Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 10:34

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ξεχωρίζει το ντέρμπι Πάμισος – Πανθουριακός

Γράφτηκε από τον

 

Ημέρα κυπέλλου είναι η σημερινή μιας και θα διεξαχθούν οι τρεις από τους τέσσερις πρώτους προημιτελικούς.

Χθες η Ενωση προχώρησε στην αναβολή της αναμέτρησης της Στενωσιάς με την Εράνη που θα διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία. Να τονίσουμε πως την Κυριακή η φιλιατρινή παίζει εκτός έδρας με το Μαρκό για την 8η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ εθνικής.
Από τα σημερινά παιχνίδια ξεχωρίζει αναμφίβολα το ντέρμπι του Παμίσου με τον Πανθουριακό που θα διεξαχθεί αργά το απόγευμα στο γήπεδο της Μεσσήνης.
Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο του Μεσσηνιακού για το πρωτάθλημα, με την ομάδα της Θουρίας να κατακτά επιβλητική νίκη με σκορ 3-0. Βέβαια το σημερινό ματς είναι διαφορετικό και η κάθε μία ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει ένα πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά και εν όψει του επαναληπτικού αγώνα.
Να θυμίσουμε πως πρόκειται για τις δύο τελευταίες κυπελλούχες ομάδες Μεσσηνίας, με τον Πάμισο να κατακτά τη σεζόν 2022-23 το τρόπαιο και τον Πανθουριακό την προηγούμενη, 2021-22.
Αμφίρροπο ματς θα γίνει στο ουδέτερο γήπεδο της Καλλιθέας, όπου η τυπικά γηπεδούχος Κορώνη θα παίξει με τον Τέλλο Αγρα. Η ομάδα του Σπύρου Τσίκινη προέρχεται από την νίκη με 4-1 επί του Εθνικού Μελιγαλά, ενώ η ομάδα των Γαργαλιάνων από την εντός έδρας ισοπαλία με τη Θύελλα Χαρακοπιου. Ο Αγρας στο πρωτάθλημα δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης, αλλά στο κύπελλο τα πηγαίνει περίφημα, έχοντας κάνει δύο διπλό επί Μεσσηνιακού και Μεθώνης.
Ο τρίτος προημιτελικός έχει ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ, αφού αναμετρώνται ο Μιλτιάδης με τον Αστέρα Αρφαρών στους Γαργαλιάνους.
Τις δύο ομάδες τις χωρίζει μια κατηγορία, με τον Μιλτιάδη να είναι από τις πιο δυνατές της Α’ τοπικής και να θέλει να φτάσει φέτος στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας και από την άλλη ο Αστέρας Αρφαρών που θα προσπαθήσει να κάνει μια καλή εμφάνιση, προβάλλοντας αντίσταση στον αντίπαλο του.
Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Σήμερα
Μιλτιάδης – Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3.30 μ.μ.
Πλακογιάννης, Γεωργαντάς, Λουκάς
Ακρίτας Κορώνης – Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Καλλιθέας, 3.30 μ.μ.
Καυκάς, Καραμπέτσος, Μπασιλάρης
Στενωσιά – Εράνη αναβλήθηκε
Πάμισος – Πανθουριακός
Γήπεδο Μεσσήνης, 6.30 μ.μ.
Κομπιλίρης, Η. Μπουρίκας, Π. Νικολόπουλος