Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 11:13

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ 2-1: Απίστευτη πρόκριση με ανατροπή στις καθυστερήσεις

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ 2-1: Απίστευτη πρόκριση με ανατροπή στις καθυστερήσεις


Γι’ αυτό το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ.

Πανθουριακός (φωτό) και Πάμισος σε δύο σχεδόν 90λεπτα, είχαν μείνει στο μηδέν, με ελάχιστες συγκινήσεις και όλα έδειχναν ότι η πρόκριση στους “4” του Κυπέλλου Μεσσηνίας, θα κρινόταν στην παράταση ή τα πέναλτι. Το… τρελό φινάλε όμως στον δεύτερο προημιτελικό, αποζημίωσε όσους βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.
Ο Πάμισος προηγήθηκε στο 89’ με τον Βαγγέλη Κουλόπουλο, αλλά οι γηπεδούχοι με δύο γκολ του Γιάννη Κουτσουρόπουλου στο 92’ και στο 94’, έφεραν τούμπα το ματς και άφησαν εκτός τον κάτοχο του τροπαίου!
Ο Πανθουριακός πήρε έτσι και τη ρεβάνς για την περσινή ήττα στον ημιτελικό στις 26 Απριλίου με 0-3 στο ίδιο γήπεδο από τον Πάμισο, που στη συνέχεια νίκησε στον τελικό με 1-0 τη Μάνη και κατέκτησε το κύπελλο.
Φέτος η κλήρωση έφερε τους δύο τελευταίους κυπελλούχους Μεσσηνίας, αντιμέτωπους στα προημιτελικά.
Στο πρώτο ματς στις 25 Οκτωβρίου στη Μεσσήνη, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, που σημαδεύτηκε από το σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστού) του νεαρού Κουρεντζή.
Στη χθεσινή ρεβάνς το πρώτο μέρος ήταν επίσης κακό, με μόνη φάση ένα γυριστό σουτ του Υμεράσι στο 25’, που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Το δεύτερο μέρος είχε καλύτερο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να έχουν ανά διαστήματα την υπεροχή.
Στο 52’ ο Παπαδόπουλος δοκίμασε το διαγώνιο σουτ και ο Κυριακόπουλος απέκρουσε με το χέρι σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Πιτσιλής είδε την κίνηση του Κουτσουρόπουλου μέσα στην περιοχή, αλλά ο φορ του Πανθουριακού δεν έκανε καλό τελείωμα από το ύψος του πέναλτι. Στο 56’ από κόρνερ του Ζαραφέτα, ο Σερπάνος ανενόχλητος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Στο 58’ ήταν η σειρά του Παμίσου να απειλήσει με το σουτ του Αριστομενόπουλου, που απέκρουσε ο Κυριακόπουλος, ενώ στο 60’ το μακρινό σουτ του Υμεράσι, πέρασε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 66’ ο Κουτσουρόπουλος έχασε τη μεγαλύτερη μέχρι τότε ευκαιρία του ματς, καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ α τετ τον Τόσκα, που απέκρουσε σε κόρνερ. Από το κόρνερ του Αλεξανδρόπουλου, ο Καραχάλιος με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 76’ από σέντρα του Παπαδόπουλου, ο Αριστομενόπουλος έπιασε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να περνά άουτ.


Τρία γκολ σε πέντε λεπτά!

Στο 89’ ο Πάμισος βρήκε δίχτυα με γυριστό σουτ του Κουλόπουλου, ύστερα από σέντρα από δεξιά του Αριστομενόπουλου και φαινόταν “αγκαλιά” με την πρόκριση. Στο 92’ όμως από μπαλιά του Γιαννακόπουλου, ο Κουτσουρόπουλος τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα και με πλασέ σε κενή εστία ισοφάρισε σε 1-1. Και πριν προλάβουν οι παίκτες του Παμίσου να συνέλθουν ήρθε και το δεύτερο σοκ.
Στο 94’ ο Κουτσουρόπουλος βγήκε τετ α τετ και αυτή τη φορά δεν λάθεψε, όπως στο 66’ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Στο 95’ ο Πανθουριακός είχε ευκαιρία και για τρίτο γκολ, αλλά ο Αλεξανδρόπουλος απέναντι από τον Τόσκα πλάσαρε άουτ και στη συνέχεια ο ρέφερι Καυκάς σφύριξε τη λήξη του αγώνα.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κυριακόπουλος, Γιαννακόπουλος, Καραχάλιος, Σερπάνος, Πιτσιλής, Καρύδης, Νικολόπουλος, Κουτσουρόπουλος, Ζαραφέτας, Αλεξανδρόπουλος, Ζαχαρόπουλος.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Τόσκα, Υμεράσι, Αριστομενόπουλος, Μπορχάν, Κλ. Ντίσα (75’ λ.τρ. Ευστ. Βλάχος), Αλεξ. Ντίσα, Τιμπλαλέξης, Δεμπεγιώτης, Πετρουλάκης (57’ λ.τρ. Κουλόπουλος), Παπαδόπουλος, Στ. Βλάχος (72’ Σταματελόπουλος).