκόρερ

Ο Δημήτρης Σκαφιδάς (ΚΤΕΛ), αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος σημειώνοντας 17 γκολ, εκ των οποίων τα 5 ήταν στο τελευταίο παιχνίδι με τη Γυψοσύνθεση Ντάσης.
Στη δεύτερη θέση και με δύο γκολ λιγότερα τερμάτισε ο Θανάσης Λακριντής (Tuba Libre), ο οποίος έβαλε 4 γκολ στο παιχνίδι με τους Λογιστές. Στην 3η θέση ανέβηκε ο Νίκος Εμμανουήλ φτάνοντας τα 11 γκολ.
Αναλυτικά όλοι οι σκόρερ και τα γκολ που έχουν σημειώσει είναι οι:

17: Σκαφιδάς (ΚΤΕΛ).
15: Λακριντής (Tuba Libre).
11: Εμμανουήλ (ΚΤΕΛ).
10 γκολ: Χόχολης (Estrada), Ι. Τοντέρικα (Μηχανικοί), Χελάς (No name).
9 γκολ: Τρικουράκης (Route 66), Αντ. Χριστόπουλος (Tuba Libre)
8 γκολ: Δαβίλλας (Ενωση Λογιστών), Γυφτέας (No name), Σπανός (Tuba Libre).

7 γκολ: Μουράτι (Υαλοτεχνική).

6 γκολ: Σταθούλης (Ενωση Λογιστών), Λύρας (Estrada), Γ. Στασινόπουλος (ΚΤΕΛ), Δωδέκατος (No name), Γεωργιόπουλος (Route 66), Αρ. Ηλιόπουλος (Υαλοτεχνική).

5 γκολ: Λιανός (Γυψοσύνθεση), Μπόρα (ΚΤΕΛ), Πανταζής (No name), Μούγιος (No pasaran), Μπούνας (Old School), Μητρόπουλος (Υαλοτεχνική).

4 γκολ: Τσαναλίας (Γυψοσύνθεση), Ζαραφέτας, Σωτηράκος (Μηχανικοί), Δημητρίου (Old School).

3 γκολ: Μαργιόλης (Estrada), Δεμπεγιώτης, Βασιλόπουλος (Μηχανικοί), Πολυμενέας (Old School), Χιώτης, Καλλιγιάννης (Ουρανοκατέβατοι), Σεριάτος, Σερούρ (Route 66), Τζουμάκης (Tuba Libre), Πιτσιλής (Υαλοτεχνική).

2 γκολ: Λιάβαρης, Φουρναράκος, Ζέππος (Γυψοσύνθεση), Λαγός, Β. Κοντέας (Ενωση Λογιστών), Καράμπελας, Θ. Ηλιακόπουλος (ΚΤΕΛ), Κοζομπόλης, Φλ. Τοντέρικα (Μηχανικοί), Ζαφειρίου, Τζανετάκος, Τριαντόπουλος, Ψυχάρης, Γκράσσης (Μπαρτσελιώμα), Αραποστάθης, Σπυρόπουλος, Θεοδωρόπουλος (No name), Φράγκος, Γυφτέας (Old School), Δωδέκατος, Στριλιγκάς (Ουρανοκατέβατοι), Νιάρχος, Γεωργουλέας, Ρηγόπουλος, Αργυρόπουλος (Route 66), Μουλαβασίλης, Σπυρόπουλος (Tuba Libre), Τσιγάρος (Υαλοτεχνική).

1 γκολ: Πατσόπουλος, Δ. Χανδρινός, Ντάσης (Γυψοσύνθεση), Σπάλας, Δαμουράς, Μπένος, Κανελλόπουλος (Ενωση Λογιστών), Σωτηρόπουλος, Παπαγεωργόπουλος, Τράντας, Μπούρας, Χριστόπουλος (Estrada), Ζαγαρέλος, Αθανασόπουλος, Κ. Στασινόπουλος, Δ. Ηλιακόπουλος, Καλογερόπουλος (ΚΤΕΛ), Φωτεινάκης, Κουρεντζής, Μπαχράμης, Κουπούζος, Κεράνης (Μηχανικοί), Σταθακόπουλος, Γεωργομήτρος (Μπαρτσελιώμα), Ασημακόπουλος, Κοψαχείλης, Κοτσίλας (No name), Γιακουμής, Σιψάς, Θεοδωρακόπουλος, Αναστασόπουλος, Χαλκιάς, Κακάρογλου, Καπετανάκης (No pasaran), Ξυλάς, Παπαδέας, Κυριόπουλος, Αποστόλου (Old School), Γερομαρκάκης, Δημητρέας, Παπαγεωργίου, Κιοσσές, Πολίμος, Τσάνης, Ζουριδάκης (Ουρανοκατέβατοι), Αντωνόπουλος, Μαργέλης, Γερμάνης, Μέγγος, Ανδρώνης (Route 66), Μπακέας, Κουμούτσος, Παπαδάτος, Ζέρβας, Ανδριανόπουλος, Βίγκος, Κισκήρας, Κατσαρέας (Tuba Libre), Κομπότης, Παλαμάρας, Σταματέλος (Υαλοτεχνική).

Αυτογκόλ: Ισούφι (Γυψοσύνθεση), Νίκου, Κακάρογλου (No Pasaran), Δαβίλας (Ουρανοκατέβατοι), Γεωργουλέας, Αντωνόπουλος (Route 66).