Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 10:28

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Πτωτική πορεία μετά το θετικό ξεκίνημα

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Πτωτική πορεία μετά το θετικό ξεκίνημα

Στην τρίτη θέση του β’ ομίλου της Super League 2 υποχώρησε η Καλαμάτα, μετά την εντός έδρας ήττα (1-2) από τον Διαγόρα, που ήταν η τρίτη στους πέντε τελευταίους αγώνες!

Είχαν προηγηθεί αυτές από τα Χανιά (0-2) και τον Ιωνικό (3-2), ενώ ενδιάμεσα η Καλαμάτα νίκησε στο Στάδιο Ηλιούπολη (2-0) και Τηλυκράτη (3-0).
Οι τρεις ήττες από τις 22 Οκτωβρίου έως σήμερα, δεν συνάδουν με ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.
Ενδεικτικό ότι τα πρώτα Χανιά και η δεύτερη Καλλιθέα, έχουν από μια ήττα, ενώ ο προσεχής αντίπαλος της Καλαμάτας, Ολυμπιακός Β’, μετρά μόλις μια ήττα στη Sl2, αλλά είναι ουραγός, καθώς ξεκίνησε με τιμωρία 10 βαθμών. Ακόμα περισσότερο προβληματίζει το γεγονός ότι οι δύο από τις τρεις ήττες είναι εντός έδρας, ενώ στη Νεάπολη η “Μαύρη Θύελλα” έχασε παρότι προηγήθηκε με 0-2 και έπαιξε από το 71’ με αριθμητικό πλεονέκτημα. Η ήττα από τον Ιωνικό έφερε το “διαζύγιο” με τον Περικλή Αμανατίδη και τα ηνία στον πάγκο ανέλαβε ο Μάκης Χάβος, που ξεκίνησε με νίκη κόντρα στον Τηλυκράτη και γνώρισε την Κυριακή την πρώτη του ήττα από τον Διαγόρα.
Ο Μακεδόνας προπονητής δεν έψαξε για δικαιολογίες, τονίζοντας ότι τέτοιες εμφανίσεις διώχνουν τον κόσμο από το γήπεδο.
Εδωσε όμως και το σύνθημα για τη συνέχεια, λέγοντας ότι σημασία έχει ποιος θα είναι πρώτος στα πλέι οφ, που θα κρίνουν τον πρωταθλητή.
Η Καλαμάτα απέχει 4 βαθμούς από την κορυφή και καλείται να χτίσει σερί νικών, όπως στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, που κέρδισε με άνεση Παναθηναϊκό Β’, Γιούχτα και Αιγάλεω, πετυχαίνοντας σε αυτά τα παιχνίδια 10 γκολ. Με τις δύο από τις τρεις νίκες να είναι μάλιστα εκτός έδρας. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη και από το παιχνίδι με τα Χανιά, ξεκίνησε η πτωτική πορεία.
Δεν περνά επίσης απαρατήρητο το γεγονός ότι η “Μαύρη Θύελλα” έχει ηττηθεί σε όλα τα ντέρμπι μέχρι σήμερα από Χανιά, Ιωνικό στο πρωτάθλημα και Καλλιθέα στο Κύπελλο, στη διαδικασία των πέναλτι.
Το ματς με τον Διαγόρα δεν λογίζεται ως ντέρμπι, καθώς η ομάδα της Ρόδου δεν έχει βλέψεις πρωταθλητισμού και μέχρι την Κυριακή δεν είχε καν σκοράρει μακριά από το νησί, μετρώντας 4 ήττες σε ισάριθμα ματς με τέρματα 0-5. Εκανε όμως “σεφτέ” σκοράροντας δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών (59-61) με Μανιά, Λεσάι και η μεσσηνιακή ομάδα το μόνο που κατάφερε, ήταν να μειώσει στο 79’ με τον Τάτο.
Ο έμπειρος μέσος αποβλήθηκε όμως στο 89’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και η Καλαμάτα θα στερηθεί με τον Ολυμπιακό Β’, τον πρώτο της σκόρερ στο πρωτάθλημα με πέντε γκολ (μαζί με τον Ακόστα).