Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 10:40

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Η τετράδα που την οδηγεί στο σκοράρισμα

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Η τετράδα που την οδηγεί στο σκοράρισμα

Με τρεις διαφορετικούς σκόρερ (Ακόστα, Πασά, Κωστούλα) η Καλαμάτα νίκησε το Σάββατο με 3-0 τον Τηλυκράτη και επέστρεψε στις επιτυχίες, ύστερα από την ήττα στη Νεάπολη με 3-2 από τον Ιωνικό, που έφερε και το “διαζύγιο” με τον Περικλή Αμανατίδη.

Η “Μαύρη Θύελλα” άρεσε στο ντεμπούτο του Μάκη Χάβου στον πάγκο και πήρε με άνεση το τρίποντο, παρότι αγωνίστηκε από το 36’ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Δημόπουλου. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη σε εφτά παιχνίδια για την Καλαμάτα, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση του β’ ομίλου της Super League 2, έχοντας τρεις βαθμούς λιγότερους από τα Χανιά.

Καλύτερη επίθεση στην κατηγορία

Η “Μαύρη Θύελλα” έχει ωστόσο την καλύτερη επίθεση (17 γκολ) και στους δύο ομίλους, αλλά και τον πρώτο “κανόνι” της κατηγορίας. Ο λόγος για τον Γκάελ Ακόστα που έχει 5 γκολ και ακολουθεί με 4 ο Τάτος.
Από τρία γκολ έχουν πετύχει οι Πασάς, Μπαράλες και από ένα οι Αρναρέλλης και Κωστούλας. Ο πρώτος βρήκε δίχτυα στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό Β’ στο ΟΑΚΑ και ο Κωστούλας στο σαββατιάτικο παιχνίδι με την ομάδα της Λευκάδας.
Στα προηγούμενα παιχνίδια τη λύση έδινε η τετράδα των Ακόστα – Τάτου- Πασά και Μπαράλες. Ο Αργεντίνος επιθετικός ήταν τραυματίας το Σάββατο και τη δουλειά στο σκοράρισμα ανέλαβε ο βραχύσωμος Μεξικάνος και ο Πασάς.
Ο Ακόστα παίζει στις πτέρυγες και εκμεταλλεύεται την ταχύτητα του, ενώ πηγαίνει σε αρκετές ατομικές ενέργειες.
Ο Αγρινιώτης επιθετικός είναι τα τελευταία χρόνια από τα καλύτερα φορ στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, ενώ ο Μπαράλες είναι γνωστός από τα κατορθώματά του στον Αστέρα Τρίπολης.
Η Καλαμάτα παίρνει φέτος γκολ και από τον έμπειρο Ανδρέα Τάτο. Θα χρειαστεί όμως βοήθειες και από άλλους παίκτες, καθώς μέχρι σήμερα στηρίζεται επί της ουσίας σε ένα καρέ μεσοεπιθετικών.
Να σημειωθεί ότι η “Μαύρη Θύελλα” έχει σκοράρει σε όλους τους αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με εξαίρεση την εντός έδρας ήττα από τα Χανιά (0-2). Εχει πετύχει τρεις φορές από τρία γκολ στις εντός έδρας νίκες με Γιούχτα (3-1), Τηλυκράτη (3-0) και στο διπλό στο Αιγάλεω (0-3), μία φορά τέσσερα γκολ με Παναθηναϊκό Β’ στο ΟΑΚΑ (1-4) και δύο από 2 γκολ (2-0 την Ηλιούπολη) και (3-2 από Ιωνικό).
Η συνέχεια περιλαμβάνει το ματς με το Διαγόρα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο λόγω του ότι στη Ρόδο γίνονται εργασίες για τη βελτίωση του αγωνιστικού χώρου. Ως εκ τούτου, η Καλαμάτα θα δώσει δεύτερο σερί ματς ενώπιον του κοινού της και έχει την ευκαιρία να χτίσει σερί και να μείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή ή και να βρεθεί σε αυτήν, αν τα Χανιά χάσουν από τον νεοφώτιστο Γιούχτα.
Τέλος, να σημειωθεί ότι στο Στάδιο θα συνεχιστούν οι εργασίες, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. “Η ΠΑΕ Καλαμάτα ενημερώνει ότι μετά την εκτεταμένη χειμερινή επισπορά στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας θα πραγματοποιηθούν εργασίες αναζωογόνησης του χλοοτάπητα με τοπικές μικρής κλίμακας επισπορές”, αναφέρει η ανακοίνωση της μεσσηνιακής ομάδας.