Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 20:54

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Φιλικό ξεμούδιασμα με Πάμισο

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Φιλικό ξεμούδιασμα με Πάμισο

Τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του και να δοκιμάσει διάφορα σχήματα είχε ο προπονητής της Καλαμάτας Περικλής Αμανατίδης στο σημερινό φιλικό με τον Πάμισο στο γήπεδο της Μικρομάνης.

Η “Μαύρη Θύελλα” στο φιλικό προπονητικού χαρακτήρα επικράτησε με το ευρύ 10-0 των Νησιωτών, που είχαν αρκετές απουσίες και φάνηκε η κούραση τους από την υπερπροσπάθεια που έκαναν στο ματς κυπέλλου με τη Ζάκυνθο την περασμένη Κυριακή.
Φυσικά το σκορ δεν παίζει κανένα ρόλο, μιας και η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη και αυτό που είχε σημασία ήταν να δει η τεχνική ηγεσία ορισμένα στοιχεία των ποδοσφαιριστών και το επίπεδο ετοιμότητας τους.

Δύο 11αδες ο Αμανατίδης

Ο κ. Αμανατίδης χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές 11αδες σε κάθε ημίχρονο, ενώ δεν αγωνίστηκαν οι Μπαξεβάνος, Βαλεριάνος, Μέντες, Παπατόλιος και ο Κάνιας που πριν δύο ημέρες ανακοινώθηκε επίσημα και βρέθηκε στην κερκίδα του γηπέδου της Μικρομάνης.

Στο πρώτο μέρος η επιθετική τριάδα ήταν ο Γρίβας δεξιά, ο Αρναρέλλης αριστερά και ο Ρόβας στην κορυφή της επίθεσης, οι οποίοι συνεργάζονταν άψογα. Οι δύο τελευταίοι πέτυχαν από τρία γκολ, ενώ ένα τέρμα σημείωσε και ο Γρίβας.

Από τρία γκολ Ρόβας και Αρναρέλλης

Ο… χορός των γκολ ξεκίνησε στο 7’ όταν ο Ρόβας από κοντά με σουτ έκανε το 1-0. Στο 18’ ο Αρναρέλλης μπήκε από αριστερά και με ωραίο σουτ έκανε το 2-0.
Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε με κοντινή κεφαλιά το 3-0, μετά από κεφαλιά του Δημόπουλου στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 27’ οι Αρναρέλλης και Ρόβας συνδυάστηκαν ξανά και ο δεύτερος με κοντινό πλασέ έγραψε το 4-0.
Δύο λεπτά αργότερα ο Τρακάκης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ρόβα και από τα 11 βήματα ο επιθετικός της Καλαμάτας σκόραρε για το 5-0.

Οι ασπρόμαυροι συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και να ανακτούν εύκολα τη μπάλα και στο 36’ ο Ακόστα που έπαιξε στον άξονα βρήκε δεξιά τον Αρναρέλλη και εκείνος με σουτ στο απέναντι “Γ” διαμόρφωσε το 6-0.
Πριν το ημίχρονο σημειώθηκε ένα ακόμη τέρμα, στο 38’ με τον Αρναρέλλη να κάνει με διαγώνιο σουτ το 7-0.

Τρία γκολ στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος ο Περικλής Αμανατίδης άλλαξε όλη την 11αδα, με τον Αρίμπας να παίζει για πρώτη φορά με τα ασπρόμαυρα. Η Καλαμάτα έπαιξε με τριάδα στην άμυνα, με τον Ισπανό να πλαισιώνεται δεξιά από τον Μουζάκιη και αριστερά από τον Κωστούλα. Στην επίθεση έπαιξαν οι Μπαράλες και Πασάς, με τον δεύτερο να κινείται λίγο πιο πίσω.
Ο Πάμισος στο β’ ημίχρονο βγήκε με αξιώσεις μπροστά σε ορισμένες περιπτώσεις και στο 48’ είχε δοκάρι σε κοντινή προβολή του Κουλόπουλου.
Στο 52’ ο Πασάς με τακουνάκι έβγαλε τετ α τετ τον Κατάλντι που με πλασέ έγραψε το 8-0.

Στο 61’ σημειώθηκε το πιο όμορφο γκολ της φιλικής αναμέτρησης, με τους Τάτο, Κατάλντι, Μπαράλες και Πασά να αλλάζουν κινηματογραφικά την μπάλα και τον τελευταίο να στέλνει με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα (9-0).
Το τελικό 10-0 διαμορφώθηκε στο 75’ με συρτή σέντρα από δεξιά του Ραπόζο και πλασέ στην κίνηση του Πασά.
Το φιλικό παιχνίδι διαιτήτευσε ο Κομπιλίρης, με βοηθούς τους Γ. Μιχαλόπουλο και Π. Νικολόπουλο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λαδάς, Μοζέρ, Καραγκούνης, Ρόβας, Αρναρέλλης, Δημόπουλος, Δρούγας, Μπενίτεζ, Τριανταφυλλάκης, Ακόστα, Γρίβας.
Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν οι Γιαννίκογλου, Κωστούλας, Αρίμπας, Μουζάκης, Πασάς, Ματέτους, Κωνσταντινόπουλος, Ραπόζο, Κατάλντι, Μπαράλες, Τάτος.
Ο Σάλα μπήκε στο 65’ στη θέση του Κωστούλα.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Τρακάκης, Ηλιόπουλος, Φιλόπουλος, Αριστομενόπουλος, Ιμεράσι, Τιμπλαλέξης, Μπορχάν, Πετρουλάκης, Βλάχος, Κράκουλι, Σούλα.
Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν οι Ντίσα, Σταματελόπουλος, Κουλόπουλος, Τόσκα, Χριστόπουλος και Αλμπάν.