Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 17:49

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 2-1: Με ανατροπή και νικητήριο γκολ στο 94’ με Κουτσουρόπουλο

Γράφτηκε από τον

Με γκολ του Κουτσουρόπουλου στο 4ό λεπτό των καθυστερήσεων ο Πανθουριακός κατέβαλε την αντίσταση του Ακρίτα Κορώνης και επικράτησε με 2-1 στη Σαββατιάτικη αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο του Μεσσηνιακού “Σταύρος Παπαδόπουλος”.

Εγινε ένα μέτριο παιχνίδι με τον Πανθουριακό να είναι πιο δραστήριος στο ξεκίνημα του αγώνα και να προσπαθεί να απειλήσει την εστία του Βαρβεράκη. Οι Αντεμάι, Κουτσουρόπουλος, Καρύδης δεν ήταν αποτελεσματικοί στις φάσεις που έκαναν στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο μέρος ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος έβαλε στο παιχνίδι τους Βασιλόπουλο και Ζαραφέτα για να μπορέσει η ομάδα να βγάλει περισσότερες φάσεις και να σκοράρει, μιας και ήταν ήδη πίσω στο σκορ από το πρώτο μέρος. Οι δύο αλλαγές ανέβασαν την ομάδα που έγινε πιο επικίνδυνη επιθετικά και μπόρεσε στο 59’ να ισοφαρίσει. Από εκεί και μετά όμως οι προσπάθειες των Καρύδη, Κουτσουρόπουλου, Νικολόπουλου, Ζαραφέτα δεν βρήκαν στόχο, μέχρι το 94ό λεπτό. Στο συγκεκριμένο λεπτό ο Κουτσουρόπουλος κατάφερε να σκοράρει να δώσει στην ομάδα του την 4η νίκη της στο πρωτάθλημα. Μια νίκη που την διατηρήσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Με 10 παίκτες από το 70' η Κορώνη

Ο Ακρίτας Κορώνης μπήκε στο παιχνίδι με στόχο να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα και από εκεί και πέρα σε κάποια επιθετική προσπάθεια των παικτών του να καταφέρει να πετύχει κάποιο γκολ. Η τακτική απέδωσε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, μάλιστα κατάφερε με το ωραίο σε ενέργεια και εκτέλεση γκολ του Ρουμελιώτη να πάρει το προβάδισμα στο σκορ στο 23’. Δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 59’ και διατήρησε το βαθμό της ισοπαλίας μέχρι το τελικό σφύριγμα σχεδόν, καθώς στις καθυστερήσεις δέχτηκε το δεύτερο γκολ. Η εξέλιξη του ματς ίσως να ήταν διαφορετική αν η ομάδα της Κορώνης έπαιζε μέχρι το τέλος με 11 παίκτες. Αυτό γιατί από το 70’ αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, για μισή ώρα σχεδόν (20 λεπτά, συν τα 12 των καθυστερήσεων), καθώς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Φέστας για αντικανονικό μαρκάρισμα (η 1η κίτρινη για τον ίδιο λόγο στο 24’).

Φάσεις και γκολ

Στο 2’ ο Γιαννακόπουλος έκανε τη σέντρα στην περιοχή ο Παναγιωτόπουλος επιχείρησε να διώξει με κεφαλιά, όμως τη βρήκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού και η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία, αλλά πρόλαβε ο Βαρβεράκης εκτινάχθηκε στο αριστερό “Γ” της εστίας του και με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ. Στο 23’ ο Ρουμελιώτης έγινε αποδέκτης της μπάλας στη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής, γύρισε προς την εστία μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ την έστειλε στο δεξί “Γ” της εστίας του Κυριακόπουλου και πέτυχε το 0-1. Στο 37’ σε επιθετική προσπάθεια των παικτών του Πανθουριακού η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή στον Αντεμάι, αυτός πιεζόμενος από αμυντικό σούταρε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Ένα λεπτό μετά ο Κουτσουρόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 42’ ο Αλεξανδρόπουλος έκανε την παράλληλη πάσα στον Καρύδη και αυτός με φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 47’ ο Καρύδης έκανε το δυνατό σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και ο Βαρβεράκης που εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι με γροθιές απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 59’ σε σέντρα στην περιοχή της Κορώνης, ο Ζαχαρόπουλος με κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κουτσουμπού και πήρε πορεία προς την εστία και ο Νικολόπουλος που είχε προωθηθεί με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Στο 67’ από το κοντινό διαγώνιο σουτ του Κουτσουρόπουλου η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι (στα εξωτερικά δίχτυα).

Στο 84’ μακρινό σουτ του Νικολόπουλου, η μπάλα στη δεξιά γωνία του Βαρβεράκη, ο οποίος έπεσε στην πορεία της, τη βρήκε όσο έπρεπε και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 87’ ο Ζαραφέτας με απευθείας φάουλ από τη γωνία σχεδόν της μεγάλης περιοχής προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Βαρβεράκη, αλλά αυτός εκτινάχθηκε στη δεξιά γωνία της εστίας του και με το ένα χέρι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 94’ σε σέντρα στην περιοχή της Κορώνης, οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα, ο Γιαννακόπουλος που είχε προωθηθεί σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς και έφτασε στον Κουτσουρόπουλο, ο οποίος με κοντινό σουτ σημείωσε το τελικό 2-1.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Δ. Γιαλικάρης με βοηθούς διαιτητές την Χαλκιαδάκη και τον Ν. Αντωνόπουλο.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κυριακόπουλος, Γιαννακόπουλος, Καραχάλιος, Πιτσιλής, Σερπάνος (46’ Βασιλόπουλος), Καρύδης, Νικολόπουλος, Κουτσουρόπουλος, Αντεμάι (46’ Ζαραφέτας), Αλεξανδρόπουλος, Ζαχαρόπουλος.
ΚΟΡΩΝΗ: Βαρβεράκης (95’ λ.τρ. Αγγελόπουλος), Παναγιωτόπουλος, Καλογερόπουλος, Κουτσουμπός, Παπαθεοδώρου (81’ Τσελάι), Μουτζούρης, Ρουμελιώτης, Φέστας, Χοτζόλι, Ψυχογιάννης, Ε. Κυριόπουλος.

Επίθεση από φιλάθλους

Λίγα λεπτά μετά το σφύριγμα της λήξης και την ώρα που έβγαινε από τον αγωνιστικό χώρο ο διαιτητής Γιαλικάρης δέχτηκε έντονα παράπονα από παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας. Οπως αναφέρει στο φύλλο αγώνα, όταν πέρασε κάτω από την κερκίδα για να πάει στα αποδυτήρια, ο ίδιος και οι βοηθοί διαιτητές δέχτηκαν επίθεση από φιλάθλους. Εκείνη τη στιγμή κάποιοι πιο ψύχραιμοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους φιλάθλους που κινήθηκαν απειλητικά προς το διαιτητικό τρίο. Ομως δευτερόλεπτα μετά και πάλι φίλαθλοι κινήθηκαν εναντίον των διαιτητών, τους απώθησαν και προσπάθησαν να τους κτυπήσουν, όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων στο φύλλο αγώνα.