Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 09:57

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΚΗ ΧΑΒΟΥ: "Εχει ποιότητα η Καλαμάτα, πολυτέλεια ο Πρασσάς" (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΚΗ ΧΑΒΟΥ: "Εχει ποιότητα η Καλαμάτα, πολυτέλεια ο Πρασσάς" (βίντεο)

Ηρεμος και αισιόδοξος για την άνοδο εμφανίστηκε ο Μάκης Χάβος στη χθεσινή παρουσίαση του από την Καλαμάτα.

Ο 54χρονος τεχνικός, που θα κάνει ντεμπούτο στο σημερινό ματς (3 μ.μ.) με τον Τηλυκράτη στο Δημοτικό Στάδιο, τόνισε ότι δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, αλλά δουλειά, ενότητα και στήριξη, ώστε να επιστρέψει η "Μαύρη Θύελλα" μετά από 24 χρόνια στη Σούπερ Λίγκα.
Χαρακτήρισε πολυτέλεια για την κατηγορία τον πρόεδρο Γιώργο Πρασσά, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους ποδοσφαιριστές.
"Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Πρασσά και τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και την τιμή που μου έκαναν να αναλάβω μια ιστορική ομάδα, όπως είναι η Καλαμάτα. Να πω ένα ευχαριστώ στον κ. Αμανατίδη για την προσπάθεια που έκανε.
Δεν θέλω να λέω μεγάλο λόγια. Είμαι λίγες μέρες στην ομάδα. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι σκληρή δουλειά από όλους μας, ώστε να υλοποιήσουμε το στόχο που έχει βάλει η ομάδα και ένα όνειρο 23 ετών. Πρέπει όλοι μαζί, γιατί μόνος του δεν μπορεί κανείς. Η διοίκηση, το τιμ οι φροντιστές, φυσιοθεραπευτές, ο κόσμος που είναι δύναμη της Καλαμάτας, όλοι να ενωθούμε.
Μεγάλο ρόλο παίζουν και τα τοπικά μέσα της πόλης και το λέω όχι για να αποφύγουμε την κριτική και την θέλουμε την καλόπιστη κριτική", είπε στην τοποθέτησή του ο κ. Χάβος, που είχε δίπλα του τους άμεσους συνεργάτες, Χαράλαμπο Μιχαηλίδη (βοηθός προπονητής) και Γιώργο Αδάμ (γυμναστής).

Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι ερωτήσεις, με τον Μάκη Χάβο να δηλώνει σχετικά με το έμψυχο υλικό: "Εχω δει παιχνίδια της ομάδας και για λίγο διάστημα και στην προπόνηση. Η Καλαμάτα έχει ποιότητα και ο στόχος είναι η άνοδος. Την πιστεύω και γι' αυτό ήρθα. Ο κάθε προπονητής θέλει να βάλει τη φιλοσοφία του. Αυτό γίνεται με υπομονή και ώρες δουλειάς, αλλά πρέπει να έχουμε και τα αποτελέσματα και κυρίως νοοτροπία νικητή".
Σε ερώτηση της 'Ε" τι είναι αυτό που τον κάνει να πιστεύει ότι θα έρθει η πολυπόθητη άνοδος είπε ¨"Πρώτα από όλα είναι η διοίκηση της ομάδας και ο κ. Πρασσάς, που είναι πολυτέλεια για την κατηγορία, χωρίς να θέλω να παινέψω κανέναν, γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μου. Η δυναμική της ομάδας, με τον κόσμο που έχει, γιατί αν η ομάδα πηγαίνει καλά, σίγουρα το γήπεδο θα έχει 2.500 με 3000 κόσμο, όπως είδαμε με τα Χανιά και η ποιότητα της ομάδας".
Στην επισήμανση μας, ότι δεν έχει πίστωση χρόνου και αν τον αγχώνει αυτό το γεγονός, ήταν ξεκάθαρος: "Δεν με αγχώνει. Η ομάδα έπαιξε και δύο ντέρμπι, όπου είχε άτυχα αποτελέσματα, αλλά τώρα έχει καλό πρόγραμμα και το υλικό είναι καλό.
Με υπομονή και πολλή δουλειά, όλα θα πάνε καλά.. Ο στόχος της ομάδας είναι φυσικά η άνοδος, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε κάτι άλλο. Να βοηθήσουμε ο καθένας από το πόστο του και να γίνουμε ένα. Εχει 3 ομάδες ακόμα που θα διεκδικήσουν την άνοδο και όλα θα κριθούν στα πλέι οφ".

Ο Μάκης Χάβος δήλωσε ότι του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά εκνευρίζεται όταν η ομάδα του δέχεται γκολ και αυτό θα πρέπει να το αλλάξει στη "Μαύρη Θύελλα" που σκοράρει αρκετά, αλλά δέχεται και αρκετά γκολ για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.
Για το σημερινό παιχνίδι με τον Τηλυκράτη, σημείωσε ότι η Καλαμάτα είναι φαβορί και πρέπει να κερδίσει.
"Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και τη νοοτροπία που σιγά, σιγά, θα χτίσουμε, γιατί δεν έχουμε μαγικά ραβδιά. Να δείξουμε εμπιστοσύνη και στους 24 παίκτες, γιατί τους χρειαζόμαστε όλους και να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Αντί για Ιράν... "Μαύρη Θύελλα"

Ο Μάκης Χάβος έχει εργαστεί σε πολλές ομάδες, όπως τον ΠΑΟΚ, τον Παναιτωλικό, τον Αστέρα Τρίπολης και τη Λαμία, αλλά το τελευταίο διάστημα απείχε και ο λόγος όπως αποκάλυψε είναι ότι: "Απείχα, γιατί είχα μια πολύ μεγάλη πρόταση από το εξωτερικό και ήθελα να πάω, για να ανοιχτεί ο δρόμος και για άλλους Ελληνες προπονητές. Με πήραν πολλές ομάδες από την Ελλάδα τηλέφωνο. Τελικά δεν προχώρησε η πρόταση από το Ιράν και ήθελα πολύ να έρθω στην Καλαμάτα". Τέλος σε ερώτηση για τις εγκαταστάσεις, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Δημοτικό Στάδιο.
"Ισως χρειαστεί βελτίωση, γιατί οι παίκτες με ποιότητα θέλουν καλό γήπεδο. Θα το συζητήσουμε με τη διοίκηση για να δούμε, αν μπορούμε να κάνουμε κάτι"

Κίνδυνος για διακοπή του πρωταθλήματος!

Από πλευράς διοίκησης, μίλησε ο αντιπρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης, λέγοντας ότι ο Μάκης Χάβος είναι ο κατάλληλος και σε αυτόν έχουν εναποθέσει οι διοικούντες τις ελπίδες για πρωτάθλημα. Η Super League 2, ενδέχεται όμως να διακοπεί το επόμενο διάστημα, καθώς οι ομάδες στερούνται εσόδων και συγκεκριμένα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και από το ποσοστό για το στοίχημα.
Ο κ. Ράλλης δήλωσε μάλιστα ότι είναι πιθανό να υπάρξει αποχή από τους αγώνες, κάτι που θα αποφασίσει η Λίγκα σε συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα.