Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 10:47

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ξεχωρίζει ο… πρόωρος τελικός Πάμισος – Μανη

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ξεχωρίζει ο… πρόωρος τελικός Πάμισος – Μανη

Εφτά νοκ – άουτ αναμετρήσεις θα γίνουν σήμερα και αύριο για την γ’ φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας, με τα βλέμματα να στρέφονται στη Μεσσήνη.

Εκεί όπου ο κυπελλούχος Πάμισος θα υποδεχτεί την Κυριακή στις 6 μ.μ. τη φιναλίστ Α.Ε. Μάνης. Οι δύο ομάδες ομάδες μονομάχησαν στον περσινό τελικό στις 14 Μαΐου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, με τον Πάμισο να επικρατεί με 1-0 χάρη σε γκολ του άρχηγού του Δημήτρη Φιλόπουλου. Η Μανη είχε φθάσει και πρόπερσι στον τελικό, όπου ηττήθηκε από τον Πανθουριακό και φέτος έχει στόχο να σηκώσει την κούπα. Στον αντίποδα ο Πάμισος θέλει να επαναλάβει την επιτυχία του 2023, αλλά για μία από τις δύο ομάδες η πορεία θα σταματήσει αύριο στους “16”. Στην β’ φάση ο Πάμισος πήρε την πρόκριση στα χαρτιά με την Α..Ε Λογγάς, ενώ η ΑΕΜ κέρδισε εκτός με 1-0 τη Θύελλα Μερόπης.
Ιδιαίτερα αμφίρροπα είναι και τα περισσότερα ζευγάρια στην γ’ φάση του θεσμού, όπου οι αγώνες είναι νοκ άουτ. Ετσι σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο αγώνες σήμερα και πέντε την Κυριακή. Δεν θα γίνει η αναμέτρηση της Καλλιθέας με την Εράνη, καθώς οι Φιλιατρινοί υποδέχονται αύριο τη Ρόδο για τη δεύτερη αγωνιστική της Γ’ εθνικής.
Σήμερα θα παίξουν στη Μεθώνη η ομώνυμη ομάδα με τον Τέλλο Αγρα και στον Αρι, ο Νέος Αρις με τη Στενωσιά.
Η Μεθώνη απέκλεισε στα πέναλτι εντός έδρας την Κυπαρισσία και ο Τέλλος Αγρας εκτός με ανατροπή το Μεσσηνιακό.
Ο Νέος Αρις και η Στενωσιά, χρειάστηκαν επίσης τα πέναλτι για να νικήσουν Εθνικό Μελιγαλά και Αστέρα Βαλύρας, αντίστοιχα.
Την Κυριακή εκτός από το Πάμισος – Μάνη, θα γίνουν και οι αγώνες Ακρίτας Κορώνης – Σπερχογεία, Πανθουριακός – Ομόνοια, Αστέρας Αρφαρών – ΠΑΣ Ράχη και Διαβολίτσι – Μιλτιάδης. Θυμίζουμε ότι στην β’ φάση η Κορώνη πέρασε εκτός το εμπόδιο του Καλού Νερού και η Σπερχογεία επίσης εκτός αυτό της Αναγέννησης Παραλίας. Ο Πανθουριακός απέκλεισε στη Μεσσήνη τον Ολυμπιακό Ανάληψης και η Ομόνοια στο “Γ. Λουκαρέας” τη Φοινικούντα. Ο Αστέρας Αρφαρών πέρασε στα πέναλτι τη Θύελλα Χαρακοπιού, ενώ η Ράχη πήρε την καλαματιανή μονομαχία με τον Ηρακλή. Τέλος το Διαβολίτσι νίκησε εκτός τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας και ο Μιλτιάδης επίσης εκτός τη Χώρα.
Το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Σάββατο

Μεθώνη – Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Μεθώνης
Η. Μπουρίκας, Χαλκιαδάκη, ΚΟρομηλάς
Νέος Αρις – Στενωσιά
Γήπεδο Αριος
Μπαρδής, Γεωργαντάς, Ρηγοπούλου


Κυριακή

Ακρίτας Κορώνης – Σπερχογεία
Γήπεδο Κορώνης
Καυκάς, Ταβουλαρέας, Θεοδωρίδης
Πανθουριακός – Ομόνοια
Γήπεδο Μεσσηνιακού
Ψηλοπαναγιώτης, Σωτηρόπουλος, Ν. Σκόρδος
Αστέρας Αρφαρών – ΠΑΣ Ράχη
Γήπεδο Αρφαρών
Κομπιλίρης, Πανόπουλος, Τσουκάλη
Διαβολίτσι – Μιλτιάδης
Γήπεδο Μελιγαλά
Η. Σκόρδος, Τσοπανάκης, Βανικιώτης
Πάμισος – Α.Ε. Μάνης
Γήπεδο Μεσσήνης
Τσουλάκος, Μπασιλάρης, Γαϊτάνης
* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 4.30 μ.μ., εκτός από το Πάμισος – Α.Ε. Μάνης (6 μ.μ.).