Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 11:30

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Ντέρμπι Μιλτιάδης – Πανθουριακός σήμερα στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Ντέρμπι Μιλτιάδης – Πανθουριακός σήμερα στους Γαργαλιάνους

Με τη 2η αγωνιστική που είναι εμβόλιμη συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής.

Η ΕΠΣΜ όρισε για σήμερα τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής, μιας και τα δύο επόμενα σαββατοκύριακα δεν θα έχει δράση λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Το ματς που ξεχωρίζει είναι αυτό μεταξύ του Μιλτιάδη και του Πανθουριακού στους Γαργαλιάνους.
Δύο ομάδες που διαθέτουν πλούσιο ρόστερ, στοχεύουν στην κατάκτηση του τίτλου και το μεταξύ τους παιχνίδι αναμένεται αμφίρροπο.
Ο Μιλτιάδης είχε ρεπό στην πρεμιέρα, θα δώσει ως εκ τούτου το πρώτο του ματς στο πρωτάθλημα και φυσικά θέλει να ξεκινήσει με νίκη, αφού στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ο Πανθουριακός από την άλλη φιλοδώρησε με πέντε γκολ τον Εθνικό Μελιγαλά την 1η αγωνιστική και θα τα δώσει όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα στους Γαργαλιάνους.
Ντέρμπι θα γίνει και στην Κυπαρισσία, με τον ΑΟΚ να υποδέχεται το Διαβολίτσι. Δύο δυνατές ομάδες που μπήκαν με το… δεξί στο πρωτάθλημα και θέλουν φέτος να είναι στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Ο Πάμισος μετά τη νίκη επί του Ηρακλή θα πάει στο Μελιγαλά για να παίξει με τον Εθνικό και θα επιδιώξει να πάρει το διπλό, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά του.
Στον Κάμπο η Μάνη που ξεκίνησε με ήττα στην Κορώνη, φιλοξενεί τη Ράχη που κι αυτή έχασε στη έδρα της από την Κυπαρισσία, με τους γηπεδούχους να είναι το φαβορί για το τρίποντο.
Αμφίρροπο ματς θα διεξαχθεί στη Μεσσήνη ανάμεσα στον Ολυμπιακό Ανάληψης και τον Τέλλο Αγρα. Οι γηπεδούχοι μετά την ήττα στη Μεθώνη θα κοιτάξουν να πάρουν την πρώτη τους νίκη, ενώ η ομάδα των Γαργαλιάνων θέλει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα ύστερα από τη βαριά ήττα που γνώρισε στο Μελιγαλά από το Διαβολίτσι.
Τη μίνι έκπληξη της πρεμιέρας την έκανε η Θύελλα Χαρακοπιού με το διπλό στη Σπερχογεία, με τη νεοφώτιστη ομάδα να υποδέχεται στο γήπεδο της Κορώνης την Μεθώνη, που πριν τρεις ημέρες επικράτησε με 3-1 της Ανάληψης.
Το πρόγραμμα κλείνει με το βραδινό ματς στο “Π. Μπαχράμης” ανάμεσα στον Ηρακλή Καλαμάτας και τον Ακρίτα Κορώνης. Η καλαματιανή ομάδα υπέστη μια “φυσιολογική” ήττα στην πρεμιέρα από τον Πάμισο στη Μεσσήνη και θα αναζητήσει σήμερα τους πρώτους της βαθμούς.
Από την άλλη η Κορώνη μπήκε με το… δεξί στο πρωτάθλημα (2-1 τη Μάνη) και στόχος της είναι να φύγει με βαθμολογικό όφελος από την Καλαμάτα.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής:
Σήμερα
Κυπαρισσία – Α.Ο. Διαβολιτσίου
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 4 μ.μ.
Τσαμούρης, Λιανός, Πανόπουλος
Ολυμπιακός Ανάληψης – Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Μεσσήνης, 4 μ.μ.
Γεωργαντάς, Καραμπέτσος, Μπασιλάρης
Α.Ε. Μάνης – Ράχη
Γήπεδο Κάμπου, 4 μ.μ.
Τσουλάκος, Χαλκιαδάκη, Σωτηρόπουλος
Θύελλα Χαρακοπιού – Μεθώνη
Γήπεδο Κορώνης, 4 μ.μ.
Πλακογιάννης, Λουκάς, Τσοπανάκης
Εθνικός Μελιγαλά – Πάμισος
Γήπεδο Μελιγαλά, 4 μ.μ.
Μπαρδής, Γιαλλικάρης, Γ. Μιχαλόπουλος
Μιλτιάδης – Πανθουριακός
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 4 μ.μ.
Καυκάς, Π. Νικολόπουλος, Αντωνόπουλος
Ηρακλής Καλαμάτας – Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”, 7 μ.μ.
Η. Νικολόπουλος, Ταβουλαρέας, Σαπουτζής
Ρεπό: Σπερχογεία