Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 12:45

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ιδια σχεδόν πορεία, αλλά φέτος κοντά στην κορυφή

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ιδια σχεδόν πορεία, αλλά φέτος κοντά στην κορυφή

Ούτε… παραγγελία να είχε κάνει η Καλαμάτα τα αποτελέσματα στην 10η αγωνιστική του β’ ομίλου της Super League 2.

Τα Χανιά και η Καλλιθέα γνώρισαν την ήττα από Ολυμπιακό Β’ και Διαγόρα Ρόδου, αντίστοιχα, ενώ ο Ιωνικός έμεινε στην ισοπαλία με τον Γιούχτα. Την ίδια ώρα η ‘Μαύρη Θύελλα”, λύγιζε με σκορ 1-0 την αντίσταση της Παναχαϊκής και έτσι μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά από τη δεύτερη Καλλιθέα και στους τρεις από τα Χανιά, που οδηγούν την κούρσα, ενώ είναι στο +4 από τον Ιωνικό, που υποχώρησε στην 6η θέση. Με άλλα λόγια από τους μνηστήρες του τίτλου αυτό το Σαββατοκύριακο, κέρδισε μόνο η Καλαμάτα και θα πάει με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι με την Καλλιθέα, με το οποίο ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος.

Ξανά 11η αγωνιστική στο ‘Ελ Πάσο”

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και την περσινή σεζόν την 11η αγωνιστική στο “Ελ Πάσο”, με τη διαφορά ότι δεν ήταν το τελευταίο παιχνίδι στον πρώτο γύρο, καθώς ο όμιλος είχε 15 ομάδες.
Το ντέρμπι είχε γίνει στις 16 Ιανουαρίου του 2023 και η “Μαύρη Θύελλα” γνώρισε την ήττα με 2-1 και υποχώρησε στην 6η θέση. Μια ήττα- ταφόπλακα στις ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς η Καλαμάτα απομακρύνθηκε 13 βαθμούς από την πρωτοπόρο και αήττητη τότε Κηφισιά. Το παιχνίδι αυτό ήταν και το τελευταίο με τον Νίκο Αναστόπουλο στον πάγκο, για να πάρει τη σκυτάλη για δύο ματς με Προοδευτική και Ιεράπετρα ο Νίκος Κακαλέτρης.
Ακολούθησε ο Ιλτσο Γκεοργκιόσκι για 12 ματς και 3,5 μήνες και για τους τέσσερις τελευταίους αγώνες ο Αντώνης Μαυρέας, ενώ η σεζόν είχε ξεκινήσει με τον Σάκη Τσιώλη, που δεν πρόλαβε να κοουτσάρει σε επίσημο παιχνίδι. Πέντε προπονητές δηλαδή σε μία σεζόν. Τη φετινή περίοδο η Καλαμάτα άρχισε με τον Περικλή Αμανατίδη στο τιμόνι, αλλά μετά την ήττα την 6η αγωνιστική από τον Ιωνικό, αποτέλεσε παρελθόν και εδώ και ένα περίπου μήνα, τα ηνία έχει ο Μάκης Χάβος.
Ο Μακεδόνας προπονητής μετρά δύο νίκες με Τηλυκράτη, Παναχαϊκή, μία ισοπαλία με Ολυμπιακό Β’ και μια ήττα από τον Διαγόρα. Ο Αμανατίδης άφησε την Καλαμάτα με απολογισμό τέσσερις νίκες με Παναθηναϊκό Β’, Γιούχτα, Αιγάλεω, Ηλιούπολη και δύο ήττες στα ντέρμπι από Χανιά και Ιωνικό.

Δεν υπάρχει φέτος… Κηφισιά

Η Καλαμάτα σε δέκα αγωνιστικές μετρά έξι νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες και με 19 βαθμούς βρίσκεται στην 3η θέση. Τρεις ήττες είχε κάνει και πέρυσι στα πρώτα δέκα της ματς στη Super League 2, έχοντας μία νίκη λιγότερη σε σχέση με φέτος και μια ισοπαλία περισσότερη (5-3-2). Η διαφορά όμως είναι ότι φέτος δεν υπάρχει ομάδα… τρένο, όπως η Κηφισιά, που στο τέλος πανηγύρισε και την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Γι’ αυτό και η Καλαμάτα είναι κοντά στην κορυφή και ελπίζει στην κατάκτηση του τίτλου. Ακόμα πέρυσι δεν υπήρχαν πλέι οφ και οι διαφορές δύσκολα καλύπτονταν.
Φέτος η πρώτη θέση θα κριθεί στους αγώνες μετά την ολοκλήρωση των 22 αγωνιστικών, με τη βαθμολογία της κανονικής σεζόν, να διαιρείται δια του δυο. Με άλλα λόγια αν η Καλαμάτα τερματίσει στο -6 από την κορυφή, θα μπει στα πλέι οφ με μόνο τρεις βαθμούς διαφορά. Το ζητούμενο φυσικά είναι να είναι αυτή σε θέση οδηγού, όταν ξεκινήσουν οι έξτρα αγώνες ή τουλάχιστον να κυνηγά μια ομάδα (2η) και όχι περισσότερες.

Χειρότερη επίθεση, αλλά καλύτερη άμυνα

Συγκρίνοντας την περσινή πορεία με τη φετινή στα πρώτα δέκα παιχνίδια, βλέπουμε ότι η Καλαμάτα έχει πετύχει φέτος περισσότερα τέρματα (18 έναντι 12), αλλά έχει χειρότερη άμυνα με 10 τέρματα παθητικό και ενώ πέρυσι είχε δεχτεί πέντε.
Να σημειωθεί ακόμα ότι η Super League 2 είχε ξεκινήσει πέρυσι στις 5-6 Νοεμβρίου και κάθε αγωνιστική μια ομάδα είχε ρεπό (αφού ήταν 15 οι ομάδες). Η Καλαμάτα δεν αγωνίστηκε την 6η αγωνιστική. Γι’ αυτό και στον πίνακα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα μέχρι την 11η αγωνιστική.

Σεζόν 2022-2023

1η αγωνιστική: Καλαμάτα – Ηρόδοτος 2-0
2η αγωνιστική: Ολυμπιακός Β’ – Καλαμάτα 0-2
3η αγωνιστική: Καλαμάτα – Παναχαϊκή 0-0
4η αγωνιστική: Χανιά – Καλαμάτα 1-0
5η αγωνιστική: Καλαμάτα – Επισκοπή 1-0
6η αγωνιστική: Ρεπό
7η αγωνιστική: Απόλλων Σμύρνης – Καλαμάτα 0-2
8η αγωνιστική: Καλαμάτα – Ηλιούπολη 0-1
9η αγωνιστική: Αιγάλεω – Καλαμάτα 1-1
10η αγωνιστική: Καλαμάτα – ΠΑΟ Ρουφ 3-0
11η αγωνιστική: Καλλιθέα – Καλαμάτα 2-1

Σεζόν 2023-2024

1η αγωνιστική: Παναθηναϊκός Β’ – Καλαμάτα 1-4
2η αγωνιστική: Καλαμάτα – Γιούχτας 3-1
3η αγωνιστική: Αιγάλεω – Καλαμάτα 0-3
4η αγωνιστική: Καλαμάτα – Χανιά 0-2
5η αγωνιστική: Καλαμάτα – Ηλιούπολη 2-0
6η αγωνιστική: Ιωνικός – Καλαμάτα 3-2
7η αγωνιστική: Καλαμάτα – Τηλυκράτης 3-0
8η αγωνιστική: Καλαμάτα – Διαγόρας 1-2
9η αγωνιστική: Ολυμπιακός Β’ – Καλαμάτα 0-0
10η αγωνιστική: Καλαμάτα – Παναχαϊκή 1-0