Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 11:42

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΓΙΟΥΧΤΑΣ 3-1: Εκανε το καθήκον της (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΓΙΟΥΧΤΑΣ 3-1: Εκανε το καθήκον της (φωτό & βίντεο)

Τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς στη Super League 2 πανηγύρισε η Καλαμάτα, επικρατώντας χθες με 3-1 του Γιούχτα στο Δημοτικό Στάδιο.

Η "Μαύρη Θύελλα" έθεσε τις βάσεις για τους τρεις βαθμούς στο 32' με το γκολ του Μπαράλες και "σφράγισε" το τρίποντο με τα δύο γρήγορα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, από τους Πασά στο 50' και Ακόστα στο 59'. Οι νεοφώτιστοι μείωσαν στο 90' σε 3-1 με το πέναλτι του Ροβίθη.
Η μεσσηνιακή ομάδα έκανε εύκολα το “2 στα 2” στο πρωτάθλημα και ισοβαθμεί με τα Χανιά στην κορυφή του δευτέρου ομίλου, με τη συνέχεια να περιλαμβάνει το εκτός έδρας ματς με το Αιγάλεω σε 12 μέρες.
Ο Γιούχτας, που στην πρεμιέρα είχε κερδίσει το Διαγόρα, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και γνώρισε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα. Στα θετικά για την Καλαμάτα ότι βρήκαν δίχτυα οι δύο σέντερ φορ Μπαράλες και Πασάς, ανοίγοντας λογαριασμό στη Super League 2, καθώς και ότι σκόραρε και πάλι ο Ακόστα.
Ο βραχύσωμος Μεξικανός που είχε πετύχει δύο γκολ στη νίκη με τον Παναθηναϊκό Β' στο ΟΑΚΑ, έφθασε τα 3 γκολ και είναι στην κορυφή των σκόρερ.
Η Καλαμάτα τέσσερις μέρες μετά τον αποκλεισμό από την Καλλιθέα, έκανε το καθήκον της κόντρα σε ένα αδύναμο αντίπαλο και θα προετοιμαστεί με καλή ψυχολογία για το δύσκολο ματς με το Αιγάλεω, που θέλει να αντιδράσει ύστερα από τις δύο ήττες στο ξεκίνημα. Το μόνο αρνητικό από το χθεσινό ματς, ότι δεν κράτησε πάλι το μηδέν (τρίτο γκολ σε επίσημο ματς), αλλά και ο αγωνιστικός χώρος, που δείχνει σε κάποια σημεία του σε κακή κατάσταση.

Αλλαγές στην άμυνα από Αμανατίδη

Με τέσσερα νέα πρόσωπα συγκριτικά με τον αγώνα κυπέλλου με την Καλλιθέα, παρατάχθηκε η Καλαμάτα. Ο Περικλής Αμανατίδης άλλαξε τα 3/5 της άμυνας, δίνοντας φανέλα βασικού στους Μέντες (γκολκίπερ), Ραπόσο (δεξί μπακ) και Κωνσταντινόπουλο (αριστερό μπακ), που πήραν τις θέσεις των Γιαννίκογλου, Μόζερ και Βαλεριάνου (που αποβλήθηκε την Πέμπτη). Η τέταρτη αλλαγή ήταν ο Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης και έμεινε στον πάγκο ο Αρναρέλλης. Στο κέντρο των μετόπισθεν ξεκίνησαν και πάλι οι Αρίμπας, Παπατόλιος. Στον άξονα οι Κάνιας, Ματέους Αλβες, δεξί "φτερό" ο Πασάς και αριστερό ο Ακόστα, με τον Τάτο, πίσω από τον Μπαράλες.

Δοκάρι ο Ακόστα

Η Καλαμάτα είχε από το ξεκίνημα την εδαφική υπεροχή και στο 11' άγγιξε το γκολ, με το πλασέ του Ακόστα μέσα από την περιοχή να σταματά στο κάθετο δοκάρι. Στο 14' ο Τάτος δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Πρινιωτάκης απέκρουσε σε κόρνερ. Νέα καλή στιγμή στο 16' με την ατομική προσπάθεια και το σουτ του Ραπόσο που απέκρουσε με το ένα χέρι ο γκολκίπερ του Γιούχτα. Η Καλαμάτα είχε πέντε κόρνερ στα πρώτα 17λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να περιμένουν στην άμυνα.

Ανοιξε λογαριασμό ο Μπαράλες

Το 1-0 ήρθε τελικά στο 32' από στημένη φάση. Ο Κάνιας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ματέους πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπαράλες με νέα κοντινή κεφαλιά, άνοιξε το σκορ και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Καλαμάτας στη Super League 2. Πέντε λεπτά αργότερα, ο σκόρερ με γυριστή κεφαλιά έστρωσε την μπάλα στον κενό χώρο για τον Ακόστα, με τον Μεξικανό να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δύο γκολ σε εννέα λεπτά

Η Καλαμάτα με δύο γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, "καθάρισε" το ματς και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης.
Στο 50' από ασίστ του Τάτου, ο Πασάς από πλάγια θέση έκανε με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή το 2-0.
Στο 59' ο Ακόστα επίσης με σουτ, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, πετυχαίνοντας παράλληλα το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα/ Ο Γιούχτας μετά το 3-0 και με τις αλλαγές που έγιναν, βγήκε από το "καβούκι" του, χωρίς όμως να απειλεί.
Η Καλαμάτα έκανε διαχείριση, με τον Αμανατίδη να βγάζει στο 72' τους σκόρερ Μπαράλες, Ακόστα, καθώς και τον Τάτο, ενόψει της συνέχειας που περιλαμβάνει το εκτός έδρας ματς με το Αιγάλεω. Στις θέσεις τους μπήκαν οι Ρόβας, Κατάλντι και Γρίβας, ενώ στη συνέχεια πήραν χρόνο συμμετοχής και οι Μπενίτες, Αρναρέλλης αντί των Κάνιας και Ματέους Αλβες.

Με πέναλτι το 3-1 στο 90'

Ο Γιούχτας απείλησε για πρώτη φορά στο 87' με το σουτ του Κίσσα έξω από την περιοχή, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Μέντες. Στο 90' ωστόσο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκίνη από τον Κωνσταντινόπουλο και ο Ροβίθης από τα 11 βήματα, διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Το ματς διαιτήτευσε ο Πουλόπουλος με βοηθούς τους Παγουρτζή και Σγουράκη, όλοι από τον Πειραιά.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μέντες, Ραπόσο, Αρίμπας, Παπατόλιος, Κωνσταντινόπουλος, Ματέους Αλβες (86' Αρναρέλλης), Κάνιας (80' Μπενίτες), Τάτος (72' Κατάλντι), Ακόστα (72' Γρίβας), Πασάς, Μπαράλες (72' Ρόβας)
ΓΙΟΥΧΤΑΣ: Πρινιωτάκης, Γελαδάρης, Λιποράσε, Φάζος, Κόλα, Μάρτσι (60' Γκίνης), Μπουτσάκης (66' Βρετός), Πολυχρόνης (66' Κίσσας), Νοικοκυράκης, Μπρους (84' Δασκαλάκης), Αλεξόπουλος (60' Ροβίθης).

SUPER LEAGUE 2 - Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(2η αγωνιστική)
Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός Β' 0-2
Διαγόρας Ρόδου - Αιγάλεω 2-1
Ηλιούπολη - Ιωνικός 0-3
Καλλιθέα - Ολυμπιακός Β' 3-2
Χανιά - Τηλυκράτης 3-0
Καλαμάτα - Γιούχτας 3-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 2 αγώνες)
1. Χανιά 6-0 6
-. Καλαμάτα 7-2 6
3. Καλλιθέα 3-2 4
4. Ιωνικός 3-3 3
-. Γιούχτας 3-3 3
-. Τηλυκράτης 1-3 3
-. Παναθηναϊκός Β' 3-4 3
-. Διαγόρας Ρόδου 2-3 3
9. Παναχαϊκή 0-2 1
-. Ηλιούπολη 0-3 1
11. Αιγάλεω 1-3 0
12' Ολυμπιακός Β' 2-3 -9
* Ο Ολυμπιακός Β' ξεκίνησε με - 10 βαθμούς

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ολυμπιακός Β' - Ιωνικός
Παναθηναϊκός Β' - Καλλιθέα
Τηλυκράτης - Ηλιούπολη
Γιούχτας - Παναχαϊκή
Διαγόρας Ρόδου - Χανιά
Αιγάλεω - Καλαμάτα