Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 14:42

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Για την πρόκριση στα αστέρια απόψε στο ΟΑΚΑ με Μπράγκα

Γράφτηκε από τον

Τα... ρέστα του για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League παίζει σήμερα ο Παναθηναϊκός στον αγώνα ρεβάνς με την Μπράγκα για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Οι πράσινοι καλούνται να ανατρέψουν το σκορ της ήττας (2-1) που γνώρισαν στο πρώτο παιχνίδι στην Πορτογαλία προκειμένου να πάρουν το «εισιτήριο» για τους «χρυσοφόρους» ομίλους του θεσμού.
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (22:00, Cosmote Sport 1) την Μπράγκα στο κατάμεστο από 65.000 κόσμο ΑΚΑ, με στόχο να ανατρέψει την ήττα 2-1 που γνώρισε την περασμένη Τετάρτη στην Πορτογαλία. Οι «πράσινοι» διαθέτουν την... τεχνογνωσία για να τα καταφέρουν, αφού στον προηγούμενο γύρο απέκλεισαν τη Μαρσέιγ, ενώ δείχνουν ότι παλεύουν ως το τέλος τα παιχνίδια τους, καθώς έχουν πετύχει μετά το 80ό λεπτό τα γκολ τους και στα τρία ευρωπαϊκά ματς που έχουν δώσει μέχρι τώρα. Πάντως, το «τριφύλλι» θα πρέπει να διατηρήσει το «μηδέν» στην άμυνα και, εκκινώντας από αυτή τη βάση, να ψάξει τα γκολ που θα του χαρίσουν την πρόκριση. Εφόσον τα καταφέρει, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μετά τη σεζόν 2010-11, αλλιώς θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό «ταξίδι» του στους ομίλους του Europa League.
Οι έξι ομάδες που θα επικρατήσουν στα πλέι οφ συμπληρώνουν το... παζλ της φάσης των ομίλων του Champions League, όπου έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους άλλες 26 ομάδες. Αυτές είναι οι Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ (Αγγλία), Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Σοσιεδάδ, Σεβίλη (Ισπανία), Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ, Λειψία, Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία), Ίντερ, Λάτσιο, Μίλαν, Νάπολι (Ιταλία), Λανς, Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Μπενφίκα, Πόρτο (Πορτογαλία), Φέγενορντ (Ολλανδία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Σέλτικ (Σκωτία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) και Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία).
Το πρόγραμμα των σημερινών αγώνων ρεβάνς για τα πλέι οφ του Champions League (σε παρένθεση το σκορ της πρώτης αναμέτρησης) έχει ως εξής:
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) (0-0)
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Μόλντε (Νορβηγία) (3-2)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπράγκα (Πορτογαλία) (1-2)
ΑΠΕ - ΜΠΕ