Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 11:22

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: "Πρώτη" με κόσμο και αισιοδοξία για άνοδο (βίντεο & φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: "Πρώτη" με κόσμο και αισιοδοξία για άνοδο (βίντεο & φωτό)

Την πρώτη προπόνηση για τη νέα σεζόν έκανε χθες η Καλαμάτα στο Δημοτικό Στάδιο, υπό τις οδηγίες του Περικλή Αμανατίδη, που ανέλαβε τα ηνία στον πάγκο με σκοπό να την οδηγήσει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 22 χρόνια.

Ο νέος τεχνικός δεν υποσχέθηκε το πρωτάθλημα στη Super League 2, αλλά τόνισε ότι θα προσπαθήσει για να γίνει ο στόχος πραγματικότητα.
“Οταν είσαι σε μια ομάδα που έχει κάνει συγκεκριμένες κινήσεις, είναι πασιφανές ότι ο στόχος είναι η άνοδος. Δεν μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο το πρωτάθλημα, αλλά θα υποσχεθώ ότι θα προσπαθήσουμε πολύ γι’ αυτό”, είπε ο Περικλής Αμανατίδης λίγο πριν μπει στο γήπεδο για να ξεκινήσει δουλειά.

Σε ερώτηση της “Ε” για το νέο μοντέλο που θεσπίζεται στη SL2 με τη διεξαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ, απάντησε:
“Είναι θετική εξέλιξη, γιατί το πρωτάθλημα θα έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και όποια ομάδα έχει βάθος, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα”. Η “πρώτη” της Καλαμάτας είχε ενθουσιασμό, αισιοδοξία, αλλά και κόσμο, καθώς 100 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο, με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ να πηγαίνουν προς το μέρος τους και να τους χειροκροτούν. Οι φανατικοί μάλιστα, είχαν ανάψει καπνογόνα και δεν σταμάτησαν να φωνάζουν.
Στην πρώτη παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, που δήλωσε ότι: “Η θέση της “Μαύρης Θύελλας” είναι στα μεγάλα σαλόνια, γιατί έχει καλό πρόεδρο, καλό διοικητικό συμβούλιο και φιλάθλους που αγαπάνε την ομάδα. Ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα”. Δίπλα του ο αντιπρόεδρος Κώστας Βεργής ευχήθηκε να έχει η Καλαμάτα καλό ξεκίνημα και πρόσθεσε ότι: “ Εχουμε κάνει τα δέοντα με ακριβούς και ποιοτικούς παίκτες και ελπίζουμε να κόψουμε πρώτοι το νήμα στο τέλος. Ελπίζουμε και ο Δήμος να βοηθήσει με το προπονητικό στα Παλιάμπελα και το Στάδιο”. Ο εκ των μετόχων της ΠΑΕ Γιώργος Ράλλης είπε με νόημα: “Να είμαστε χαρούμενοι και στο τέλος της σεζόν, όπως είμαστε σήμερα”.

Τι δήλωσαν Μπαράλες, Τάτος και Βαλιεράνος

Χαρούμενος που βρίσκεται στην Καλαμάτα δήλωσε ο Τζερόνιμο Μπαράλες, η πιο ηχηρή μέχρι σήμερα μεταγραφή της “Μαύρης Θύελλας”. Ο Αργεντίνος επιθετικός τόνισε ότι είναι μια νέα πρόκληση για την καριέρα του και ευελπιστεί ότι μπορούν να επιτευχθούν οι υψηλοί στόχοι.

Ο “παλιός” Ανδρέας Τάτος δήλωσε ότι: “H Super League 2 είναι πολύ δύσκολη κατηγορία, αλλά εμείς πάμε για την άνοδο. Είμαι αισιόδοξος ότι με τη δουλειά που θα γίνει θα τα καταφέρουμε. Θέλουμε να φέρουμε ξανά τον κόσμο στο γήπεδο”. Σε ερώτηση για τον αριθμό των γκολ που θα πετύχει απάντησε: “Να ανέβει η ομάδα και να μην βάλω ούτε ένα γκολ”.
Ο Γιώργος Βαλεριάνος, που ήρθε από τον Ιωνικό, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τις συνθήκες που συνάντησε: “Η Καλαμάτα είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας. Ελπίζω να φέρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει και να πρωταγωνιστήσουμε”, κατέληξε ο έμπειρος αριστερός μπακ.
Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της προπόνησης, ο γνωστός φίλαθλος Σπύρος Παναγιωτόπουλος έδωσε μια ανθοδέσμη στον προπονητή Περικλή Αμανατίδη και φυλακτά για τους ποδοσφαιριστές.

Το ρόστερ

Η Καλαμάτα ξεκίνησε χθες προετοιμασία, αλλά το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί και είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν προσθήκες, αλλά και αποχωρήσεις στη συνέχεια.

Στο ρόστερ βρίσκονται 30 παίκτες. Τα νέα πρόσωπα είναι οι Μάριος Κωστούλας, Σέλσο Ραπόζο, Γκαέλ Ακόστα Ζαβάλα, Τζερόνιμο Μπαράλες, Γιώργος Βαλεριάνος, Στέργιος Δημόπουλος, Χουάν Κατάλντι και Μάκης Γιαννίκογλου.
Στη χθεσινή “πρώτη” ήταν και ο γιος του παλιού παίκτη της Καλαμάτας Τσαρλς Σάμπσον. Από πέρυσι συνεχίζουν οι Ζόνας Μέντες, Γιώργος Λαδάς, Βαγγέλης Καραχαλιος, Μάρκος Μόζερ, Χρήστος Δρούγας, Νίκος Μπαξεβάνος, Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, Αχιλλέας Γκότσης, Ματέους Αλβες (απουσίαζε από τη χθεσινή προπόνηση), Μπρίαν Μπενίτεζ, Θανάσης Παπατόλιος, Βασίλης Καραγκούνης, Αλέξανδρος Αρναρέλλης, Νάτσο Λιποράσε, Ανδρέας Τάτος, Βασίλης Τριανταφυλλάκης, Γιάννης Πασάς, Χρήστος Ρόβας και από την ακαδημία οι Παναγιώτης Φράγκος, Παναγιώτης Λακριντής και Σάββας Μουζάκης.

14 άτομα στο τεχνικό επιτελείο!

Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοίνωσε λίγο πριν την πρώτη προπόνηση, το τεχνικό επιτελείο για τη σεζόν 2023-2022 και σε αυτό περιλαμβάνονται 14 άτομα, με επικεφαλής τον προπονητή Περικλή Αμανατίδη. Αναλυτικά:

Προπονητής: Περικλής Αμανατίδης κάτοχος UEFA PRO
Βοηθός: Γιάννης Τσακμακίδης κάτοχος UEFA A
Βοηθός: Γιώργος Λυρώνης κάτοχος UEFA A
Γυμναστής Φυσικής Κατάστασης: Κυριάκος Γιάγκου
Γυμναστής Aποκατάστασης: Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος
Προπονητής τερματοφυλάκων: Γιάννης Ζαλαώρας – ανανεώνει τη συνεργασία του – κάτοχος UEFA Goalkeeping A Licence
Γενικός Αρχηγός: Αντώνης Μαυρέας
Προπονητής Υποδομών: Αλέκος Δέδες
Γιατρός: Κώστας Δημητρακόπουλος
Φυσιοθεραπευτής: Κώστας Διαμαντόπουλος
Βοηθοί Φυσιοθεραπευτή: Πέτρος Ζέρβας, Νίκος Αναγνώστοπουλος
Φροντιστής Α: Γιάννης Γκλεγκλές
Φροντιστής Β: Μπάμπης Τσαγράκης