Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 13:27

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ 3-0: Ανώτερη και με 10 παίκτες στο ντεμπούτο Χάβου (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ 3-0: Ανώτερη και με 10 παίκτες στο ντεμπούτο Χάβου (φωτό)

Την πέμπτη νίκη σε εφτά παιχνίδια στη Super League 2 και πρώτη με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο, πανηγύρισε το Σάββατο η Καλαμάτα, επικρατώντας στο Δημοτικό Στάδιο με 3-0 του Τηλυκράτη.

Η "Μαύρη Θύελλα" έφθασε εύκολα στο τρίποντο, παρότι από το 36' αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Δημόπουλου και παραμένει στη δεύτερη θέση του β' ομίλου και στο -3 από τα Χανιά, δείχνοντας αντίδραση μετά την εκτός έδρας ήττα από τον Ιωνικό.
Ο Ακόστα στο 31', ο Πασάς στο 69' και ο Κωστούλας στο 75', μετουσίωσαν σε γκολ την υπεροχή των γηπεδούχων, που είχαν και δοκάρι με τον Τάτο στο 55', αλλά και άλλες ακόμα φάσεις, ενώ στον αντίποδα κινδύνεψαν μόνο μια φορά παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Οι δέκα παίκτες έτρεχαν και για τον.... Δημόπουλο, όπως τους ζήτησε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια, ο Μάκης Χάβος.

Γκολ και αποβολή

Ο νέος τεχνικός της Καλαμάτας έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον έμπειρο κεντρικό αμυντικό Στέργιο Δημόπουλο, αλλά και στον Τζέρσον Καμπράλ στην επίθεση.
Αυτές ήταν και οι μόνες αλλαγές στην 11άδα, συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι στη Νεάπολη με τον Ιωνικό (έμειναν εκτός ο τραυματίας Μπαράλες και ο Μπενίτεζ).
Ο Καμπράλ ήταν ο πιο κινητικός παίκτης στο πρώτο ημίχρονο, αλλά "θυσιάστηκε" στο 38' για να μπει ο Μπαξεβάνος και να καλυφθεί το κενό στο κέντρο της άμυνας από την αποβολή του Δημόπουλου. Ο τελευταίος είδε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα εφτά λεπτών (29', 36') για μαρκαρίσματα στον πρώην παίκτη της Καλαμάτας, Αριιστείδη Κόκκορη.
Η πρώτη όμως από τον ρέφερι Μαχαίρα ήταν αυστηρή και έτσι η Καλαμάτα αναγκάστηκε από το 36' να παίξει με 10 παίκτες. Το θετικό ήταν ότι είχε προλάβει να ανοίξει το σκορ στο 31' με το κοντινό πλασέ του Ακόστα στο β' δοκάρι, έπειτα από ασίστ του Καμπράλ. Μέχρι τότε είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε με συνδυαστικό παιχνίδι να απειλήσει και εκτός από το γκολ, είχε ευκαιρίες με το σουτ του Βαλεριάνου στο 3' και την κεφαλιά του Πασά στο 28' που πέρασαν άουτ. 

Το καθάρισε με Πασά και Κωστούλα

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα με σύστημα 4-4-1, παρουσιάστηκε καλύτερη και σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο
Το αντίθετο θα λέγαμε για την ομάδα της Λευκάδας, που συνέχιζε να έχει παθητικό ρόλο. Στο 55' ο Τάτος σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι.
Στο επόμενο λεπτό καταγράφηκε η μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων. Ο Μέντες έκανε κακή έξοδο, ο Γκουντρουμπής πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Μπαξεβάνος έδιωξε με το πόδι μπροστά από τη γραμμή.
Η Καλαμάτα βρήκε το δεύτερο γκολ στο 69' με ωραία κίνηση και σουτ με το αριστερό του Πασά μέσα από την περιοχή, έπειτα από πάσα του Ραπόζο
Το γκολ αυτό έδιωξε το όποιο άγχος υπήρχε με το ρευστό 1-0 και στο 75' ήρθε και το "κερασάκι στην τούρτα". Ο Τάτος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο κεντρικός αμυντικός Μάριος Κωστούλας πήρε την κεφαλιά και σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της "Μαύρης Θύελλας".

Το 3-0 ήταν και το τελικό σκορ, καθώς στο 93' ακυρώθηκε ως οφσάιντ το τέρμα που πέτυχε ο Ρόβας, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 81' στη θέση του Πασά.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Mέντες, Ραπόσο, Κωστούλας, Δημόπουλος, Βαλεριάνος (78' Κωνσταντινόπουλος), Ματέους Αλβες, Παπατόλιος, Τάτος (78' Αρναρέλλης), Ακόστα (81' Γρίβας),, Καμπράλ (38' Μπαξεβάνος), Πασάς (81' Ρόβας).
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ: Tζελέπης, Λαζαρίδης, Τακίδης, Κωστόπουλος, Ρίζος (81' Καραμποίκης), Τόσκα (70' Σπανουδάκης), Μπούμπας, Περιστέρης (81' Καταγής), Ρίβας, Κόκκορης (60' Κάτσης), Γκουντρουμπής (60' Ντοναλντόνι).

Χαβός: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος"

Με νίκη ξεκίνησε τη θητεία του στον πάγκο της Καλαμάτας ο Μάκης Χάβος και στο τέλος του αγώνα εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εμφάνιση.
"Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Είχαμε παιχνίδι συνδυαστικό από τα πλάγια και τον άξονα. Η αποβολή μας έβγαλε μια νευρικότητα, αλλά από το ημίχρονο και μετά που είπαμε με τα παιδιά να ηρεμήσουν και παίζοντας 4-4-1, ανταποκρίθηκαν πολύ καλά. Οι αλλαγές βοήθησαν και κάναμε καλή αρχή. Σκληρή δουλειά γιατί έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι εντός έδρας με το Διαγόρα. Το πλεονέκτημα είναι ότι θα παίξουμε Κυριακή, άρα έχουμε μία επιπλέον μέρα. Ευχαριστώ τον κόσμο και πιστεύω θα τον φέρουμε περισσότερο κοντά μας", δήλωσε ο Μακεδόνας προπονητής. Στην επισήμανσή μας ότι η Καλαμάτα φάνηκε καλύτερη στο διάστημα που έπαιζε με 10 παίκτες είπε: "Σε αυτές τις περιπτώσεις οι παίκτες τρέχουν περισσότερο από μόνοι τους. Είπαμε ότι πρέπει να παίξουν και για τον Δημόπουλο, γιατί η πρώτη κίτρινη κάρτα ήταν βιαστική και αυστηρή και μας άφησε νωρίς με δέκα παίκτες. Και στο πρώτο ημίχρονο όμως, μέχρι το 40' η ομάδα ήταν καλή και είμαι πολύ ευχαριστημένος".