Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 10:22

ΕΠΣΜ: Μόνο για το κύπελλο κληρώνει το Σάββατο

Γράφτηκε από τον
ΕΠΣΜ: Μόνο για το κύπελλο κληρώνει το Σάββατο

Κάθε μέρα και… κλήρωση στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, καθώς η Ενωση αποφάσισε για πρώτη φορά να διεξαχθούν ξεχωριστές κληρώσεις για κάθε πρωτάθλημα, αλλά και το κύπελλο.

Η αρχή θα γίνει αυτό το Σάββατο και θα ακολουθήσουν το Σεπτέμβριο τρεις ακόμα κληρώσεις. Συγκεκριμένα, μεθαύριο θα μάθουμε το πρόγραμμα των αγώνων του κυπέλλου, που κάνει πρεμιέρα στις 3 Σεπτεμβρίου.
Η διαδικασία της κλήρωσης θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου της ΕΠΣΜ στον Κορδία.
Στην κληρωτίδα θα μπουν συνολικά 33 ομάδες (είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των ομάδων της Α’ και Β’ τοπικής, καθώς και της Εράνης από τη Γ’ εθνική). Από τη Γ’ τοπική (όπου η συμμετοχή είναι προαιρετική) δήλωσε συμμετοχή μόνο ο Παπαφλέσσας Χώρας, που θα κληρωθεί στην πρώτη φάση με ομάδα Β’ τοπικής.
Αυτό θα είναι και το μοναδικό νοκ - άουτ ματς, που θα διεξαχθεί για την α’ φάση, με την Εράνη, τις 15 ομάδες της Α’ τοπικής και τις 15 από τις 16 της Β’ τοπικής, να αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους, μια εβδομάδα αργότερα στη φάση των “32”.

Στις 6 Σεπτεμβρίου η Α’ τοπική

Πριν τη διεξαγωγή της β’ φάσης του κυπέλλου, θα γίνουν οι κληρώσεις δύο πρωταθλημάτων. Η Α’ τοπική θα κληρώσει την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου της ΕΠΣΜ στον Κορδία.
Στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα θα γίνει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, η κλήρωση για τη Β’ τοπική, ενώ η κλήρωση για τη Γ’ τοπική θα γίνει επίσης στον Κορδία, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ.
Θυμίζουμε, ότι η Α’ και η Β’ τοπική θα κάνουν σέντρα την τελευταία μέρα του Σεπτεμβρίου και η Γ’ τοπική στις 14 Οκτωβρίου.
Στην κληρωτίδα δεν θα μπουν, αφού δεν θα λάβουν μέρος σε κανένα πρωτάθλημα τη νέα σεζόν, οι Ερμής, Ηρακλής Κυπαρισσίας, Νέδουσα και Ολυμπιακός Διαβολιτσίου, που συνενώθηκε με τον Α.Ο. Διαβολιτσίου.
Η Α’ τοπική θα πραγματοποιηθεί με 15 ομάδες, αφού η Α.Ε. Αβίας δήλωσε συμμετοχή στη Β’ τοπική και η Φοινικούντα, αλλά και ο Νέος Αρις που τερμάτισαν στην 3η και στην 4η θέση της Α1 τοπική, αρνήθηκαν να παίξουν στη μεγαλύτερη κατηγορία. Η Β’ τοπική θα γίνει πάντως με 16 ομάδες, καθώς ο Απόλλωνας Καλαμάτας δήλωσε συμμετοχή στη Γ’ τοπική, όπου έχουν δικαίωμα συμμετοχής 25 ομάδες.
Η Γ’ τοπική θα είναι το μοναδικό πρωτάθλημα που θα γίνει σε δύο ομίλους (12 και 13 ομάδων).
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης, μιλώντας στην “Ε” τόνισε ότι ήταν απόφαση της ΕΠΣΜ να μην γίνουν όλες οι κληρώσεις την ίδια μέρα και εξήγησε το λόγο: “Αποφασίσαμε για πρώτη φορά να γίνουν φέτος ξεχωριστά οι κληρώσεις, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουμε με τους εκπροσώπους των ομάδων ανά κατηγορία. Να μας πουν τα προβλήματά τους, τις προτάσεις τους για τη δομή των πρωταθλημάτων και να δούμε αν μπορούμε να τις εφαρμόσουμε”.