Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 11:00

ΑΙΓΑΛΕΩ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-3: Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΑΙΓΑΛΕΩ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-3: Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά (φωτό & βίντεο)

Τέσσερα με τον Παναθηναϊκό Β', τρία με τον Γιούχτα, τρία και με το Αιγάλεω.

Η "Μαύρη Θύελλα" δείχνει ασταμάτητη στο ξεκίνημα της σεζόν και οδηγεί την κούρσα στον δεύτερο όμιλο της Super League 2, μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.
Η Καλαμάτα με κεκτημένη ταχύτητα από τις άνετες νίκες στο ΟΑΚΑ και στο Δημοτικό Στάδιο, "άλωσε" το Σάββατο και το "Στ. Μαυροθαλασσίτης", με πρωταγωνιστή τον Χερόνιμο Μπαράλες,που σημείωσε δύο γκολ, ενώ σκόρερ χρίστηκε και ο Τάτος. Ο Αργεντίνος επιθετικός έφθασε τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα, όσα και ο Ακόστα, ενώ ο Τάτος σκόραρε ξανά μετά την πρεμιέρα και έχει δύο γκολ.
Από ένα γκολ έχουν οι Πασάς και Αρναρέλλης, με την Καλαμάτα να έχει 10 γκολ σε τρία παιχνίδια, ενώ προχθές για πρώτη φορά κράτησε και το μηδέν.

Σε ένα ματς μάλιστα που έχασε νωρίς με τραυματισμό τον έμπειρο αμυντικό Αρίμπας, που δεν είχε χάσει ούτε λεπτό στους προηγούμενους αγώνες, ενώ αποχώρησε στο πρώτο μέρος και ο έμπειρος μέσος Κάνιας.
Παρ' όλα αυτά, η Καλαμάτα ήταν ανώτερη και αφότου προηγήθηκε στο 36' με τον Μπαράλες, δεν είχε πρόβλημα να πάρει τη νίκη.

Ο υψηλόσωμος επιθετικός βρήκε δίχτυα με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Τάτου. Στο 47' νίκησε για δεύτερη φορά τον γκολκίπερ των γηπεδούχων με δυνατό σουτ, ύστερα από γύρισμα του Μόζερ.
Ο Τάτος στο 78' έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της "Μαύρης Θύελλας" με πλασέ, έπειτα από ασίστ του Πασά. Η Καλαμάτα είχε και άλλες στιγμές για να διευρύνει το σκορ, ενώ για τους γηπεδούχους, που θα παλέψουν για την παραμονή, πιο κοντά στο γκολ έφθασε ο Κολλάς στο 29' με τον Αρίμπας να βάζει την κόντρα και να σώζει την εστία του και στο 82' ο Δημητριάδης με φάουλ που απέκρουσε ο Γιαννίκογλου.
Η Καλαμάτα προσμένει πλέον τα Χανιά, που δοκιμάζονται σήμερα το μεσημέρι στη Ρόδο από το Διαγόρα. Οι Κρητικοί έχουν ξεκινήσει με δύο νίκες το πρωτάθλημα και με διπλό, θα συγκατοικούν με τη μεσσηνιακή ομάδα στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα. Οπως και να 'χει το επόμενο παιχνίδι είναι ντέρμπι κορυφής για την Καλαμάτα, που ευελπιστεί να έχει και τους Αρίμπας και Κάνιας, που αποχώρησαν με μυϊκούς τραυματισμούς.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Κατσιμήτρος, Βάρκας, Παυλάκης, Ζιούλης, Ευαγγέλου, Καμαρά, Σταμένκοβιτς (70′ Πέτκοβιτς), Μπάμπης (84′ Κωνσταντακόπουλος), Κολλάς (70′ Ζυγκερίδης), Ναζίμ (60′ Δημητριάδης), Γκάβριτς (60′ Νταβιώτης).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γιαννίκογλου, Αρίμπας (36′ λ.τρ. Κατάλντι), Παπατόλιος, Βαλεριάνος, Μόζερ, Κάνιας (17′ λ.τρ. Κωστούλας), Ακόστα (75′ Καραγκούνης), Άλβες, Τάτος, Πασάς, Μπαράλες (75′ Αρναρέλλης).

Αμανατίδης: "Να αποδείξουμε στο γήπεδο που μπορούμε να φθάσουμε"

Ικανοποιημένος, όπως αναμενόταν, εμφανίστηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Περικλής Αμανατίδης. Ο προπονητής της Καλαμάτας στο αρχικό του σχόλιο είπε ότι: "Ημασταν πολύ συγκεντρωμένοι, αποφασισμένοι. Κάναμε μια γεμάτη εμφάνιση. Η ομάδα έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και ήταν φυσιολογικό αυτό που έγινε". Ο k. Αμανατίδης τόνισε στη συνέχεια ότι: "Θα πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο, που μπορούμε να φθάσουμε και όσο μακριά ονειρευόμαστε. Εχουμε τις λύσεις, τους παίκτες, την ποιότητα και τον τρόπο παιχνιδιού και βελτιώσαμε πάρα πολύ και την αμυντική λειτουργία, παρά τις αναγκαστικές αλλαγές. Τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο, έδειξαν ότι έχουν επίπεδο". Επόμενος αντίπαλος τα Χανιά, με τον τεχνικό της Καλαμάτας να σημειώνει ότι θα παίξει ρόλο η συγκέντρωση που θα δείξουν οι παίκτες του. "Τα Χανιά είναι καλή ομάδα και αν η ομάδα φανεί συγκεντρωμένη και παλέψει όπως πρέπει, θα έχει κάνει ένα βήμα για να κατακτήσει κάτι. Θα μετρήσει η διάρκεια και η ομάδα δείχνει ότι πατάει καλά. Είναι λίγα βέβαια τα τρία παιχνίδια για ένα αξιόπιστο συμπέρασμα. Θα πρέπει να γίνει ένας κύκλος 6-7 παιχνιδιών για να δούμε που βρισκόμαστε".

SUPER LEAGUE 2 - Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(3η αγωνιστική)
Ολυμπιακός Β’ – Ιωνικός 1-1
Γιούχτας – Παναχαϊκή 2-1
Αιγάλεω – Καλαμάτα 0-3
Τηλυκράτης – Ηλιούπολη 1-2
Διαγόρας – Χανιά σήμερα
Παναθηναϊκός Β’ – Καλλιθέα αναβλήθηκε

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγωνιστικές)
1. Καλαμάτα 10-2 9
2. Χανιά 6-0 6
-.Γιούχτας 5-4 6
4. Καλλιθέα 3-2 4
Ιωνικός 4-4 4
. Ηλιούπολη 2-4 4
7. Διαγόρας 2-3 3
. Παναθηναϊκός Β΄ 3-4 3
. Τηλυκράτης 2-5 3
10. Παναχαϊκή 1-4 1
11. Αιγάλεω 1-6 0
12. Ολυμπιακός Β΄ 3-4 -8
* Ο Ολυμπιακός Β' έχει ξεκινήσει με - 10 βαθμούς.
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Παναθηναϊκός Β', Καλλιθέα, Χανιά και Διαγόρας.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Παναθηναϊκός Β' - Ολυμπιακός Β'
Ιωνικός - Τυλυκράτης
Καλλιθέα - Γιούχτας
Ηλιούπολη - Διαγόρας
Παναχαϊκή - Αιγάλεω
Καλαμάτα - Χανιά