Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 16:17

Φιλικό ματς με εκλεκτό καλεσμένο τον Κώστα Μαυρίδη

Γράφτηκε από τον
Φιλικό ματς με εκλεκτό καλεσμένο τον Κώστα Μαυρίδη

Στην Καλαμάτα για διακοπές βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και αρχηγός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, Κώστας Μαυρίδης.


Κάθε χρόνο επισκέπτεται τη Μεσσηνία, λόγω της συζύγου του Χριστίνας, που κατάγεται από την Πιπερίτσα. Είναι ξαδέρφη ενός από τους αρκετούς φίλους που έχει ο Κώστας Μαυρίδης στη Μεσσηνία, αλλά και την Καλαμάτα, του Κώστα Αλευρά.
Θυμίζουμε ότι ο Κώστας Αλευράς μαζί με τους Δημήτρη Φράγκο και Παναγιώτη Μαντούκα είναι ένθερμοι φίλοι του “Τριφυλλιού”, γνωστοί και με το παρατσούκλι ΑΦΜ (αρχικά από το επώνυμο τους). Και οι τρεις διατηρούν αρκετά καλή φιλική σχέση με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και όποτε έρχεται στην Καλαμάτα φροντίζουν ώστε να του κάνουν πιο ευχάριστες τις διακοπές.
Θυμίζουμε ότι ο Κώστας Μαυρίδης αγωνίστηκε 12 χρόνια και ήταν συμπαίκτης μεταξύ άλλων με Βέλιμιρ Ζάετς, Δημήτρη Σαραβάκο, Χρήστο Δημόπουλο, με τους οποίους ο Παναθηναϊκός έφτασε στους 4 του τότε κυπέλλου πρωταθλητριών. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο τότε προπονητής Γιάτσεκ Γκμοχ, τον είχε βάλει από επιθετικό να παίξει για πρώτη φορά στην άμυνα ως κεντρικός αμυντικός δίπλα στον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα στο παιχνίδι με την Λίβερπουλ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.
Πλέον ο Μαυρίδης έχει ρόλο σκάουτερ στον Παναθηναϊκό και φέτος τον τίμησε η Αθηναϊκή ΠΑΕ για την προσφορά του στην ομάδα και επίσης ήταν μέσα στους 10 καλύτερους παίκτες όλων των εποχών.
Την Πέμπτη το βράδυ οι ΑΦΜ, μαζί με άλλους φίλους έδωσαν φιλικό προς τιμήν του Κώστα Μαυρίδη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο 7χ7 των “Εκπαιδευτηρίων Μπουγά”. Στο φιλικό αγωνίστηκε ο Κώστας Μαυρίδης, οι “κολλητοί” του Κώστας Αλευράς, Δημήτρης Φράγκος, Παναγιώτης Μαντούκας και οι Κώστας Παρασκευόπουλος, Μάκης Σπυρόπουλος, Δημήτρης Καρούμπαλης, Χρήστος Πολιτόπουλος, Θανάσης Βρυώνης, Πέτρος Αλάμαρας, Γιώργος Κοτσίρης, Θανάσης Παρασκευόπουλος, Σταύρος Κουλιέρης.