Τετάρτη, 27 Σεπτέμβριος 2023 11:22

"Θύελλα" αντιδράσεων για την πολιτική ανακοίνωση της ΠΑΕ Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

"Θύελλα" αντιδράσεων στις τάξεις του φίλαθλου κόσμου της Καλαμάτας ξεσήκωσε η προχθεσινοβραδινή ανακοίνωση της ΠΑΕ με την οποία εκφράζει ανοιχτά τη στήριξή της στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια η ΠΑΕ Καλαμάτα, μετά τις έντονες αντιδράσεις και τα δεκάδες επικριτικά σχόλια των φιλάθλων της, και όχι μόνο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιχείρησε να δικαιολογηθεί εκδίδοντας νέα ανακοίνωση.
Ειδικότερα η πρώτη ανακοίνωση ανέφερε:
"Η ΠΑΕ Καλαμάτα δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και σε θέματα που αφορούν την πρόοδο και την ανάπτυξη της Μεσσηνίας. Γι’ αυτό και στις Περιφερειακές εκλογές στηρίζει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού.
Καλεί δε τους φιλάθλους της Μαύρης Θύελλας να στηρίξουν έμπρακτα την υποψηφιότητα του κ. Πτωχού και του εύχεται καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές".
Χθες το πρωί εκδόθηκε η δεύτερη ανακοίνωση:
"Η ΠΑΕ Καλαμάτα και ο πρόεδρος της Γιώργος Πρασσάς ούτε αναγκάζουν, ούτε επιβάλλουν τι θα ψηφίσουν οι φίλαθλοι της ομάδας μας.
Ο Πρόεδρος μας ο οποίος μένει στις ΗΠΑ, σαν ομογενής έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη για την πατρίδα του και πάντα θα είναι δίπλα στους Μεσσήνιους πολιτικούς που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο μας.
Στήριξη σε Μεσσήνιους που ασχολούνται με τα κοινά της πατρίδας μας, σημαίνει πολλαπλά οφέλη για όλους!".

Ανακοίνωση φιλάθλων

Η “Θύρα 5 – νέα γενιά” με ανακοίνωσή της τονίζει επίσης ότι δεν χωρά στην ομάδα τίποτα που σχετίζεται με πολιτική. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
“Σαν οπαδοί της Μαύρης θύελλας έχουμε δηλώσει εξαρχής πως τίποτα που σχετίζεται με κόμματα και παρατάξεις δε χωράει στην ομάδα μας. Απαιτούμε να κατέβει άμεσα η γελοία ανακοίνωση περί στήριξης του Πτωχού. Η ομάδα και ο λαός της δεν είναι γιουσουφάκι κανενός. Θέλουμε τον καλαματιανό λαό στο γήπεδο, και την ομάδα για τον κόσμο της χωρίς κανένα χρώμα, κάτι που μόνο διχόνοια θα επιφέρει.
Υ. Γ. Η Μαύρη είναι ομάδα με ιστορία και όχι μια παράγκα για πολιτική θητεία”!

Δήλωση Οικονομάκου και Σεντεμέντε

“Οι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ Καλαμάτας θεωρούν ότι τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα εξυπηρετούνται καλύτερα με τον κ. Πτωχό σε σχέση με τον κ. Τατούλη”, εκτιμούν, σχολιάζοντας
την ανακοίνωση της ΠΑΕ και το κάλεσμα για υπερψήφιση Πτωχού, οι Δημήτρης Οικονομάκος, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και Γιάννης Σεντεμέντες, ποδοσφαιριστής, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” Πελοποννήσου. Και αντιδρώντας σε κοινή τους δήλωση, παρατηρούν πως “τα
συμφέροντα της εν λόγω επιχείρησης δεν ταυτίζονται με αυτά των φιλάθλων της ομάδας, όπως γενικά τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών δεν ταυτίζονται με αυτά του λαού”.
Χαρακτηριστικά οι Δ. Οικονομάκος και Γ. Σεντεμέντες αναφέρουν: “Η ιδιοκτησία της ΠΑΕ Καλαμάτας έβγαλε ανακοίνωση που καλεί τους φιλάθλους της Μαύρης Θύελλας να στηρίξουν την υποψηφιότητα του εκλεκτού της ΝΔ, κ. Πτωχού. Μάλιστα καλεί σε "έμπρακτη στήριξη", γιατί όπως ισχυρίζεται η Α.Ε. έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την "πρόοδο και ανάπτυξη" της Μεσσηνίας.
Οι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ Καλαμάτας θεωρούν ότι τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα εξυπηρετούνται καλύτερα με τον κ. Πτωχό σε σχέση με τον κ. Τατούλη. Η παραπάνω ενέργεια επιβεβαιώνει ότι η μόνη αντιπαράθεση μεταξύ Πτωχού - Τατούλη είναι το που θα μοιραστεί η πίτα εκατομμυρίων από τα διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης των μεγαλοεπενδυτών της Πελοποννήσου (Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακός Νόμος κτλ). Όμως τα συμφέροντα της εν λόγω επιχείρησης δεν ταυτίζονται με αυτά των φιλάθλων της ομάδας, όπως γενικά τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών δεν
ταυτίζονται με αυτά του λαού. Άλλωστε οι φίλαθλοι της Καλαμάτας έχουν πείρα. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι αυτά για τα οποία, πλήρωσε στο παρελθόν, πληρώνει και θα πληρώνει στο μέλλον η ιστορική ομάδα της Μαύρης Θύελλας. Το δίλημμα των περιφερειακών εκλογών για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Μεσσηνίας δεν είναι το ποιος από τους εκλεκτούς των επιχειρηματικών ομίλων θα είναι στη διακυβέρνηση της Περιφέρειας. Το πραγματικό δίλημμα είναι το πόσο πιο δυνατή θα είναι η Λαϊκή Συσπείρωση σε Περιφέρεια και δήμους, για να δυναμώσει η αποκάλυψη αυτών
των σχεδιασμών, τα εμπόδια σε αυτή την πολιτική. Να δυναμώσει η διεκδίκηση για ανάσες ανακούφισης του λαού και για όλα όσα έχουμε σήμερα ανάγκη.
Υ.Γ. Πριν η Α.Ε. πάρει θέση για το ποιον θα ψηφίσουμε στις περιφερειακές εκλογές, ας πληρώσει πρώτα το Δήμο Καλαμάτας για τη χρήση των δημοτικών υποδομών που αξιοποιεί εδώ και 10ετίες και δεν έχει δώσει ούτε 1 ευρώ”.