Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 14:41

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Εχασε στο πρωτάθλημα μετά από 616 μέρες!

Γράφτηκε από τον

Ολα τα ωραία έχουν ένα τέλος, έτσι και το εντυπωσιακό αήττητο σερί της Κυπαρισσίας σταμάτησε την Κυριακή στους Γαργαλιάνους.

Ο ΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον Μιλτιάδη στο τριφυλιακό ντέρμπι και έπεσε από την κορυφή της Α’ τοπικής, στην οποία βρίσκονται ο Μιλτιάδης και ο Πανθουριακός.

Η Κυπαρισσία ηττήθηκε μετά από 616 μέρες σε αγώνα πρωταθλήματος, καθώς είχε να χάσει από τις 27 Μαρτίου του 2022 και τον αγώνα με τον Πανθουριακό για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή Μεσσηνίας.
Πέρυσι τερμάτισε αήττητη στην Α’ τοπική, αλλά δεν πήρε το πρωτάθλημα, γιατί το ίδιο έκανε και η Εράνη! Οι Φιλιατρινοί συγκέντρωσαν δύο βαθμούς περισσότερους (88 έναντι 86) και πανηγύρισαν τον τίτλο και εν συνεχεία την άνοδο στη Γ’ εθνική, έχοντας 27 νίκες και 7 ισοπαλίες με γκολ 104-15.
Η Κυπαρισσία μέτρησε 26 νίκες και 8 ισοπαλίες, με τέρματα 103-17. Τη σεζόν 2021 -2022 είχε 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα με γκολ 44-5 στον β’ όμιλο και 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα στα πλέι οφ με γκολ 11-5. Φέτος μετρά 4 νίκες και 1 ήττα σε πέντε παιχνίδια, με τέρματα 10-3 και είναι στην 4η θέση.
Συνολικά δηλαδή η Κυπαρισσία σε 21 περίπου μήνες, έχει 46 νίκες, 12 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες στην Α’ τοπική!
Η τρίτη ήρθε την Κυριακή με δύο γκολ του 35χρονου Βασίλη Αθανασόπουλου σε διάστημα εφτά λεπτών (11’ -18’), με τους φιλοξενούμενους να χάνουν στο 21’ πέναλτι με τον Βλαχόπουλο (σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι) και την ευκαιρία να μπουν ξανά στο παιχνίδι, για να σώσουν, τουλάχιστον, το βαθμό.
Η ομάδα του Τάκη Παναγόπουλου δεν έχει φέτος βλέψεις πρωταθλητισμού, αλλά είναι ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που μέχρι την 6η αγωνιστική μετρούσε το απόλυτο.
Στην πρεμιέρα νίκησε στο γήπεδο “Π. Μπαχράμης” με 3-0 τη Ράχη και τη δεύτερη αγωνιστική με το ίδιο σκορ εντός έδρας το Διαβολίτσι.
Την τρίτη αγωνιστική πέτυχε επίσης τρία γκολ στη Μεσσήνη κόντρα στον Ολυμπιακό Ανάληψης (1-3), ενώ την τέταρτη αγωνιστική λύγισε με σκορ 1-0 την αντίσταση της Θύελλας Χαρακοπιού στο Βλαχόπουλο. Την πέμπτη αγωνιστική είχε ρεπό και στην έκτη στροφή έχασε στο ντέρμπι με 2-0 από το Μιλτιάδη, που είναι πλέον η μοναδική φετινή αήττητη ομάδα στην Α’ τοπική.
Η συνέχεια για την Κυπαρισσία περιλαμβάνει το εντός έδρας ματς με τη Σπερχογεία, η οποία πανηγύρισε προχθές την πρώτη της νίκη με αντίπαλο τον Τέλλο Αγρα, στο ντεμπούτο του Ηλία Μουρούσια στον πάγκο.