Τρίτη, 01 Αυγούστου 2023 10:13

ΕΡΑΝΗ: “Να κάνουμε υπέρβαση και φέτος", λέει ο Κώστας Λυμπερόπουλος

Γράφτηκε από τον
ΕΡΑΝΗ: “Να κάνουμε υπέρβαση και φέτος", λέει ο Κώστας Λυμπερόπουλος


Διακοπές τέλος για τους παίκτες της Εράνης, καθώς ξεκίνησε χθες η προετοιμασία για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής.

Οι πρωταθλητές Μεσσηνίας έκαναν την πρώτη προπόνηση στο παλιό γήπεδο των Φιλιατρών, υπό τις οδηγίες του Κώστα Λυμπερόπουλου, που συνεχίζει για 7η χρονιά στον πάγκο, έχοντας τη νέα σεζόν δίπλα του και τον έμπειρο προπονητή Αλέκο Τσατά. Στο γήπεδο φυσικά ήταν και η διοίκηση με επικεφαλής τον Γρηγόρη Σταματόπουλο.
“Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Πέρυσι η ομάδα έκανε υπέρβαση και κατέκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο. Θέλουμε να κάνουμε υπέρβαση και φέτος, ώστε να μείνουμε στην κατηγορία”, δήλωσε στην “Ε” ο Κώστας Λυμπερόπουλος λίγο πριν ξεκινήσει η δουλειά. Ο Φιλιατρινός τεχνικός τονίζει στη συνέχεια ότι: “Είναι μια απαιτητική κατηγορία και είμαστε σίγουροι ότι θα περάσουμε δύσκολα. Πρέπει όμως, να τα καταφέρουμε και στα δύσκολα. Ξεκινάμε με ταπεινότητα και χαμηλό προφίλ. Θέλουμε παίκτες που να έχουν κίνητρο και διάθεση να παίξουν στην παραπάνω κατηγορία”.
Ο Κώστας Λυμπερόπουλος έκλεισε ήδη και το πρώτο φιλικό, στις 20 Αυγούστου με αντίπαλο τον κυπελλούχο Μεσσηνίας Πάμισο στα Φιλιατρά.
Να σημειωθεί ότι η Εράνη επιστρέφει στη Γ’ εθνική μετά από 30 χρόνια και αύριο αναμένεται να μάθει τους αντιπάλους της, καθώς θα γίνει ο καταρτισμός των ομίλων από την ΕΠΟ, ενώ η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για αυτή την Παρασκευή στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

 

Στα “πράσινα” Καπλάνης, Κωνσταντόπουλος, Τσιγαρίδης

“Πακέτο” από την Κυπαρισσία τους Δημήτρη Καπλάνη και Κυριάκο Κωνσταντόπουλο παίρνει η Εράνη. Ο πρώτος είναι μπακ και ο δεύτερος μεσοεπιθετικός, ενώ στα “πράσινα” θα ντυθεί και ο μεσοεπιθετικός Πάρης Τσιγαρίδης από το Διαβολίτσι. Ετσι θα έχει εκ νέου συμπαίκτες τους Κώστα Ηλιόπουλο (φορ) και Γιάννη Στραβάκο (μεσοαμυντικός) που έχουν ανακοινωθεί και επίσημα από τη Φιλιατρινή ομάδα.
Ακόμα μόνο τα τυπικά μένουν για τον Ραφαήλ Γουκαρή, που αγωνίζεται στις θέσεις 6-8 και μεταξύ άλλων έχει παίξει σε Καλλονή, Αιολικό, Αγία Νάπα. Τρίκαλα και Αρη Λεμεσού. Τελευταία του ομάδα ήταν ο Ασπρόπυργος.
Ο Γιουκαρής κατάγεται από τη Μυτιλήνη, αλλά για επαγγελματικούς λόγους βρίσκεται πλέον στην Κυπαρισσία και η Εράνη έχει την ευκαιρία να αποκτήσει έναν παίκτη με θητεία σε επαγγελματικές κατηγορίες.

Ποιοι αποχώρησαν

Τέλος παρελθόν για την Εράνη αποτελούν ως γνωστόν οι Χρονόπουλος, Πλακάς, Τσόπελας, Γεωργιόπουλος, Κουρούβανης και Μιχαλόπουλος.
Από πέρυσι συνεχίζουν οι Κουμπαρούλης, Μπινιώρης, Γκεβόρι, Μπάρκας, Πέππας, Κόλλιας και είναι σε εκκρεμότητα η περίπτωση του Βασιλόπουλου. Η Εράνη κινείται πλέον για τερματοφύλακα και στόπερ.