Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 09:24

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: 70.000 ευρώ πληρώνει τον Γκεοργκιόσκι!

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: 70.000 ευρώ πληρώνει τον Γκεοργκιόσκι!

Το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλει άμεσα ο Γιώργος Πρασσάς και οι υπόλοιποι μέτοχοι της Καλαμάτας. Οχι για να φέρουν κάποιον παίκτη στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, αλλά για την αποζημίωση του Ιλτσο Γκεοργκιόσκι.


Ο πρώην τεχνικός της “Μαύρης Θύελλας” κατήγγειλε στη FIFA τη μονομερή λύση του συμβολαίου του και η παγκόσμια ομοσπονδία τον δικαίωσε και υποχρεώνει τη μεσσηνιακή ομάδα να του καταβάλλει το ποσό των 70.000 ευρώ. Η Καλαμάτα θα καταθέσει έφεση, προκειμένου να μειωθεί το πόσο που πρέπει να πληρώσει στον 51χρονο τεχνικό, ο οποίος κάθισε στον πάγκο μόλις για 3,5 μήνες.
Υπέγραψε στις 4 Φεβρουαρίου του 2023 συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους, αλλά απολύθηκε στις 19 Μαΐου μετά την ήττα από την Καλλιθέα και μάλιστα το έμαθε από τα σάιτ, καθώς ουδείς από τη διοίκηση δεν επικοινώνησε μαζί του, για να του ανακοινώσει την ολοκλήρωση της συνεργασίας τους. Κάτι που ο ίδιος είχε πει σε δηλώσεις του και γι’ αυτό κινήθηκε στη συνέχεια νομικά κατά της Καλαμάτας.
Ο Γκεοργκιόσκι σε δώδεκα συνολικά αγώνες είχε απολογισμό έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες, αφήνοντας πέρυσι την Καλαμάτα στην 5η θέση του δευτέρου ομίλου της Super League 2. Στα αξιοσημείωτα ότι οι πέντε από τις έξι νίκες, ήταν εκτός έδρας και μάλιστα συνεχόμενες.
Η “Μαύρη Θύελλα” ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με τον Αντώνη Μαυρέα στον πάγκο και το καλοκαίρι ανέλαβε τα ηνία ο Περικλής Αμανατίδης,ο οποίος κάθισε τα μισά παιχνίδια στον πάγκο (έξι) από ό,τι ο Γκεοργκιόσκι και η ομάδα συνεχίζει πλέον στη Super League 2 με τον Μάκη Χάβο.
Ο Μακεδόνας προπονητής ξεκίνησε με νίκη απέναντι στον Τηλυκράτη τη θητεία του στην Καλαμάτα και θέλει να ζευγαρώσει τις επιτυχίες στο νέο εντός έδρας ματς, την Κυριακή με το Διαγόρα (3 μ.μ.)
Η μεσσηνιακή ομάδα θα αγωνιστεί πάντως με αρκετές απουσίες, καθώς ο Δημόπουλος είδε την κόκκινη κάρτα στο προηγούμενο παιχνίδι και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και ο Ματέους Αλβες θα εκτίσει την ποινή μίας αγωνιστικής.
Ακόμα ο Μέντες έχει υποχρεώσεις με τη Γουινέα – Μπισάου και οι Αρίμπας, Μπαράλες αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Εκτός παραμένει ο Κάνιας, που θα επιστρέψει το νέο έτος. Τέλος να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα συνεχίζει τις επισκέψεις στα σχολεία και χθες αντιπροσωπεία παικτών, μαζί με το γενικό αρχηγό Αντώνη Μαυρέα, βρέθηκαν στο 3ο και στο 6ο Δημοτικό Καλαμάτας.
Τα παιδιά δέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση να βρεθούν την Κυριακή στην οικογενειακή κερκίδα – One Family, ώστε να παρακολουθήσουν το εντός έδρας παιχνίδι με τον Διαγόρα και σε συνεργασία με την εταιρία Toycity, να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες.