Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 15:20

ΕΡΑΝΗ – ΡΟΔΟΣ 1-1: Ξεκίνημα με ισοπαλία στη Γ’ εθνική (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΕΡΑΝΗ – ΡΟΔΟΣ 1-1: Ξεκίνημα με ισοπαλία στη Γ’ εθνική (φωτό)

Ξεκίνημα με ισοπαλία για την Εράνη στον 3ο όμιλο της Γ’ εθνικής…

Οι πράσινοι έμειναν στο 1-1 με τη Ρόδο χθες στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών, παρουσία 500 και πλέον φίλων τους που δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα.
Ενα αποτέλεσμα που ήταν δίκαιο με βάσει την εικόνα της αναμέτρησης και θεωρείται θετικό για την ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου, μιας και η Ρόδος είναι από τις πιο δυνατές ομάδες του ομίλου με παίκτες όπως οι Κέρι, Μπαρμπαρούσης, Τσούτσης, Δούμτσης κ.α.
Οι γηπεδούχοι παίρνοντας ώθηση από τον κόσμο τους μπήκαν δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν νωρίς με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ηλιόπουλος, όμως τα “ελάφια” ήταν καλύτερα στο δεύτερο και ισοφάρισαν στο 50’ επίσης με πέναλτι του Μπαρμπαρούση.
Το παιχνίδι είχε επεισοδιακό φινάλε, με τον Μπαρμπαρούση να αποβάλλεται στο 83’ και τον Κόλλια να βλέπει κι αυτός την κόκκινη στις καθυστερήσεις.

Πως έπαιξαν οι πράσινοι

Η Εράνη παρατάθηκε με σύστημα 4-3-3, με επτά νέα πρόσωπα σε σχέση με την περασμένη σεζόν.
Ο Σαββίδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ και την αμυντική τετράδα την αποτελούσαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Καπλάνης, Πέππας, Σάμπσον, Μπινιώρης.
Στον άξονα αμυντικά χαφ ήταν οι Στραβάκος και Αναστασόπουλος, με τον Γκεβόρι να παίζει λίγο μπροστά τους.
Δεξί εξτρέμ ήταν ο Κωνσταντόπουλος, αριστερό ο Μπάρκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Ηλιόπουλος.

Καλύτερη η Εράνη στο ξεκίνημα,
1-0 με πέναλτι Ηλιόπουλου

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο δραστήριοι στο ξεκίνημα και στο 15’ ο Κωνσταντόπουλος έκανε κούρσα από δεξιά και σέντραρε με την μπάλα να βρίσκει το χέρι του Νικολόπουλου, με τον Κορίνθιο διαιτητή να δίνει το καθαρό πέναλτι.
Ο Ηλιόπουλος με εύστοχη εκτέλεση έγραψε το 1-0, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα από τους φίλους της Εράνης.
Οι πράσινοι συνέχισαν να ελέγχουν το ματς και στο 24’ μετά από κόρνερ του Μπάρκα, ο Αναστασόπουλος έκανε το γέμισμα και ο Γκεβόρι έπιασε το εναέριο γυριστό σουτ που ήταν άστοχο.
Η πρώτη καλή στιγμή για τη Ρόδο σημειώθηκε στο 36’ με τον Νικολόπουλο να σεντράρει και τον Μίσκου να παίρνει την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα ο Αναστασόπουλος μετά από ατομική ενέργεια, έπιασε ένα αδύναμο σουτ που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Οι Ροδίτες βγήκαν απειλητικά μπροστά στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου και στο 40’ ο Δούτσης συνέκλινε από δεξιά και σούταρε λίγο άουτ.
Νέα καλή στιγμή για τη Ρόδο στο 44’ με τον Τρόκα να δίνει κάθετα στον επικίνδυνο Δούμτση που έπιασε το σουτ από πλάγια θέση, με την μπάλα κάπου να κοντράρει και να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ανώτερη η Ρόδος στο δεύτερο,
1-1 με πέναλτι Μπαρμπαρούση

Στο δεύτερο μέρος ο προπονητής της Ρόδου Μανώλης Σκύβαλος προχώρησε σε δύο αλλαγές, με τους Ζούνη και Ντιμ να μπαίνουν στο ματς.
Οι αλλαγές βοήθησαν τη Ρόδο να πάρει τα ηνία και στο 50’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Δούμτση (από πάσα του Ζούνη) από τον Σάμπσον.
Ο Μπαρμπαρούσης δεν λάθεψε από τα 11 βήματα, γράφοντας το 1-1.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν καθαρό μυαλό μετά την ισοφάριση και μέχρι το 70’ ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 69’ ο Μπαρμπαρούσης από δεξιά έστρωσε στον Τσούτση που σούταρε, με τον Σαββίδη να αποκρούει εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία.
Οι πράσινοι φάνηκαν απειλητικοί στο 73’ με τον Κωνσταντόπουλο να μοιράζει στον Μπάρκα που πλάσαρε με τη μία, όμως ο Μανουσάκης του είπε “όχι”.
Στο 77’ η Ρόδος είχε ένα καλό σουτ με τον Ζούνη που απομάκρυνε ο Σαββίδης.

Αποβολές για Μπαρμπαρούση και Κόλλια

Και φτάνουμε στο 83’ με τον Μπαρμπαρούση να κάνει ένα σκληρό φάουλ στον Σάμπσον και να δέχεται σωστά την απευθείας κόκκινη του κ. Κεφίλη.
Το ματς σε εκείνο το σημείο απέκτησε ένταση και διακόπηκε για τρία λεπτά, με τον Μπινιώρη να δέχεται κίτρινη κάρτα.
Η Εράνη δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα στα λεπτά που απέμεναν και μάλιστα λίγο έλειψε να δεχθεί και γκολ στις καθυστερήσεις…
Συγκεκριμένα στο 91’ ο Κέρι με φοβερή εκτέλεση φάουλ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια έσκασε στο έδαφος (φανερά εκτός γραμμής) και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς.

Στο 93’ ο Κόλλιας που είχε περάσει ως αλλαγή ένα λεπτό νωρίτερα στο ματς, δέχθηκε δύο κίτρινες στην ίδια φάση για διαμαρτυρία και αποβλήθηκε!
Μία άδικη απόφαση για τον επιθετικό της Εράνης από τον Κορίνθιο ρέφερι που εξάντλησε την αυστηρότητα του.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κεφίλης, με βοηθούς τους Κλεπετσάνη και Οικονόμου από την Κόρινθο. Εκτός από τις κόκκινες σε Μπαρμπαρούση και Κόλλια, την κίτρινη κάρτα είδαν οι Πέππας, Μπινιώρης, Αναστασόπουλος, Ηλιόπουλος, Στραβάκος, Καρύκης, Ντιμ και Λάσκαρης.
ΕΡΑΝΗ: Σαββίδης, Πέππας, Καπλάνης, Μπινιώρης, Σάμπσον, Στραβάκος (92’ Μπουρδέκας), Αναστασόπουλος (80’ λ.τρ. Χάρμπας), Γκεβόρι (53’ Δημητρίου), Μπάρκας, Κωνσταντόπουλος (92’ Κόλλιας), Ηλιόπουλος.
ΡΟΔΟΣ: Μανουσάκης, Δούμτσης (79’ Ντούνης), Μπαρμπαρούσης, Τρόκα (88’ Γωνιωτάκης), Νικολόπουλος, Μίσκου (46’ Ζούνης), Τσούτσης, Λάσκαρης (46’ Ντιμ), Κέρι, Καρύκης.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 3ος ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(2η αγωνιστική)
ΑΕΡ Αφάντου – Παναργειακός 1-0
Μαρκό – Α.Ε. Μυκόνου 1-0
Α.Ε. Μεσολογγίου – Α.Ο. Πυλίου Κω 0-2
Αστέρας Βάρης – Ελλάς Σύρου 2-0
Ερμιονίδα – Παναιγιάλειος 1-0
Ιάλυσος – Βύζας Μεγάρων 0-0
Εράνη – Ρόδος 1-1
Κόρινθος – ΠΑΟ Βάρδας 2-1
Πανελευσινιακός – Θύελλα Ραφήνας 2-1

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου)
Α.Ε. Μυκόνου – Παναιγιάλειος
Βύζας Μεγάρων – Μαρκό
ΑΟ Πυλίου Κω– Ερμιονίδα
Ελλάς Σύρου – Ιάλυσος
Ρόδος – Α.Ε. Μεσολογγίου
Παναργειακός – Αστέρας Βάρης
ΠΑΟ Βάρδας – Εράνη
Θύελλα Ραφήνας – ΑΕΡ Αφάντου
Πανελευσινιακός – Κόρινθος