Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 12:01

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ 2-1: Σε καλό δρόμο εν όψει της πρεμιέρας

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ 2-1: Σε καλό δρόμο εν όψει της πρεμιέρας

Με σκόρερ τους νεοαποκτηθέντες Αρίμπας και Ακόστα, η Καλαμάτα νίκησε χθες στη Μεσσήνη με 2-1 τον Ολυμπιακό Β’ (το γκολ ο Βλαχομήτρος), εννέα μέρες πριν την πρεμιέρα της Super League 2, όπου η “Μαύρη Θύελλα” θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό Β’.

Αυτό ήταν το πέμπτο φιλικό της προετοιμασίας και πιθανότατα το τελευταίο για την Καλαμάτα, που μετρά 4 νίκες με Παναθηναϊκό Β’, Πάμισο, Κόρινθο, Ολυμπιακό Β’ και μια ισοπαλία με τον Διαγόρα Ρόδου. Το ζητούμενο είναι να εμφανιστεί έτοιμη στο πρωτάθλημα με τον ΠΑΟ Β’ στις 24 Σεπτεμβρίου και στο νοκ – άουτ ματς κυπέλλου με την Καλλιθέα, που ακολουθεί τρεις μέρες αργότερα. Χθες ήταν κατά διαστήματα καλή και έφθασε στη νίκη χάρη στην εμπειρία της, κόντρα σε ένα νεανικό συγκρότημα, βρίσκοντας τα γκολ σε διάστημα δύο λεπτών (31’, 33’) και δεχόμενη τη μείωση του σκορ στο 86’.
Ο Περικλής Αμανατίδης χρησιμοποίησε χθες 21 παίκτες, αφήνοντας σε όλο το ματς μόνο τον Παπατόλιο.

Πώς έπαιξε

Ο Γιαννίκογλου κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, με τους Μόζερ και Βαλεριάνο στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας. Αρίμπας και Παπατόλιος συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο έχοντας μπροστά τους, τους Κάνιας και Ματέους Αλβες. Ο Γρίβας έπαιξε στο δεξί φτερό και ο Ακόστα στο αριστερό, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκαν οι έμπειροι Πασάς και Μπαράλες.
Στο 13’ από σέντρα του Ακόστα, ο Γρίβας έπιασε σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, με τηνη μπάλα να φεύγει άουτ από το κάθετο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός Β’ που πίεζε ψηλά, άγγιξε το γκολ στο 27’ με την κοντινή κεφαλιά του Μπα, έπειτα από σέντρα του Μαρίνου και ωραία κάθετη πάσα του Τσέλιου.
Η διακοπή για να δροσιστούν οι παίκτες, φαίνεται πως… ξύπνησε τους γηπεδούχους, που αφότου προειδοποίησαν στο 30’ με την κεφαλιά του Μπαράλες (απέκρουσε ο γκολκίπερ), άνοιξαν το σκορ στο 31’. Ο Ακόστα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο προωθημένος Αρίμπας με γυριστή κεφαλιά χρίστηκε σκόρερ.

Σκόραρε ο πιο κοντός παίκτης!

Ο Ακόστα στο 33’ έγινε από δημιουργός εκτελεστής, σκοράροντας μάλιστα με κεφαλιά, αν και ο πιο κοντός παίκτης του γηπέδου! Ο Ακόστα νίκησε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Β’ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μόζερ, γράφοντας το 2-0 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Δοκιμές στο β’ μέρος

Με την έναρξη του β’ μέρους μπήκαν οι Κωστούλας, Αρναρέλλης και Ρόβας, αντί των Κάνιας, Γρίβα και Μπαράλες, με τον Παπατόλιο να γίνεται από στόπερ χαφ και τον Κωστούλα να παίζει δίπλα στον Αρίμπας μέχρι το 72’ που μπήκε ο Δημόπουλος στη θέση του Ισπανού. Ο Περικλής Αμανατίδης άλλαξε σταδιακά όλη την 11άδα, το όδιο και ο Αριέλ Ιμπαγάσα με συνέπεια να μην υπάρχει ιδιαίτερος ρυθμός στο ματς.
Η Καλαμάτα είχε πάντως ευκαιρίες με τον Αρναρέλλη στο 52’ και στο 67’ και τον Ρόβα στο 61’ να αυξήσει το δείκτη του σκορ. Τελικά ο Ολυμπιακός Β’, ήταν αυτός που σκόραρε στο 85’, όταν ο Βλαχομήτρος πρόλαβε αμυντικούς και Μέντες και πλάσαρε για το τελικό 2-1.
Το φιλικό ολοκληρώθηκε με ένταση, διότι ο Ιμπαγάσα αντέδρασε με χειρονομίες σε κάποια “γαλλικά” από την κερκίδα και αποδοκιμάστηκε.

Ποιοι ξεχώρισαν

Ο βραχύσωμος Ακόστα δείχνει ότι έχει ποιότητα και θα βοηθήσει την Καλαμάτα, όπως φυσικά και ο Αρίμπας στο κέντρο της άμυνας. Ο Κάνιας χρειάζεται ακόμα χρόνο προσαρμογής και ο Μπαράλες έναν παίκτη να τον… τροφοδοτεί μέσα στην περιοχή. Θετικό πρόσημο είχε και ο Βαλεριάνος στο αριστερό άκρο της άμυνας.
Το φιλικό διαιτήτευσε ο Κομπιλίρης με βοηθούς τους Μπουρίκα και Νικολόπουλο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γιαννίκογλου (58’ Μέντες), Παπατόλιος, Μόζερ (72’ Τριανταφυλλάκης), Αρίμπας (72’ Δημόπουλος), Βαλεριάνος (72’ Κωνσταντινόπουλος), Ματέους Αλβες (78’ Δρούγας), Κάνιας (46’ Κωστούλας), Γρίβας (46’ Αρναρέλλης), Ακόστα (72’ Καραγκούνης), Μπαράλες (46’ Ρόβας), Πασάς (58’ Ραπόσο).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’: Παπαζούδης, Κατσουλίδης (46’ Αργυρίου), Μπαγκαλιάνης, Κουτσίδης (65’ Ρέτσος), Καρακούσης (54’ Αποστολόπουλος), Σγουρός (65’ Βλαχομήτρος), Πινακάς, Μαρίνος (54’ Κεϊτά), Μπα (65’ Σαπουντζής), Τσέλιος (74’Ιμπαγάσα)