Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 10:38

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Από… τρένο, τρίτη και στο -6 από την κορυφή

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Από… τρένο, τρίτη και στο -6 από την κορυφή

Στο 0-0 με τον Ολυμπιακό Β’ κόλλησε την Κυριακή η Καλαμάτα στον Ρέντη και απομακρύνθηκε έξι βαθμούς από την κορυφή της Super League 2.

Είχε προηγηθεί η ήττα στο Δημοτικό Στάδιο με 1-2 από τον Διαγόρα Ρόδου και για πρώτη φορά η μεσσηνιακή ομάδα μένει δύο αγωνιστικές χωρίς νίκη. Επιπλέον μεγάλωσε και η διαφορά (από τους δύο στους τέσσερις βαθμούς) από τη δεύτερη θέση και συνάμα ο προβληματισμός για την πτωτική πορεία από την τέταρτη αγωνιστική και έπειτα. Διότι, η “Μαύρη Θύελλα” ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα με τρεις ευρείες νίκες κόντρα σε Παναθηναϊκό, Β’, Γιούχτα και Αιγάλεω, με τέρματα 10-2 και μέχρι την 5η αγωνιστική ήταν στην πρώτη θέση, αλλά μόνο την τρίτη, χωρίς συγκάτοικο.
Την 6η αγωνιστική, ύστερα από την ήττα από τον Ιωνικό στη Νεάπολη έπεσε από την κορυφή και έκτοτε κυνηγά τα Χανιά και από την 8η αγωνιστική και την Καλλιθέα, μιας και υποχώρησε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Πρώτη φορά όμως, βρίσκεται 6 βαθμούς πίσω από τα Χανιά και τέσσερις από τη Καλλιθέα, την οποία θα αντιμετωπίσει στο φινάλε του πρώτου γύρου. Μεσολαβεί το εντός έδρας ματς με την Παναχαϊκή.

Δεν εκμεταλλεύεται την έδρα

Πέντε νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες, με τέρματα 18-10 είναι ο απολογισμός της Καλαμάτας στις εννέα αγωνιστικές της Super League 2, όπου έχει δώσει πέντε παιχνίδια ενώπιον του κοινού της και τέσσερα εκτός.
Στο Δημοτικό Στάδιο έχει πάρει τους 9 από τους 15 βαθμούς που διεκδίκησε και εκτός 7 από τους 12.
Δύο φορές (4η, 5η και 7η, 8η) έδωσε κολλητά παιχνίδια στο γήπεδό της, αλλά δεν μπόρεσε να ζευγαρώσει τις νίκες, χάνοντας από Χανιά και Διαγόρα και κερδίζοντας Ηλιούπολη και Τηλυκράτη. Εντός έχει κερδίσει ακόμα τον Γιούχτα και εκτός Παναθηναϊκό Β’ και το Αιγάλεω, που είναι και το τελευταίο διπλό.
Ακολούθησαν οι έξοδοι σε Νεάπολη και Ρέντη. Το ματς με τον Ιωνικό ήταν το τελευταίο με τον Περικλή Αμανατίδη στον πάγκο.
Ο Μάκης Χάβος ανέλαβε τα ηνία στον αγώνα με τον Τηλυκράτη και στα τρία του παιχνίδια έχει φέρει όλα τα αποτελέσματα (νίκη με Τηλυκράτη, ήττα από Διαγόρα, ισοπαλία με Ολυμπιακό Β’), που ήταν και η πρώτη στη σεζόν.

Ηττες στα ντέρμπι

Η μέχρι σήμερα πορεία δείχνει ότι η Καλαμάτα δεν μπορεί να κερδίσει ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις (ήττες από Χανιά, Ιωνικό, Διαγόρα) και Ολυμπιακό Β’ (ισοπαλία), που είναι ουραγός λόγω του -10, καθώς στο γήπεδο έχει πάρει 14 βαθμούς και έχει ηττηθεί μόνο από την Καλλιθέα. Οι νίκες είναι με τους νεοφώτιστους Τηλυκράτη, Γιούχτα, το Αιγάλεω και τον Παναθηναϊκό Β’, που θα παλέψουν για την παραμονή και την Ηλιούπολη που είναι στη μέση της βαθμολογίας. Με άλλα λόγια κόντρα σε ομάδες με τις οποίες υπάρχει διαφορά στόχων και μπάτζετ. Το βατό πρόγραμμα στο ξεκίνημα έφερε το απόλυτο (3 στα 3), αλλά στις επόμενες έξι αγωνιστικές έχει πάρει μόνο 7 βαθμούς και έχει πετύχει 8 γκολ, την ώρα που στις πρώτες στροφές είχε σημειώσει 10 τέρματα. Τα 18 γκολ συνιστούν την κορυφαία επίθεση στον δεύτερο όμιλο, μαζί με την Καλλιθέα, αλλά τα 10 τέρματα παθητικό είναι πολλά για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Τα αποτελέσματα της Καλαμάτας στο πρωτάθλημα

Παναθηναϊκός Β’ – Καλαμάτα 1-4
Καλαμάτα – Γιούχτας 3-1
Αιγάλεω – Καλαμάτα 0-3
Καλαμάτα – Χανιά 0-2
Καλαμάτα – Ηλιούπολη 2-0
Ιωνικός – Καλαμάτα 3-2
Καλαμάτα – Τηλυκράτης 3-0
Καλαμάτα – Διαγόρας 1-2
Ολυμπιακός Β’ – Καλαμάτα 0-0